logo

کد خبر : 37646
تاریخ خبر : 1403/09/21
برگزاری نشست هم‌اندیشی روسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ها
به منظور بررسی مسائل و مشکلات بازار در ایام پایانی سال صورت گرفت؛

برگزاری نشست هم‌اندیشی روسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ها

موضوع «بررسی مسائل و مشکلات بازار در ایام پایانی سال و مصادف شدن با ایام ماه مبارک رمضان» در نشست هم‌اندیشی رؤسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش مازنداصناف،نشست «هم‌اندیشی روسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ها» سه‌شنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱ با حضور قاسم نوده فراهانی، رئیس و هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران، محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، مهدی دوستی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور، روسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ها و همچنین جمعی از نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با موضوع «ساماندهی بازار در ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان» در تالار پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد.

تسهیل دسترسی مردم به کالاهای اساسی و حمایت از تولید داخلی

قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران، در ابتدای این نشست درباره ضرورت و اهداف برگزاری این نشست طی سخنانی گفت: باتوجه به وضعیت حاکم بر کشور و مصادف شدن ماه مبارک رمضان با ایام پایانی سال، برگزاری جشنواره فروش فوق العاده در کلیه واحدهای صنفی را خواهیم داشت؛ همچنین بنا داریم نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا را با مشارکت پررنگ تولیدکنندگان داخلی، در تمامی استان‌ها برپا کنیم.

وی افزود: بنا داریم تا با دعوت از تولیدگنندگان داخلی دارای مجوز و پروانه تولید و ارائه کالاهای باکیفیت و با اعمال تخفیف مناسب، از یک سو از تولیدات داخلی حمایت کنیم و از سوی دیگر با عرضه مستقیم کالای با کیفیت و ارزان، گامی برای رفاه حال مردم در این ایام برداریم. همچنین به دنبال آن هستیم که با هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط زمینه ارائه غرفه‌های این نمایشگاه‌ها با قیمت مناسب را برای واحدهای صنفی فراهم کنیم.

رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه با تاکید بر لزوم هماهنگی روسای اتاق‌های اصناف سراسر کشور با ادارات مرتبط به منظور تامین میوه شب عید، برگزاری هرگونه نمایشگاه عرضه کالا در استان‌ها را منوط به هماهنگی اتاق‌های اصناف عنوان کرد و همچنین خواستار تامین برق و سایر حامل‌های انرژی برای واحدهای صنفی در طول مدت برگزاری نمایشگاه‌های مرتبط با ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان شد.

اصناف مرکز ثقل بازار کشور هستند

محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی نیز در این نشست طی سخنانی گفت: با توجه به اینکه این دومین سال است که شب‌های پایانی سال و ماه مبارک رمضان با هم مصادف می‌شوند، ساماندهی بازار در این ایام یک برنامه‌ریزی ویژه می‌طلبد که در آن صنوف تولیدی و توزیعی نقش پررنگی خواهند داشت. انتظار و توقع ما این است که همچون سال گذشته با عملکرد خوب اصناف، شاهد بازاری منظم و پررونق باشیم.

وی تصریح کرد: من اصناف را مرکز ثقل بازار کشور می‌دانم. ما به عنوان دولت با اعتقاد به این توانمندی انتظار داریم که مجموعه اصناف محوریت و مدیریت بازار را بر عهده بگیرند. این موضوع از یک سو به رونق کسب و کارها و از سوی دیگر به ارائه خدمت به مردم منجر خواهد شد. در واقع متمرکز بودن ارائه کالاها به منظور تسهیل در خرید، ارائه کالا با کیفیت  و ارزانتر، از جمله مزیت‌های برگزاری این نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا است.

پیگیری راه‌اندازی و توسعه شهرک‌های صنفی در استان‌ها

مهدی دوستی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور، در بخشی از این نشست با اشاره به نقش بی‌بدیل اصناف در بزنگاه‌های تاریخی کشور، اظهار کرد: طبیعتا مصادف شدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز برای مدیریت بازار اهتمام مضاعفی می‌طلبد. انتظار می‌رود با تلاش و همت شما عزیزان در شرایطی که دولت جدید به تازگی مستقر شده، در بحث توزیع کالاهای اساسی در ماه‌های پیش رو وضعیت مطلوبی را برای مردم عزیز کشورمان فراهم کنیم.

وی افزود: اگر شما به تاریخ اقتصادی مملکت نگاه کنید در دوران خوب رونق اقتصادی ما اغلب افرادی که عملکرد خوبی در حوزه صنعت داشتند، افرادی بودند که از صنف به صنعت آمده بودند و باعث توسعه صنعتی کشور شدند. برای ادامه این مسیر اولین گام ما شکل‌گیری شهرک‌های صنفی و صنعتی و کارگاه‌های تولیدی است. این موضوع را یک شوک صنعتی به بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور می‌دانم و با تمام وجود آن را پیگیری می‌کنم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور در ادامه سخنان خود به بیان مباحثی در خصوص ایجاد تعامل بیشتر میان  شهرداری‌ها، پیگیری‌ برای اختصاص تسهیلات قانونی به اصناف، اولویت‌دار کردن اصناف در خصوص اختصاص حامل‌های انرژی و همچنین برگزاری جلسات هماهنگی برای پیگیری مصوبات این نشست پرداخت.

امور اصناف را باید به خودشان واگذار کنیم

حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نیز در بخشی از این نشست اظهار داشت: سال گذشته در راستای دستور رئیس جمهور و به منظور تامین مالی اصناف تفاهمنامه‌ای با اتاق اصناف ایران امضا کرده‌ایم و حقوقی نسبت به یکدیگر تقبل کردیم. از جمله وظایف ما ارائه سامانه‌هایی به حوزه اصناف بود و از سوی دیگر دوستان در اصناف قول دادند که در حوزه تقویت کردن نیروهای بازرسی خود اقدام کنند.

شبکه توزیع ما در حوزه اصناف سال‌های سال است که به نحو احسن در حال فعالیت بوده است. ما هم اعتقاد داریم که ورود دستگاه‌ها و نهادهای دیگر به حوزه فعالیت‌های بازار به جز مزاحمت برای اصناف چیز دیگری نخواهد داشت و همواره معتقد بودیم که باید اصناف را به خودشان واگذار کنیم و علی رغم اینکه از مراکز مختلف تحت فشار بودیم، اما پای این موضوع ایستادیم.

ادامه این نشست به طرح مهمترین مسائل و مشکلات اصناف در استان‌ها اختصاص داشت که در این زمینه روسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ها به موضوعاتی چون دخالت دستگاه‌های دیگر در برپایی نمابیشگاه‌های عرضه کالا، لزوم تعامل بیشتر شهرداری‌ها در دریافت مبالغ سنگین در قالب عوارض و پسماند، کاهش سهمیه آرد در برخی استان‌ها، چالش‌های اختلاف قیمت فروش گوشت و مرغ در مراکز استان‌ها و شهرهای اطراف، مشکلات نانوایان و همچنین چالش‌های اصناف با ادارات بهداشت، جهاد کشاورزی و سازمان فنی حرفه‌ای و … پرداختند.

منبع: اتاق اصناف ایران

انتهای خبر/