* طی یک سال گذشته مدیران و مسئولان وزارت صمت بارها وعده آزادسازی قیمت تایر را دادهاند. آیا تاکنون اقدامی در این خصوص انجام شده است؟
در حال حاضر قیمت گذاری دستوری برای لاستیک خودرو حذف نشده و همچنان کمبود نقدینگی این صنعت را تحت تاثیر قرار داده است. فعالان این حوزه خواستار واگذاری قیمت گذاری تایر از سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به انجمن های این حوزه هستند. در چنین شرایطی می توان تعادل قیمت ها را با توجه به تنوع کیفیت و استانداردهای موجود میان برندها برقرار کرد. آزادسازی قیمت ها همچنین می تواند باعث رعایت استانداردهای اروپایی در تولید تایرهای داخلی و دریافت هزینه واقعی از مشتریان شود.
همه متولیان با آزادسازی قیمت ها موافق هستند، اما در اجرا تعلل وجود دارد. احتمال دارد که آزادسازی نرخ تایر نیازمند دستور کتبی از وزارت صمت باشد
* آیا متولیان وزارت صمت در دولت چهاردهم تاکنون جلسه ای با صنعت تایر درباره آزادسازی قیمت ها داشتند؟
بله، جلسه ای با حضور آقای «ابراهیم شیخ»، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، برگزار شد. همه متولیان با آزادسازی قیمت ها موافق هستند، اما در اجرا تعلل وجود دارد. احتمال دارد که آزادسازی نرخ تایر نیازمند دستور کتبی از وزارت صمت باشد.
* با توجه به گذشت ۹ ماه از سال جاری، وضعیت مطالبات صنعت تایر از خودروسازان چگونه است؟
صنعت تایر از خودروسازان ۳ هزار میلیارد تومان طلب دارد، با در نظر گرفتن سیاست های انقباضی بانک ها و عدم ارائه تسهیلات به این صنعت، چالش نقدینگی همچنان دغدغه اصلی تایرسازان کشور است.
قیمت ارز نیما روزانه در حال افزایش است و نرخ برخی مواد اولیه، مانند کائوچو، در بازارهای جهانی از ۱.۳ دلار به ۲ دلار رسیده است
* اخیرا اخباری درباره افزایش قیمت تایر خودرو منتشر شده است، این افزایش نرخ به چه میزان بوده است؟
حدود یک ماه پیش مجوز افزایش ۹ درصدی قیمت برای برخی سایزهای تایر صادر شد. تولیدکنندگان انتظار داشتند که برخی از سایزها بدون افزایش قیمت باقی بمانند و برخی دیگر حداقل ۱۰ درصد افزایش نرخ داشته باشند. چنین شرایطی می توانست علاوه بر ایجاد تعادل در سود و زیان، به افزایش عرضه تایر نیز کمک کند. لازم به ذکر است که قیمت ارز نیما روزانه در حال افزایش است و نرخ برخی مواد اولیه، مانند کائوچو، در بازارهای جهانی از ۱.۳ دلار به ۲ دلار رسیده است. این افزایش نرخها تولید لاستیک خودرو داخلی را با قیمت گذاری دستوری تحت فشار قرار داده است.
* با توجه به بحث افزایش قیمت تایر، آیا قیمت ها در بازار آزاد نیز افزایش یافتند؟
در بازار تایر به تعادل عرضه و تقاضا رسیدیم، در برخی سایزها، علیرغم افزایش ۹ درصدی قیمت، کاهش نرخ مشاهده شده است. اکنون صرفا مصرف کنندگان واقعی از بازار خرید می کنند و دلال بازی در معاملات لاستیک خودرو کاهش یافته است. لاستیک خودرو دیگر کالای سرمایه ای محسوب نمی شود و دسترسی مشتریان به تایرها بهبود یافته است.
انتهای خبر/