به گزارش مازنداصناف، سعید باقریمرمتی رئیس انجمن غذا و دارو استان مازندران در نشست خبری امروز با اصحاب رسانه بهمناسبت روز جهانی غذا و دارو، اظهار کرد: ۲۵ مهرماه هر ساله روز جهانی غذا گرامی داشته میشود که امسال برای دوازدهمین سال متوالی همایش بزرگی روز سهشنبه در محل اتاق بازرگانی مازندران در ساری برگزار میشود.
وی افزود: غذا یکی از سه نیاز اساسی دنیا است و امنیت غذایی یک مقوله بسیار مهم برای تمامی کشورهای دنیا است.
رییس انجمن غذا و دارو استان مازندران، خاطرنشان کرد: صنایع غذایی مازندران در کشور پیشرو است و دست برتر را در کشور دارد.
این مسئول ادامه داد: صادرات بسیار خوبی در این حوزه داریم که نشان از کیفیت صنعت غذای مازندران دارد.
باقری بیان کرد: مازندران در صنعت غذا پیشرو است و در تمامی گروههای غذایی دارای کارخانه هستیم و بیشترین صادرات استان از صنعت غذا است.
وی عنوان کرد: ۳۰ تا ۴۰ درصد صادرات استان به صنعت غذا اختصاص دارد.
رئیس انجمن غذا و دارو استان مازندران، اعلام کرد: در بحث مرغ بسیار قوی و فعال هستیم و ۱۵ درصد تولیدات کشور، سهم استان مازندران است.
این مسئول ادامه داد: لبنیات مازندران زبانزد است و برندهای بسیار خوبی داریم.
باقری اشاره کرد: در حوزه فرآوردههای گوشتی و روغن نیز استان مازندران، حرفهای بسیاری برای گفتن در سطح کشور دارد که در بحران، سفره مردم را پر کرده است.
وی افزود: کارخانجات بسیار خوبی در حوزه سوغات بهویژه کیک و کلوچه داریم که صادرات نیز میشود.
رئیس انجمن غذا و دارو استان مازندران گفت: صادرات بسیار خوبی در حوزه ماهی داریم و واحدهای بسیار خوبی در حوزه بستهبندی برنج و مرکبات داریم.
این مسئول ادامه داد: در حوزه نوشیدنیها اعم از گاز دار و آب معدنی، صنایع بسیار خوبی در سطح استان داریم.
باقری مرمتی اشاره کرد: استان مازندران تمامی محصولات غذایی را در یک بسته مطلوب و با کیفیت در دل خود دارد که سهم بسزایی در سبد غذایی مردم کشور دارد.
وی تاکید کرد: جا دارد بابت این سهم بزرگ و تلاش در خور از فعالان این صنعت، تجلیل و تقدیر شود و در این همایش، دغذغههای صنعت غذا مطرح میشود.
رئیس انجمن غذا و دارو استان مازندران گفت: ۳۹۶ واحد صنایع غذایی فعال داریم که ۲۴ درصد سرمایهگذاری و ۲۱ درصد اشتغال و ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی استان را به خود اختصاص میدهد.
این مسئول افزود: صنعت غذا باید با یک نگاه ویژهای بدان شود و سرمایهگذاران بخش خصوصی مورد حمایت قرار گیرد.
باقری مرمتی تصریح کرد: هر ساله در همایش استانی روز جهانی غذا از صنایع برتر و نمونه استانی، تحلیل میشود که در این انتخاب، علاوه بر بزرگی صنعت، اشتغال و صادرات، فاکتور مهم کیفیت و رضایت مصرفکنندگان است.
وی ادامه داد: در کارخانجات آرد نیز سرمایهگذاران و تولید کنندگان بسیار خوبی را داریم که با سیلوهای بزرگ و تولید کیفی، جایگاه خوبی در سطح کشور دارند.
رئیس انجمن غذا و دارو مازندران خاطرنشان کرد: ما داروسازیهای خوبی هم در استان داریم که در این همایش از آنان نیز تقدیر خواهد شد.
این مسئول ادامه داد:۲۲ شرکت برتر کیفی و ۵ شرکت پیشکسوت استان در روز جهانی غذا در همایش استانی تجلیل خواهند شد.
باقری گفت: از ۱۳ کارشناسان برتر صنعت غذا و دارو که در یک فرآیند رایگیری انتخاب شدهاند، در این همایش تقدیر خواهد شد.
وی متذکر شد: در یکسال گذشته دولت شهید رئیسی به موضوع شیر مدرسه همت گذاشت و در اجرایی شدن شیر مدارس، صنایع لبنیاتی مازندران پای کار آمدهاند و ۶ واحد لبنی استان نقش بسزایی در تحقق این طرح داشتند.
رئیس انجمن غذا و دارو با اشاره به تورم بالا و فشار زیاد مالی به واحدهای صنعتی گفت: بودجه استانی در تامین نقدینگی صنایع غذایی بسیار پایین است و متاسفانه اختیار بانکهای استان در تامین این نقدینگی و تسهیلات بسیار محدود است.
این مسئول با انتقاد از ناترازی انرژی و به ویژه صنعت برق در استان، گفت: بنظر میرسد میبایست صنایع غذایی از محدودیت انرژی، مستثنی دیده شود و متاسفانه جدا از محدودیت برق در تابستان در نیمه دوم سال نیز صنایع غذایی مازندران با محدودیت گاز و سوخت دوم را دارند که کار را برای واحدهای تولیدی استان، سخت و دشوار میکند.
انتهای خبر/