به گزارش مازنداصناف،دکتر مجتبی نوروزی روز جمعه در جریان بازدید میدانی از منطقه سوادکوه و کشتارگاه طیور این شهرستان گفت: هدف از این بازدید و بررسی ابعاد مختلف این طرح حل مشکل در کوتاه مدت و سپس رسیدن به مدلی است که بتوان موارد مشابه آن را در کشور حل کرد.
نوروزی ضمن اعلام اقدامات بهداشتی کشتارگاه برای رفع کمبودهای موجود گفت: قبل از هر چیزی سلامت مردم باید در اولویت قرار گیرد و با نگاهی فرابخشی این مشکل را برطرف کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تلاش این دو مجموعه در رفع موانع تولید و افزایش ظرفیتهای تولیدی در راستای تحقق شعار سال گفت: در جلسات متعدد با کارشناسان، خبرگان و صاحب نظران بهداشتی کشور، سازمان دامپزشکی مشکلات متعددی که این حرائم در کشور به وجود آورده بود را بررسی و این فواصل را تعدیل کرد.
وضعیت کشتارگاه های سنتی و فرسوده مازندران به گونه ای است که ضریب فسادپذیری لاشه های کشتار شده را تا انتقال به بازار مصرف افزایش می دهد.
به اعتقاد کارشناسان حوزه بهداشت، بسیاری از بیماری های مشترک میان انسان و دام نیز از طریق مصرف فرآورده های دامی به ویژه گوشت هایی که به شیوه کاملا غیربهداشتی کشتار و توزیع می شود به افراد جامعه انتقال می یابد.
نتایج نمونه برداری های آزمایشگاهی نیز نشان داده که برخی از بیماری های عفونی مانند سل و شاربن از طریق مصرف گوشت های آلوده به انسان ها منتقل شده است بنابراین کشتار دام در کشتارگاههای بهداشتی و نظارت پیوسته کارشناسان بهداشتی به آسانی می تواند از شیوع و انتقال این بیماری ها به افراد جامعه جلوگیری کند.
انتهای خبر/