به گزارش مازنداصناف،محمد ملاعلیپور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه بهمناسبت یکصدمین سالگرد تأسیس سازمان استاندارد ایران در بابلسر اظهار کرد: مفهوم استاندارد مردمی را عمیقاً باور داریم و صرف یک شعار نیست.
وی افزود: استاندارد ملی از وظایف استاندارد است تا فرآیند نظارت را مردمی کند و طبق نظر و گزارش مردمی، بازدیدها انجام گیرد.
مدیرکل استاندارد مازندران خاطرنشان کرد: نمونهبرداریها جهت بررسی کیفیت و سلامت کالا انجام میگیرد و در سطح عرضه نیز مبنا گزارشها مردمی است.
این مسئول ادامه داد: چابک بودن فعالیتها پس از گزارشها مردمی موجب رسیدگی دراسرعوقت خواهد شد.
ملاعلیپور اعلام کرد: نیازمند مطالبهگری مردم، آگاهی است و رسانهها نیز در این میان نقشی اساسی دارد.
وی عنوان کرد: در سال گذشته بررسی کمیت محصولات انجام شد که پایش کمیت کالا با جدیت انجام شد.
مدیرکل استاندارد مازندران گفت: در بدو کار حدود ۴۰ درصد نمونهها کمتر از آن چیزی بود که باید باشد و پس از بازرسیها اکنون این رقم به ۲۰ درصد رسیده است.
این مسئول افزود: در تمام محصولاتی که عرضه میشود وزن روی کالا باید وزن خالص محصول باشد.
ملاعلیپور مطرح کرد: طرح خالصفروشی شیرینی را با جدیت دنبال میکنیم و نباید وزن جعبهها لحاظ شود و انتظار ما تسریع عملی آن با همکاری سازمان صمت است.
وی اشاره کرد: بخش عمده وظایف استاندارد، بازرسی و نظارت است و جدا از بخش کالا بخش خدمات نیز جزو مقولههای مهم است.
مدیرکل استاندارد مازندران افزود: سازمان ملی استاندارد این اختیار را دارد که طبق ماده ۱۷ در خصوص کالاهایی که برای سلامت مردم مهم است ورود کند.
این مسئول گفت: در بازههای زمانی مهم بازدید از میادین میوه، پایانههای مسافربری، خبازیها، قطار، هتلها و غیره انجام و متعاقباً ارزیابی و نتایج هم به دستگاهها ارسال میشود.
ملاعلیپور مطرح کرد: در بازدیدهای نظارتی حتی توقف خط تولید نیز برای برخی تخلفات انجام میشود.
وی بیان کرد: در مصالح ساختمانی نیز نظارت در حوزه کیفیت دشوار و بعضاً غیرممکن است چرا که بسیاری از محصولات مستقیماً روانه کارگاههای ساختمانی میشوند.
مدیرکل استاندارد مازندران گفت: بنادر استان سهم بسزایی در واردات دارند، لذا در خصوص سلامت کالاهای وارداتی الزاماتی وجود دارد که عمدتاً در مبدأ نظارت و تأییدیه بازرسی در مبدأ میگیرند، لذا کالا عمدتاً با مشکلی مواجه نمیشوند.
این مسئول ادامه داد: نکته مهم اصالت، سلامت و صحت بازرسیها در مبدأ و در نهایت صدور تأییدیه است و شرکتهایی که در مبدأ اقدام به صدور تأییدیه میکنند اسنادی را به استاندارد ارسال میکنند.
ملاعلیپور خاطرنشان کرد: ۸۸۶ واحد فعال در استان داریم که حدود ۶۷۰ واحد حداقل دارای یک گواهینامه معتبر هستند.
وی اذعان کرد: در نیمه نخست امسال، ۱۴۹ مورد ابطال و یا تمدید و نیز ۵۶ مورد صدور پروانه داشتیم.
مدیرکل استاندارد مازندران گفت: بازدید از مصنوعات طلا نیز یکی از اقدامات نظارتی استاندارد است که با جدیت انجام میگیرد.
این مسئول ادامه داد: حضور در مراکز درمانی و بازدید از گاز اکسیژن و بیهوشی جزو برنامههای مهم امسال است.
ملاعلیپور اعلام کرد: روند فعلی صدور تأییدیه آسانسور برای ساختمانهای جدید برای ما قابلقبول نیست و باید ۲۷۰ بند رعایت شود.
وی اذعان کرد: سه دستگاه مختلف عهدهدار آن هستند که اگر با هم هماهنگ نباشند اتفاقات و خسارات جبرانناپذیری را خواهد داشت.
مدیرکل استاندارد مازندران گفت: در نشستهای متعددی که در دستکار داریم در حال تعیین بندهای لازم و نقش دستگاههای متولی در رعایت الزامات هستیم.
این مسئول افزود: صدور تأییدیه ایمنی آسانسور حدود ۸۰ روز به طول میکشد و سالانه در استان به طور متوسط دو هزار تأییدیه آسانسور صادر میشود.
ملاعلیپور اعلام کرد: ذرت مرجوع شده امسال به دلیل رطوبت در حین انتقال بود و در مبدأ گواهینامه تأییدیه را اخذ کرده بود.
وی افزود: امسال واردات ذرت دامی سهم اول را دارد و با جدیت به دنبال نظارت هستیم.
انتهای پیام/