به گزارش مازنداصناف، توجه به حمل و نقل عمومی در کاهش ترافیک، کاهش مصرف سوخت، مدیریت زمان، کاهش آلودگی و… مؤثر است. اما پاندمی کرونا سبب شده بود که این مسئله به حاشیه برود و افراد کمتری از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند، در همین زمان تصمیم گرفته شد تا تاکسیها کمتر از ظرفیت قبلی خود مسافر بزنند. به این ترتیب به جای سوار شدن چهار مسافر سه مسافر سوار تاکسیها میشدند و کرایه مسافر چهارم بین سه مسافر دیگر تقسیم میشد. با مهار شدن بیماری کرونا این روزها تاکسیها در شهرهای مختلف چهار مسافر سوار میکنند.
در همین باره یک شهروند ساروی گفت: گاهی به دلیل تعداد بالای مسافر و نبود تاکسی ناچار میشویم تا با سه مسافر دیگر سوار تاکسی شوم.
محمد پورمختار با بیان اینکه در مسیر میدان امام به فرهنگ رانندهها کرایه نفری ۱۰ هزار تومان میگیرند، گفت: برخی رانندهها مسافر میدان شهرداری را سوار نمیکنند و شرط میگذارند تا اگر مسافر میخواهد در این مسیر پیاده شود باید کرایه فرهنگ را بدهد.
وی گفت: برخی اقدامات رانندهها خلاف قانون است.
زهرا قاسمپور شهروند قائمشهری که در ساری شاغل است، با اشاره به سوار کردن چهار مسافر در شهرهای مختلف گفت: این موضوع تنها محدود به ساری نیست و در قائمشهر هم در مسیرهایی نظیر مسیر دانشگاه آزاد که دخترم دانشجوی این دانشگاه است چهار مسافر سوار میکنند و کسی به آنها چیزی نمیگوید!
وی با تاکید بر اینکه دخترم وقتی به این مسئله اعتراض کرد راننده او را به صندلی جلوی ماشین هدایت کرد، افزود: بحث جلو و یا عقب نشستن در ماشین نیست بلکه بحث این است که چرا چهار مسافر سوار شود.
او با بیان اینکه مسئولان میگویند سوار کردن چهار مسافر در زمان تعداد بالای مسافر و نبود تاکسی ایرادی ندارد، ادامه داد: اما در حالی که تاکسی زیادی در مسیر وجود دارد رانندهها چهار مسافر سوار میکنند.
چگونه باید هزینه زندگی خود را تأمین کنم؟
یک راننده تاکسی در این باره از خرج بالای ماشین گفت و افزود: چگونه باید هزینه زندگی خود را تأمین کنم؟
وی با بیان اینکه سوار کردن چهار مسافر با توجه به اینکه کرونا مهار شده است چه ایرادی دارد، ادامه داد: دو فرزند محصل دارم آیا شما خرج آنها را متقبّل میشوید؟
او با بیان اینکه کرایه تاکسی منصفانه نیست و باید بالا برود، از هزینه بالای مرغ، گوشت و حتی برنج سخن گفت و ادامه داد: وقتی نان و کرایه تاکسی بالا میرود همه اعتراض میکنند اما هیچکس بابت گران شدن سایر اقلام اعتراضی نمیکند.
درحالی که شهروندان از رعایت نشدن حقوق شهروندی و بی توجهی برخی تاکسیران و سوارکردن چهار مسافر گلایه دارند، سرپرست سازمان تاکسیرانی با ادعای اینکه سوارکردن سه مسافر حکم لازم نیست، به نوعی تخلف افراد زیرمجموعه این سازمان و صورت مسئله را پاک کرده است.
سوار کردن سه مسافر وحی منزل نیست
سید سعید حسینی سرپرست سازمان مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری ساری در این باره گفت که سوار کردن سه مسافر در تاکسی حکم لازم نیست و بسته به شرایط اگر در ایستگاه مسافر زیاد باشد و در ساعت ترافیک باشیم، تاکسیها میتوانند چهار مسافر سوار کنند.
وی با بیان اینکه سوار کردن سه مسافر وحی منزل نیست، ادامه داد: در این باره در شهرهای دیگر تاکسیها چهار مسافر سوار میکنند، این تصمیمات کشوری نیست و شهری است و بسته به شرایط کنترل ترافیک و شرایط مسافران متغیر است روال سه مسافر است.
سیدسعید حسینی درباره کرایه مسافر گفت: نرخ کرایه متغیر نیست و رانندگان به همان روال کرایه میگیرند.
سرپرست سازمان مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری ساری همچنین با بیان اینکه نصب آرم و هرگونه علائم غیرمصوب حملونقل عمومی درونشهری بر روی ناوگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی (اعم از نمادها و نوشتارهای مغایر بافرهنگ ایرانی و اسلامی) ممنوع است، افزود: بهرهبرداران ضروری است در اسرع وقت نسبت به نصب آرم و علائم سازمان (لگو، کدشناسایی پشت شیشه، خطوط درج شده در پرونده) و همچنین امحای علائم غیرمجاز از روی بدنه خودروهای خود اقدام کنند.
فرسودگی و کمبود تاکسی و ناوگان حمل و نقل عمومی از دیگر مشکلات کلانشهر ساری به شمار میرود و بسیاری از تاکسیهای فعال در حوزه شهری ساری نیازمند بهسازی و نوسازی است.
گزارش: رضا شریعتی
منبع: خبرگزاری مهر
انتهای پیام/