logo

کد خبر : 3613
تاریخ خبر : 1393/01/17
 آغاز پرداخت وام ۳۰ میلیونی بافت‌های فرسوده / ابلاغ سهمیه احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده

آغاز پرداخت وام ۳۰ میلیونی بافت‌های فرسوده / ابلاغ سهمیه احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده

<p style='text-align: justify;'>&nbsp;<span style='font-family: Tahoma;'>معاون وزیر راه و شهرسازی از پرداخت ۲۰ هزار فقره تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی مسکن در بافت فرسوده از سوی بانک تجارت و ابلاغ سهمیه نوسازی و بازسازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سال جاری خبر داد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف محمد سعید ایزدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در خصوص نام‌گذاری سال 93 افزود: در نام‌گذاری سال 93 باید بگویم که اقتصاد و فرهنگ دو مقوله‌ای است که در حوزه ماموریت و سیاست‌های توسعه شهری و بهسازی و نوسازی شهری مطابق با اهداف ما است و تلاش می‌شود، آن را به عنوان راهبرد سرلوحه کار خود قرار داده و برای آن برنامه عملیاتی تدوین کنیم.


وی ادامه داد: در این برنامه عملیاتی ،بهسازی و نوسازی از جنبه اقتصاد کارآمدترین سیاست در عرصه توسعه شهری برای ارتقاء اقتصاد ملی است، تا با استفاده مجدد از منابع و اراضی به توسعه پایدار برسیم.

ایزدی خاطر نشان کرد: شاید در توسعه شهری به جای توسعه‌های بیرونی که بیشتر هرز دادن منابع و اراضی و گسترده کردن مسئولیت‌ها در عرصه‌های مدیریت شهری است، پرداختن به درون شهر مناسب تر باشد که می‌تواند به اقتصاد ملی کمک کند.

وی افزود: از بحث فرهنگی نیز در عرصه‌هایی که مداخله می‌کنیم در واقع مهم‌ترین رکن ساختار فرهنگ شهر است، یعنی بافت‌های میانی و محله‌‌های تاریخی مکان‌هایی است که ساختارهای اجتماعی فرهنگی متعالی دارد و بهتر است که با ارتقاء آنها به ارتقاء فرهنگی جامعه کمک کنیم.

مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: بنابراین به نظر می‌رسد که جنبه فرهنگی کاملا با جنبه‌های اقتصادی می‌تواند هم به نوعی این دو جریان را به تعادل برساند و هم اینکه به نوعی در قالب یک سیاستی به راهبرد سخنان مقام معظم رهبری پاسخ دهد.

به گفته وی، امر نوسازی و بهسازی یک امر اقتصادی و فرهنگی است که در حال برنامه‌ریزی برای رسیدن به آن هستیم.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که ما باید جریان امتیازات و تشویقاتی که مردم را به این عرصه وارد کند ادامه دهیم.

*20 هزار فقره وام نوسازی 30 میلیونی/13 هزار فقره برای تهرانی ها 

ایزدی گفت: در اواخر سال گذشته 20 هزار فقره وام نوسازی 30 میلیونی را از طریق بانک تجارت در اختیار شهروندان گذاشتیم که 13 هزار فقره آن مربوط به تهرانی‌ها اختصاص یافت.

وی افزود: در حال حاضر هیچ پرونده‌ای و متقاضی درخواست وام نوسازی و بهسازی در تهران وجود ندارد و به تمام آنها پاسخ داده‌ایم.

وی افزود: نکته ای که وجود دارد این است که برای 200 هزار سهمیه سال جاری را به نحوی از طریق بانک‌ها عمل کنیم که جریان بهسازی تواما و همیشگی و مشوق ها همواره در کنار مردم باشد.

*انگیزه مردم را برای بازسازی بالا می بریم

وی اضافه کرد: از طریق توافقنامه‌هایی که با شهرداری‌ها امضا می‌کنیم خود را آماده می‌کنیم تا مردم انگیزه بیشتری برای ورود به عرصه نوسازی بافت فرسوده پیدا کنند.

ایزدی ادامه داد: لذا هم وام 30 میلیونی که از گذشته وجود داشته و 20 هزار فقره آن را پرداخت کردیم، ادامه می‌یابد و هم بسته‌های تشویقی که شامل تخفیف‌ها و بخشودگی‌ها است، از طریق شهرداری‌ها اعمال می کنیم تا بتوانیم این جریان را تقویت کنیم.

وی اضافه کرد: ضمن اینکه تلاش داریم از طریق مدیریت هماهنگ شهری هم با دستگاه‌های مرتبط از جمله وزارت کشور و وزارتخانه‌هایی که قبلا تعامل کمتری با ما داشتند، بحث نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده را پررنگ‌تر کنیم.

وی ادامه داد: در حال مبادله تفاهم‌نامه‌ای با وزارت کار مبنی بر آموزش مهارت‌های پایه هستیم، تا به شهروندان ساکن در این محدوده کمک کند، شغلی پیدا کنند و توانمندی آنها موجب ورود به عرصه بهسازی بافت‌های فرسوده شود.

ایزدی در پاسخ به این سؤال که آیا پیشنهادی برای افزایش سقف وام 30 میلیونی بافت فرسوده ارائه شده است، گفت: ‌پیشنهاد آن از سوی وزارت راه و شهرسازی ارائه شده است، اما هنوز در کار گروه طرح جامع مسکن در حال بررسی است، اما افزایش آن تابع یک جریان کل است و تنها در اختیار ما نیست.

وی افزود: اعلام میزان افزایش سقف وام بازسازی بافت فرسوده در حوزه اختیارات ما نیست.

وی در پاسخ به این سؤال که این افزایش سقف تا چه حدی باشد مناسب خواهد بود،‌گفت: اگر اجازه بدهید، در این باره اظهارنظر نکنم، بهتر است به هر حال تلاش ما این است که یک تعادلی بین اقتصاد و فرهنگ را اجرایی کنیم، بنابراین امید است، امسال بتوانیم این پیام را در یک سیاست متعادلی به اجرا برسانیم.