logo

کد خبر : 35840
تاریخ خبر : 1402/02/23
افزایش هزینه‌های تولید، موجب پرواز قیمت مرغ شد
عضو هیات‌ مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی:

افزایش هزینه‌های تولید، موجب پرواز قیمت مرغ شد

عضو هیات‌ مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه در ماه اخیر ۱۴ میلیون قطعه‌ جوجه‌ریزی صورت گرفته است، گفت: اگر مسائل پیش‌بینی نشده، پیش نیاید امیدواریم قدم‌های مثبتی در این زمینه برداریم که هم تولید کنترل شود و هم قیمت‌ها برمبنای نیاز و بازار باشد و در کنار آن هم صادرات صورت گیرد.

به گزارش مازنداصناف، قصه پرغصه بازار تولید مرغ درحالی ادامه دارد که از یک سو تولیدکنندگان از هزینه تولید و مصرف‌کنندگان هم از قیمت بالای محصول گله دارند.

درست است بازار مرغ طی سال‌های اخیر پر تب و تاب شد اما موضوع تلاش تولیدکنندگان در این عرصه بود که باوجود ضرر و زیان در این مسیر ماندند.

طی ماه اخیر شاهد به پرواز درآمدن قیمت مرغ در استان بودیم که حتی به بیش از ۱۰۰ هزار تومان هم رسید و پس از بررسی کارشناسی آخرین قیمت ۷۳هزار تومان اعلام شد.

عطاءالله حسن‌زاده عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در این‌باره می‌گوید: براساس آخرین تصمیم‌گیری قیمت مرغ ثابت البته باتوجه به ثابت بودن قیمت نهاده‌ها  ۷۳هزار تومان اعلام شده است.

وی با اشاره به بالا رفتن هزینه‌های تولید مرغ، افزود: نوسان قیمت نهاده‌ها برای تولیدکنندگان نگرانی‌هایی به وجود آورده است.

عضو هیات‌ مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی تصریح کرد: مبلغی که برای مرغ درنظر گرفته شده کارشناسی شده و با درنظر گرفتن هزینه‌های تولید بوده و هم اینکه بازار مصرف دچار چالش نشود و  هم تولید بتواند سرپا بایستد.

حسن‌زاده با بیان اینکه در ماه اخیر ۱۴ میلیون قطعه‌ جوجه‌ریزی صورت گرفت، اضافه کرد: اگر مسائل پیش‌بینی نشده،  پیش نیاید امیدواریم اقدامات مثبتی در این زمینه برداریم که هم تولید کنترل شود و هم قیمت‌ها بر مبنای نیاز و بازار باشد و در کنار آن هم صادرات صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه باید برای بازار برنامه‌ریزی داشته باشیم تا به ثبات برسد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ قیمت مصوب ۴۳هزار تومان درب مرغداری بود میانگین فروش ۴هزار تومان از قیمت مصوب پایین بود ولی باوجود همه مسائل وقفه‌ای در تولید ایجاد نشد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران با بیان اینکه میانگین قیمت در صنعت مرغ پایان سال مشخص می‌شود، اظهار کرد: باتوجه به تعطیلات، ماه رمضان تقاضا بالا می‌رفت ولی باتوجه به مشکلات جوجه‌ریزی کمی کاهش یافته و شاهد بروز مشکلات بودیم.

حسن‌زاده با اعلام اینکه تولیدکنندگان دیگر همانند سه سال گذشته قادر به جبران هزینه‌ها نیستند و باید مراقب باشیم تا مشکلات سد راه تولید نشود، تصریح کرد: امیدواریم با سیاست‌هایی که اخیرا وزارت جهاد کشاورزی در بحث تسهیل قیمت بتوانیم هم به کنترل بازار و هم به تولید کمک کنیم.

وی گفت: سال گذشته خارج شدن از مدار تولید در برهه‌ای کوتاه، افزایش تقاضا و ایام تعطیلات التهابی در بازار ایجاد کرد که امیدواریم دیگر شاهد مسائلی از این دست در زمینه تولید نباشیم.

منبع: خبرگزاری فارس

پایان پیام/