logo

کد خبر : 35359
تاریخ خبر : 1401/09/04
آب‌فروشی به جای آرد فروشی/رطوبت بالا دلیل بوی بد این روزهای نان در تنکابن
رئیس اتحادیه خبازان تنکابن:

آب‌فروشی به جای آرد فروشی/رطوبت بالا دلیل بوی بد این روزهای نان در تنکابن

برخی کارخانه داران بجای آرد فروشی آب فروشی می کنند و این می‌شود تا نان هایی که این روزها از تنورهای گرم نانوایی های تنکابن بیرون می آیند به دلیل رطوبت بالای آرد بوی کپک می دهد.

به گزارش مازنداصناف، مردم تنکابن این روزها از کیفیت نان رضایت ندارند؛ آنها می گویند نانی که به دست آنها می رسد بوی ماندگی دارد و قابل خوردن نیست.


می گویند: نان ها چند وقتی است کیفیت ندارد، انگار آرد و خمیر کاملا پخته نمی شود و نانی که از تنور بیرون می آید بوی کپک می دهد.

خبازان شهر، کیفیت پایین آرد را علت بی کیفیتی نان می دانند و می گویند: آردهایی که به نانوایی های این شهر اختصاص داده اند رطوبت بالایی دارند و به همین دلیل بوی ماندگی می دهند.

یکی از این نانوایان می گوید: از شبکه بهداشت برای بررسی کیفیت نان آمدند و بعد از بررسی، گفتند از این آردها برای پخت نان استفاده نکنید و آنها را به کارخانه آرد مرجوع کنید.

ما نان را برای خوردن مردم پخت می کنیم نه برای دور ریختن اما نان ها مدتی است یا دور ریخته می شوند یا خوراک دام ها می گردند.

منصور کیا رئیس اتحادیه خبازان تنکابن می گوید: رطوبت آرد بسیار بالا است و در عرض یک هفته آردها حتی در انبارها کپک می زنند و این موارد را نیز به مسئولان گزارش دادیم.

وی افزود: آرد یکی از کارخانه ها که به این شهرستان اختصاص دارد کیفیت مناسبی ندارد و بوی ماندگی می دهد.

منصور کیا ادامه داد: مسئولان بهداشتی شهرستان تنکابن در بازدید های میدانی کیفیت آرد را مشاهده کردند که بوی بدی می دهد.

رئیس اتحادیه خبازان تنکابن می گوید: برخی کارخانه داران بجای آرد فروشی آب فروشی می کنند و بی‌کیفیتی و افزایش دورریز نان هزینه ای است که با کنترل نکردن رطوبت آرد از جیب شهروندان تنکابنی می رود.

زندی معاون فرماندار شهرستان تنکابن با تایید نامناسب بودن کیفیت آرد، گفت: گزارش هایی از کیفیت نامناسب آرد و نان از چند وقت قبل دریافت شد.

او افزود: نظارت ها و بازرسی ها از  فعالیت خبازان به صورت منظم در حال انجام است و کارخانه هایی که آرد مناسب در اختیار نانوایان قرار نداده بودند مشکل را پذیرفتند.

زندی ادامه داد: کارخانه ها قبول کردند که آردهای بی کیفیت از نانوایی ها عودت داده شود و آرد مناسب در اختیار خبازان قرار بگیرد تا این مشکل برطرف شود.


مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در خصوص میزان رطوبت آرد می‌گوید بیشینه میزان رطوبت آرد ۲/۱۴ درصد باید باشد تا رنگ، بو و مزه غیر طبیعی نداشته باشد.

یکی از دغدغه‌های کارخانه‌های تولید آرد، کنترل میزان رطوبت آرد در مراحل تولید تا بسته بندی و انبارداری است اگر میزان رطوبت آرد کمتر از استاندار باشد، کارخانه باید آرد بیشتری در کیسه‌ها پر کند که این به ضرر تولید کننده است اما اگر میزان رطوبت بالاتر از استاندار باشد آرد کمتری در کیسه‌ها جای می‌گیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/