به گفته وزیر کشاورزی امسال تولیدات برنج نسبت به مشابهه سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است.
هرچند خوشبختانه به گفته وزیر کشاورزی امسال تولیدات برنج نسبت به مشابهه سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است، اما با وجود چند ماه از برداشت هنوز دست کشاورزان خالیست.
به گفته کارشناسان این حوزه بازار بورس برنج در چندین سال اخیر یکی از راهکارهای تنظیم بازار برنج بشمار می رفت، بازار بورس کالا، بازاری است که در آن کالاهای تولیدی معامله می شود، خریدار و فروشنده می توانند با نظارت سازمان بورس با اطمینان خاطر بیشاری اقدام به خرید و فروش کنند.
کارشناسان و صاحب نظراران این عرصه معتقدند بورسی شدن برنج باعث بهبود عملکرد جاری آن خواهد شد و برای شفاف سازی بازار برنج و کنترل قیمت گذاری تاثیرگذار است.
حذف واسطهها میتواند به سود کشاورزان تمام شود
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی گفت: آمل در حوزه صنعت، معدن، تجارت جز برترین های شمال کشور است، صنعت، گردش بانکی و صادرات رتبه اول در استان هستیم و در تولید برنج ۴۰ درصد برنج استان مازندران و رتبه برتر را داریم.
رضا حاجی پور با بیان اینکه شرکت پایانه برنج، تنها مرکز در کشور است، عنوان کرد: چندین سال است شروع به کار کرده و سه سال است رسما صادرات انجام می دهد، با توجه به اینکه ۱۷ استان ایران قابل کشت است، رتبه اول کشور را داریم.
نماینده مردم آمل در مجلس ادامه داد: سه مرکز تحیقاتی برنج داریم و انتظار می رود مورو توجه ویژه قرار گیرند، بایستی این مراکز مورد حمایت قرار بگیرد و اتاقی را در حوزه صادرات در این مرکز بین المللی برنج داشته باشیم که بی واسطه محصولات کشاورزان به فروش برسد و هم در حوزه صادرات و هم در ارسال به استان های مختلف کشاورزان حمایت شوند.
وی بحث فروش را در حوزه تجارت مهم خواند و اظهار کرد: فروش باید مدیریت شود، مراکزی که نیاز به برنج دارند ورود پیدا کنند؛ چرا که انبارهای ما پر برنج است و کشاورزان منتظر فروش هستند، دارند مقاومت می کنند و تمام شالی کوبی ها پر برنج است.
حاجی پور ادامه داد: هزینه ای که برای کشت یک کیلو برنج ۶۵ هزار تومان در مکانیزه و ۷۰ هزار تومان در کشت سنتی هزینه صرف می شود، باید برای قیمت گذاری این موارد را در نظر گرفت.
نماینده مردم آمل در مجلس با تاکید اینکه فروش برنج باید مدیریت شود، خاطرنشان کرد: دستگاهها وارد شوند و به اندازه نیاز برای خرید برنج اقدام کنند، تنها مرکز در کشور نیاز به حمایت جدی تمام دستگاهها دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه بورس برنج باید نوسانات مدیریت شود، خاطرنشان کرد: معمولا در بورس برخی ها شکست میخورند و سرمایه زیادی از بین می رود، در حوزه برنج باید مدیریت طوری باشد که به نفع همه باشد و تولیدکننده و فروشنده واقعی دچار اسیب نشوند.
فلاح، مدیر توسعه فیزیکی شرکت بورس کالا ایران نیز گفت: بازار بورس از بازارهای با سلامت بالا است که شرایط رقابت آن در بورس با تلاش مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مهیا شده است با ورود یکی از ارقام برنج طی سال گذشته در بازار بورس شاهد روند خوب و مطلوب در فروش آن بودیم.
وی با بیان اینکه سلامت بازار بورس برای فروش برنج بسیار مناسب است، عنوان کرد: در این بازار افراد از مالیات معاف هستند و فروش و عرضه در بستر کاملا قانونمند، نظاممند و معافیت 100 درصدی از مالیات قرار گرفته تا بازرگانان و تجار بدون هیچ واهمه مالیاتی به خرید و فروش مشغول شوند در بازار بورس براساس اوراق گواهی سپرده کالاها میتوانند به عنوان وثیقه قرار گیرد و نیاز به وثیقه نیست هرچند براساس وثیقه مستقیم از سوی بانکها به آنها تسهیلات نیز تعلق میگیرد.
مدیر توسعه فیزیکی شرکت بورس کالا ایران ادامه داد: فروش محصولات کشاورزی و برنج با قرار گرفتن در بورس تسهیل شده و برنجکاران با سرعت میتوانند محصولات را در بازار رقابتی سالم به فروش برسانند .
وی قیمت نامناسب برای فروش را ضرری برای کشاورزان خواند و اظهار کرد: فصل برداشت محصول برنج کوتاه بوده و بازار عرضه در فصل برداشت با قیمتهایی مواجه است که منصفانه نیست و رضایت کشاورزان را به دنبال ندارد، عرضه و تقاضای برنج در طول سال به وسیله بورس مناسبتر بوده است، خریدهای برنج که توسط نهادهای بخش عمومی انجام میشود و با توجه به وجود مناقصات گاهی حرف و حدیثهایی به دنبال دارد باید با مراجعه به تابلوی بورس کالا انجام شود تا کشاورزان محصولات خود را مستقیم عرضه کرده و خریداران دست به خرید محصولات برنج بزنند.
مدیر توسعه فیزیکی شرکت بورس کالا ایران فرهنگسازی و اطلاعرسانی جامع برای فروش محصولات به سمت بورس را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: با فرهنگسازی کشاورزان با بازار بورس آشنا شده و برای فروش به مسیر بورس هدایت و راهنمایی شوند با وجود بازار عرضه و تقاضا در بورس دست دلالان از برنج و دست رنج کشاورزان کوتاه میشود.
وی به لزوم اختصاص و اعطای تسهیلات به کشاورزان تاکید کرد و افزود: کشاورزانی که برای فروش محصولات به بورس مراجعه میکنند با ورود کشاورزان به بازار بورس، این اقشار پرتلاش در بهبود مکانیزم کشف نرخ و شفافیت کمک زیادی میکنند.
طاهری رئیس کمیسیون صنایع مجلس نیز عنوان کرد: دو رویکرد در قیمت گذاری داریم، قیمت گذاری دستوری و دوم عرضه و تقاضا هر زمان اولی را استفاده کردیم سرکوب قیمت انجام می شود و بلکه تنها دلال سود می برد.
وی با بیان اینکه در بورس کالا فساد کم خواهد شد، خاطرنشان کرد: حتی زمینه های خرد و کالا پایین، بعنوان مثال از وقتی برای سیمان و... که سال قبل ۱۰۰ تومان رسیده بود، الان در بورس ۵۰ تومان اس، .در حالی که همین کالا سال قبل بود.
قرار است با سلامی که برنج به بورس می کند، خداحافظی برای دست تمام دلالان و ا باشد و اگر سودی قرار از فروش برسد آن کشاورز باشد.
منبع: بلاغ
انتهای پیام/