logo

کد خبر : 35260
تاریخ خبر : 1401/08/01
مازندران ظرفیت یک میلیون تن صادرات مرکبات را دارد/لزوم استقرار صنایع تبدیلی
معاون جهاد کشاورزی مازندران:

مازندران ظرفیت یک میلیون تن صادرات مرکبات را دارد/لزوم استقرار صنایع تبدیلی

به گفته معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران، در حالی ظرفیت صادراتی مازندران در حوزه مرکبات تا یک میلیون تن است که در سال گذشته تنها 100 هزار تن مرکبات این استان به کشورهای مقصد صادر شده است و مازاد تولیدات این بخش به دلیل عدم استقرار صنایع تبدیلی و اشباع بازار داخلی به ضایعات مبدل شده است.

به گزارش مازنداصناف، حسین مولایی معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: استان مازندران در تولید محصولات باغی جزو استان‌های برتر کشور است.


وی افزود: هم اکنون مازندران نزدیک به 60 درصد مرکبات کشور را تولید می‌کند و سهم بسزایی در تامین نیاز داخلی کشور و نیز صادرات این محصول دارد.

معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران، خاطرنشان کرد: در حوزه گل‌وگیاه نیز مازندران در تولید گل‌های آپارتمانی و درختچه‌های زینتی نیز حایز رتبه نخست کشور  و در تولید گل‌های شاخه بریده حایز رتبه دوم کشور است.

این مسئول ادامه داد: مازندران در تولید کیوی رتبه نخست و در تولید هلو و شلیل با 12 هزار هکتار باغات سطح کشت، حایز رتبه دوم کشور است.

مولایی تاکید کرد: از جایگاه ویژه مازندران در تولید و سهم سبد محصولات باغی کشور همین بس که در تنظیم بازار این استان یکی از تامین کنندگان اصلی دو میوه شب عید است که سالانه وظیفه تامین 30 تا 40 هزار تن مرکبات ذخیره سازی شب عید است.

وی اعلام کرد: مازندران بدون شک یکی از قطب‌های تولید محصولات باغی در کشور است که وجود مجموعه پایانه صادراتی روماک در این استان سکوی پرتاب مطلوبی در بخش صادرات محصولات باغی است.

معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران، عنوان کرد: بنابر آنچه تاکنون عنوان شده است مجموعه پایانه صادراتی روماک در نظر دارد تا طی سال‌جاری با خرید 250 هزار تن محصولات باغی، رأسا اقدام به صادرات کند.

این مسئول مطرح کرد: مازندران در حوزه صادرات محصولات باغی جزو استان‌های برتر کشور است و در صادرات مرکبات حایز رتبه نخست کشور است.

مولایی با اشاره به صادرات 100 هزار تنی مرکبات مازندران طی سال 1400، گفت: فصل برداشت مرکبات در مازندران آغاز شده است و میزان هدفگذاری شده صادراتی این محصول طی سال جاری نزدیک به 500 هزار تن است.

وی با اشاره به ظرفیت تا یک میلیون تنی صادرات مرکبات مازندران، تصریح کرد: مازندران سالانه حدود دو میلیون و 700 هزار تن مرکبات تولید می‌کند که با توجه به نیاز داخلی یک میلیون و 700 هزار تنی، حدود یک میلیون تن مازاد تولید مرکبات داریم که ظرفیت صادرات دارد.

معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران، اذعان کرد: سالانه حدود 200 هزار تن کیوی در مازندران تولید می‌شود که 90 درصد آن یعنی 180 هزار تن آن، قابلیت صادرات دارد.

این مسئول متذکر شد: با توجه به تولیدات بسیار مطلوب محصولات باغی و متعاقبا تولیدات مازاد و وجود ضایعات، استقرار و توسعه صنایع تبدیلی در مازندران ضروری بنظر می‌رسد تا با تولید ارزش افزوده در این بخش از زیان باغداران جلوگیری و سهم محصولات باغی را در رشد اقتصادی استان بهبود ببخشیم.

مولایی یادآور شد: البته طی سالیان اخیر برای نخستین بار یک واحد صنعتی در بابل اقدام به عصاره گیری و  خشک کردن محصولات باغی کرده است که توسعه این صنعت نیز می‌تواند راهکار بسیار مطلوبی برای استفاده بهینه از تولیدات مازاد و تولید ارزش افزوده محصولات باغی باشد.

 استان مازندران با توجه به  اقلیم مناسب منطقه و نیز پتانسیل بخش باغبانی در تنوع محصولات با تولید 3 میلیون و 212 هزار و 146 تن محصولات باغی، حایز رتبه دوم تولید محصولات باغی، رتبه اول تولید مرکبات و رتبه اول تولید کیوی در کشور است.

گفتنی است عمده تولیدات محصولات باغی استان شامل 2 میلیون و 515 هزار و 914  تن مرکبات، 317 هزار و 888 تن کیوی، 284 هزار و 468 تن هسته داران، 28 هزار و 116 تن دانه داران، 17 هزار و 611 تن میوه های دانه ریز، 6 هزار و 927 تن گردو و فندق، 22 هزار و 326 تن انار و سایر محصولات باغی است.

شایان ذکر است استان مازندران با داشتن 600 هکتار از 20 گونه گیاهان دارویی و 400 هکتار گل محمدی با میزان تولید 700 تن، نقش تعیین کننده‌ای در عرصه تولید گیاهان دارویی در حوزه سلامت و بهداشت کشور دارد.

انتهای پیام/