logo

کد خبر : 35010
تاریخ خبر : 1401/03/12
احتکار و گران‌فروشی برخی کارخانه‌ها با انفعال وزارت صمت و سازمان حمایت

احتکار و گران‌فروشی برخی کارخانه‌ها با انفعال وزارت صمت و سازمان حمایت

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">در شرائطی که دولت برای چهار قلم کالای ضروری یارانه به مردم می&zwnj;پردازد و معتقد است که قیمت سایر کالاها نباید افزایش یابد، اما روند صعودی قیمت همه کالاها همچنان ادامه دارد و وزارت صمت و سازمان حمایت یا سکوت در قبال این موج گرانی&zwnj;ها، موجب نارضایی مردم از دولت شده&zwnj;اند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ انفعال وزارت صمت و سازمان حمایت در قبال گرانفروشی و احتکار برخی تولیدکنندگان موجب افزایش این تخلفات شده تا جایی که دبیر اتحادیه بنکداران موادغذایی گفت: علی‌رغم موجود بودن مواد اولیه، اما کارخانه‌های تولیدکننده

رب گوجه‌فرنگی و روغن عرضه را محدود یا مشروط کرده‌اند!

قاسمعلی حسنی، از توزیع محدود رب گوجه‌فرنگی خبر داد افزود: علی‌رغم اینکه مواد اولیه موجود است و هیچ کمبودی هم وجود ندارد و فصل گوجه‌فرنگی نیز هست، اما به نظر می‌رسد کارخانه‌های تولیدکننده رب گوجه‌فرنگی از اقدام سایر کارخانه‌ها در ماه‌های قبل الگوبرداری کرده‌اند و این کالا را توزیع نمی‌کنند.
دبیر اتحادیه بنکداران موادغذایی به وضعیت روغن نیز اشاره کرد و گفت: روغن نیز در بازار به‌اندازه نیاز وجود دارد، ولی کارخانه‌ها در ازای سه کارتن روغن یک کارتن کیک نیز به خرده‌فروشی‌ها تحویل می‌دهند.
معلوم نیست وزارت صمت و دستگاههای نظارتی و تعزیراتی در قبال این تخلف چه می‌کنند؟

سکوت‌ سازمان حمایت در قبال افزایش قیمت‌‌ها

در همین حال وزارت صمت و سازمان حمایت در قبال ادعای برخی انجمن‌های صنفی برای توجیه گرانی تولیداتشان ساکتند. این انجمن‌ها مدعی‌اند «مصوبه سازمان حمایت بابت افزایش قیمت کالاهایی نظیر تایر، روغن‌موتور و شوینده وجود دارد» وزارت صمت و سازمان حمایت هیچ واکنشی نسبت به این اخبار ندارند و سکوت و انفعال اختیار کرده‌اند. مسئولان سازمان حمایت مانند روال سال‌های گذشته هیچ‌گونه پاسخگویی ندارند و با وجود تماس‌های خبرنگاران، در این رابطه هیچ توضیحی ارائه نداده‌اند. سامانه 124 هم که طبق گفته قائم‌مقام وزیر صمت مرجع اصلی اعلام قیمت است، در برخی ساعات از دسترس خارج است.

خبرگزاری فارس در همین زمینه نوشت: این روزها در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها، اخبار مختلفی به نقل از رؤسای انجمن‌ها یا با انتشار نامه‌ای، درباره افزایش قیمت کالاهای مختلف منتشر می‌شود.همین خبر افزایش قیمت‌ها، موجب بروز تورم انتظاری است و بازار بلافاصله نسبت به این اخبار واکنش نشان می‌دهد و تقاضای مردم برای تهیه کالا‌ با قیمت قبلی افزایش می‌یابد. به تازگی طبق اطلاعیه‌ای که تولید‌کنندگان تایر در فضای مجازی منتشر کرده‌اند اعلام شده است که قیمت تایر از روز هشتم خرداد افزایش یافته است و براساس اطلاعیه مذکور قیمت تایرهای رادیال به میزان 30 درصد و قیمت تایرهای بایاس نیز بین 15 تا 25 درصد افزایش یافت.  ‌این افزایش قیمت‌ها طی روزهای اخیر در بازار اعمال شده است و خریداران از افزایش قیمت‌ها خبر می‌دهند و فعالان صنفی نیز این افزایش قیمت‌ها را تایید می‌کنند. به گفته یکی از فعالان صنفی، قیمت یک جفت لاستیک پژو پرشیا که تا هفته پیش یک میلیون و 100 هزار تومان بوده اکنون در بازار به یک میلیون و 500 هزار تومان رسیده است.

همچنین در روزهای گذشته نامه‌ای از سوی انجمن پالایشگاه داران روغن‌‌سازی به رئیس ‌اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی ارسال شد که از دریافت مجوز افزایش قیمت روغن موتور دیزلی و بنزینی به میزان 25 درصد حکایت دارد. 

بهانه گرانی‌ها

دلیل این افزایش قیمت‌ها نیز بالا رفتن هزینه‌های تولید شامل قیمت لوبکات، نرخ ارز و به تبع آن مواد افزودنی، مواد اولیه وارداتی، مواد بسته‌بندی و سایر هزینه‌ها بیان شده است. 
البته اعلام اخبار افزایش قیمت‌ها فقط محدود به ‌تایر و روغن موتور نبوده و ‌در روزهای گذشته افزایش قیمت مواد شوینده، تن ماهی، سس مایونز و حتی افزایش قیمت برخی از برندهای ‌‌بیسکویت و پفک نیز از طریق انجمن‌های مربوطه در فضای مجازی و بعضا از طریق رسانه‌ها اعلام شده است. 
محمد صادق مفتح؛ قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی دو روز پیش در پاسخ به اینکه آیا این افزایش قیمت‌ها مجاز است یا خیر؟ گفت: هرگونه تغییر قیمت‌ در مورد کالاهای مختلف باید توسط سازمان حمایت از طریق اطلاعیه یا درج در سامانه 124 اعلام شود، بنابراین تا زمانی که سازمان حمایت تغییرات قیمت‌ها را از طریق اطلاعیه اعلام نکرده یا در سامانه 124 ثبت و درج نکرده است به این معناست که فرآیند تصمیم‌گیری در مورد قیمت کالا‌هایی که تولیدکنندگان درخواست افزایش قیمت داده‌اند تکمیل نشده است. ملاک قیمت کالاها قیمت‌های مندرج در سامانه 124 سازمان حمایت است.
 
انتهای پیام/