به گزارش مازند اصناف؛ روز گذشته سازمان خصوصی سازی طی اطلاعیه اعلام کرد اخیرا برخی از افراد سودجو از روشهای مختلف مانند پیامک تحت عنوان ثبت نام سهام عدالت اقدام به اخذ وجه از متقاضیان کرده اند. بنابر این اعلام میشود همه این فراخوانها جعلی و کلاهبرداری است.
این اطلاعیه در راستای خبری است که یکی از رسانهها به نقل از آقای محمدرضا ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با ثبت نام سهام عدالت برای جاماندگان در خرداد باز میگردد.
چندی سالی است که گاهی خبری به این شکل منتشر میشود و مردم را علاوه بر انتظار سرگردان هم میکند. در رابطه با ثبت نام جاماندگان سهام عدالت اکبر حیدری سخنگوی شرکتهای سرمایه گذاری استانی مطرح کرد.
تعیین هر نوع تاریخی برای ثبت نام سهام عدالت را تکذیب میکنم و اصلا تاریخ قطعی برای ثبت نام سهام عدالت وجود ندارد.
به گفته او آن چه که در رابطه با تاریخ خرداد توسط مسئولان امر اعلام شده زمان احتمالی برای تشکیل جلسات مرتبط با تعیین و تکلیف جاماندگان سهام عدالت است.
یعنی پیش بینی شده که در خرداد ترتیبات مورد نیاز شامل سهام قابل تخصیص، میزان آن، نحوه اجرای طرح، اولویت بندی مشمولان، تعیین تکلیف شود و خرداد تازه آغاز این فرآیند است.
آزاد سازی سهام عدالتی که حالا امروز به دو سالگی آزادسازی خود میرسد در ۹ اردیبهشت ۹۹ مقام معظم رهبری با صدور ابلاغیهای موافقت با درخواست رئیسجمهور برای آزادسازی سهام عدالت را اعلام کردند.
در این طلاعیه آمده بود که درپی تصمیم واگذاری درصدی از سهام اصل ۴۴ قانون اساسی در قالب سهام عدالت با هدف گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانوارهای کم درآمد، انتظار این بود که توسط مسئولین مربوط در دولتهای مختلف با اجرای دقیق مواد ۸ گانه ابلاغی سال ۸۵ هرچه سریعتر مقدمات لازم برای آزادسازی سهام عدالت و واگذاری تعیین قیمت آن به بورس فراهم گردیده و آییننامههای اجرایی تهیه و به اجرا درآید.
سهام عدالتی که از زمان آزاد سازی با مشکلات مختلفی همراه بود. در رابطه با آزادسازی سهام عدالت کارشناسان بازار سرمایه مواردی را مطرح کردند.
علیرضا تاجبر گفت: سهام عدالت یک فرصت مثبت برای بازار سرمایه بود که متاسفانه درست مدیریت نشد. از این جهت فرصتی بود که علاوه بر اینکه مردم را به سمت بورس هدایت میکرد، سهمهای کوچکی که در سهام مردم نیز وجود داشت، میتوانست با هم جمع شده و به صورت بلوکهای مدیریتی و کنترلی در بیاید.
یعنی مدیریتی نیاز داشت که این سهمهای کوچک را در قالب یک بلوک در بیاورد، آگهی کند، با قیمت بالاتر فروخته و پول بیشتری به سهامداران برسد.
به گفته او متاسفانه این مورد نیز مدیریت نشد و فروش سهام عدالت با خروج نقدینگی بعضی از نهادها از بازار سرمایه همزمان شد و عملا فشار مضاعفی به بازار وارد کرد.
مهدی میرزایی گفت: شیوه آزادسازی سهام عدالت از همان ابتدا مورد انتقاد بود یک جمعیت ۵۰ میلیون نفری درگیر بازار سرمایه شدند که عمده این مردم حتی یک سهم نیز خرید و فروش نکرده بودند.
سهامی که عملا مردم هیچ اختیاری در آن ندارد!
به گفته او بازار سرمایه تحت تاثیر انواع اخبارها قرار میگیرد موضوع اعطای سهام عدالت به جاماندگان یکی از موارد جدی و مهم است که قطعا بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این تاییدها و تکذیبها نیز فقط سبب نااطمینانی میشود اصلا آزادسازی چه سودی برای مردم داشته است؟ در این مدت آزادسازی چه اتفاق مثبتی برای مردم رقم خورد ؟در کل سهام عدالت سهامی است که عملا مردم هیچ اختیاری از خود ندارد.
سهام عدالت پروژهای که فراز و فرودهای زیادی را شاهد بوده است از جمله مشکلاتی که در خصوص روش مستقیم مدیریت سهام عدالت برای مردم ایجاد شده به نتیجه نرسیدن نحوه فروش این سهام و بلاتکلیفی حدود ۱۹ میلیون نفر از مردم است که مدیریت سهام حق آن هاست. حالا باید منتظر ماند و دید بعد از دو سال از آزاد سازی سهام عدالت در آینده برای این سهام چه رقم خواهد خورد؟
ثبت نام جاماندگان سهام عدالت کلید خورد.» این اخباری است که در منجر به کنجکاوی جاماندگان سهام عدالت شده است. برای بررسی این موضوع به سراغ اکبر حیدری سخنگوی کانون شرکت های استانی سهام عدالت رفتیم.
جاماندگان سهام عدالت در چه سایتی باید ثبت نام کنند؟
این که بساطی توسط برخی سودجویان برای مراجعه به سایت و برخی از درگاههای اینترنتی شکل گرفته مصداق کلاهبرداری است مردم برای اطلاع از فرآیند قانونی و قطعی تخصصی سهام عدالت تنها به اطلاع رسانی رسانه ملی اکتفا کنند.
اخبار مختلفی از شهرستانها دریافت میشود که متاسفانه با سوء استفاده از ناآگاهی مردم به بهانه پیش ثبت نام و ثبت نام سهام عدالت از مردم مبالغی اخذ و مدارکی دریافت شده است که غیر قانونی است.
اصلا سامانه ای برای پیش ثبت نام راه اندازی خواهد شد؟
تاکیدما این است که با توجه به سامانههای ارتقا یافته برای شناسایی مشمولان طرح سهام عدالت و تخصیص سهام به آنها نیاز به پیش ثبت نام و ثبت نام نباشد و نهایتا بعد از اطلاع رسانی به مشمولان ممکن است که نیاز به مراجعه به تعاونیها شهرستانی باشد و این نیز قطعی نیست و ممکن است غیر حضوری باشد و از خرداد تازه در این باره تصمیمات خصوص اخذ میشود.
اساسا فرآیند تخصیص سهام به جاماندگان نیاز به ثبت نام و سامانه جدید نداشته و شناسایی از طریق سامانههای معیشتی انجام میشود، منتها ممکن است که مغایرتهایی وجود داشته باشد که بعد از طی شدن مراحل یک مدت برای رسیدگی درخواست مردم در نظر گرفته خواهد شود. همه این موارد منوط به اتخاذ تصمیمات در دولت است.
زمان هم مشخص نیست؟ عده ای خرداد را موعد اعلام کردند!
تعیین هر نوع تاریخی برای ثبت نام سهام عدالت را تکذیب میکنم و اصلا تاریخ قطعی برای ثبت نام سهام عدالت وجود ندارد.
آن چه که در رابطه با تاریخ خرداد توسط مسئولان امر اعلام شده زمان احتمالی برای تشکیل جلسات مرتبط با تعیین و تکلیف جاماندگان سهام عدالت است.
یعنی پیش بینی شده که در خرداد ترتیبات مورد نیاز شامل سهام قابل تخصیص، میزان آن، نحوه اجرای طرح، اولویت بندی مشمولان، تعیین تکلیف شود و خرداد تازه آغاز این فرآیند است.
در مرحله قبلی نیز اجرای طرح سهام عدالت ماهها زمان برد تا ترتیبات این موضوع به دلیل پیچیدگیهای زمانی، مکانی و جغرافیای مشخص شد.
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی سازی گفته است، در مورد ثبت نام جاماندگان سهام عدالت هیچ چیز قطعی نشده است، هر فردی تاریخی برای ثبت نام سهام عدالت اعلام کرده است باید پاسخگوی این موضوع باشد. بین سازمان خصوصی سازی و وزارت رفاه تعامل وجود دارد و جلسات برگزار می شود تا زمانی که به جمع بندی برسیم و رسما به مردم اعلام کنیم. اما شخصا از ثبت نام جاماندگان در خردادماه اطلاعی ندارم.
به گفته او، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تکلیف در قانون بودجه برای فروش سهام وجود دارد و باید بررسی کرد که چه موردی در اولویت قرار دارد.
در بودجه امسال، دولت هزینهها را چندان افزایش نداده و در تامین منابع تمرکز خود را از فروش اوراق برداشته و به سمت مالیات و البته نفت برده است. چراکه طبق اماری که در لایحه بودجه منتشر شده بود، واگذاری دارایی های مالی برای سال ۱۴۰۱، ۲۹۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ که بیش از ۴۲۷ هزار میلیارد تومان بود، کاهشی ۳۰ درصدی داشته است. البته هنوز جدول نهایی منتشر نشده است.
تنها موردی که درمورد سهام عدالت در قانون بودجه ذکر شده، در تبصره دو این قانون بوده که آمده است: دولت موظف است از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکت های دولتی در بنگاه های قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروه های (۱) و (۲) ماده (۲) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به واگذاری سهام عدالت به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و کلیه افراد واجد شرایط طبق قانون نحوه اجرای سیسات های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اقدام کند.
پیش از این پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته بود آغاز واگذاری سهام عدالت به جاماندگان، امسال در دستور کار است که از خرداد فراخوان واگذاری سهام به این مشمولان انجام میشود.
محمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا انتظامی کشور با هشدار به شهروندان درباره هرگونه سوء استفاده و کلاهبرداری در پوشش سهام عدالت از آنان خواست مراقب پیامکهای جعلی سهام عدالت باشند.
برای پیگیری موارد مربوط به سهام عدالت خود به سامانه الکترونیکی سهام عدالت به آدرس https://samanese.ir و یا به سامانه جامع اطلاعات مشتریان به آدرس https://www.sejam.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/