به گزارش مازند اصناف؛ سیدسعید راد در نامهای به استانداران سراسر کشور اعلام کرد: در ماه مبارک رمضان 1401 مجددا 100 هزار تن برنج از انواع هندی و پاکستانی و 100 هزار تن شکر سفید برای مصرف خانوارها و صنف و صنعت از محل ذخایر راهبردی، متناسب با موجودی انبارها به منظور عرضه در سطح کشور تخصیص و در اختیار کارگروه تنظیم بازار استانها قرار گرفته است.
وی افزود: برنج هندی 1121 در بستهبندیهای 10 کیلویی و به قیمت هر کیلوگرم 18 هزار و 500 تومان برای مصرفکنندگان، برنج پاکستانی در بستهبندیهای 10 کیلویی با قیمت هر کیلوگرم 20 هزار و 500 تومان و برنج تایلندی در بستهبندیهای 10کیلویی با قیمت هر کیلوگرم 12 هزار و 500 تومان در کشور عرضه میشود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: شکر سفید نیز در بستهبندیهای مختلف و با احتساب 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده در اختیار کارگروه تنظیم بازار استانها قرار میگیرد.
راد با بیان اینکه تعیین شیوه، شبکه و مباشرین توزیع کالاهای تخصیصی بر عهده کارگروه تنظیم بازار استانها است، تصریح کرد: این کالاها از طریق شبکههای منتخب اعم از فروشگاههای زنجیرهای، تعاونیهای مصرف، اصناف منتخب، مراکز عرضه مستقیم کالا و میادین میوه و تره بار در سطح کشور توزیع میشود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در این نامه اظهار داشت: ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استانها، وظیفه تامین و تدارک برنج و شکر تنظیم بازار تخصیصی را بر عهده خواهند داشت و تخصیص برنج مربوط به استانهای تولیدکننده برنج شامل گیلان و مازندران با درخواست رئیس کارگروه تنظیم بازار استان انجام میشود.
راد افزود: سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، بازرسان سازمانهای جهاد کشاورزی استان، سازمان تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف ایران مکلفند نسبت به کنترل و نظارت بر روند توزیع و رعایت قیمت فروش کالاهای یاد شده، اقدام و در صورت بروز تخلف، اقدام قانونی را با هماهنگی مراجع انجام دهند.
واردات برنج
گفتنی است هفته گذشته وزارت جهاد کشاورزی با آغاز ثبت سفارش واردات برنج موافقت کرد. در همین راستا مسیح کشاورز؛ دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به تأثیر جنگ اوکراین و روسیه بر قیمت جهانی غلات و کمبود این محصولات گفت: به همین جهت برخی از کشورها از جمله چین برای جبران این کمبود اقدام به خرید برنجهای ارزان قیمت ویتنامی و تایلندی کردهاند و از این برنجها به عنوان خوراک دام استفاده میکنند.
وی افزود: کشورهای جهان به دنبال خرید غلات و تأمین ذخایر احتیاطی هستند تا در صورتی که جنگ طولانیتر شد و قیمتها بالاتر رفت، مشکلی در این حوزه نداشته باشند. تنها کشوری که تاکنون اقدام جدی در این زمینه انجام نداده، ما هستیم که این مسئله نگرانکننده است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه در جلسهای با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی این نگرانی را مطرح و ملزومات را تشریح کردیم، خاطرنشان کرد: مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نیز این موضوع را پذیرفتند و به طور ضمنی قبول کردند که ثبت سفارش برنج هرچه زودتر آغاز شود تا بتوانیم به موقع و با قیمتهایی مناسب این محصول را وارد کشور کنیم.