به گزارش مازند اصناف؛ جوانههای سیبزمینی هم از خاک گرانی، سر در آوردند؛ محصولی که اوایل امسال حدود ۴ هزار و پانصد تومان فروخته میشد طی چند روز گذشته افزایش نرخ چشمگیری پیدا کرد.
پرسوجوی ما از فروشندگان بازار نشان میدهد که قیمت این محصول در میادین ترهبار به حدود ۱۲ هزار تومان رسیده است.
البته این قیمتها مربوط به مراکز عرضه میوه و تره بار بود؛ در مغازههای سطح شهر قیمت بالاتر هم میرفت و گاهی قیمتهای بیش از ۱۶ هزار تومان را مطرح میکردند.
همین باعث شد تا وزارت جهاد کشاورزی سیبزمینی را با نرخ مصوب به میادین میوه و تره بار تزریق کند.
طبق اعلام سازمان میادین میوه و تره بار، با توجه به نوسانات اخیر قیمت سیب زمینی و تأکید دولت مبنی بر لزوم ثبات قیمت این محصول پر تقاضا، از صبح دیروز سیب زمینی در میادین میوه و تره بار با قیمت هر کیلوگرم 10 هزار تومان به فروش میرسد.
سراغ میادین میوه وترهبار رفتیم؛ نرخ ۱۰ هزار تومان رعایت میشد. قیمتها کمی پایین آمده؛ این محصول که در زمان اوج قیمت با نرخ بالای ۱۰ هزار تومان در میادین اصلی عرضه میشد امروز به راحتی با حدود ۸ هزار تومان در دسترس فروشندگان این محصول قرار میگیرد.
نیمی از انبارهای سیب زمینی کشور خالی است!
مصطفی دارایینژاد رئیس اتحادیه بارفروشان ضمن تایید کاهش نرخ عرضه سیبزمینی در بازار گفت: با توجه به افزایش عرضه باید وزارت جهاد به فکر پر کردن انبارها هم باشد. حدود ۵۰ درصد انبارهای سیبزمینی خالی شده است.
برای پر کردن انبارها هم با اعلام وزارت حهاد کشاورزی؛ درهای واردات برای ۱۰۰ هزار تن سیبزمینی باز شد.
علیرضا رضازاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مقرر شد ۱۰۰ هزار تن سیبزمینی از مزارع گواهی شده خارج از کشور با رعایت شیوه نامه قرنطینهای و تحت نظارت سازمان حفظ نباتات برای مصارف صنعتی، خوراکی و بذری وارد کشور شود.
اما بر اساس آمارهای ارائه شده توسط مرکز آمار سیبزمینی تنها کالایی نبود که افزایش قیمت داشته انواع برنج هم نسبت به ابتدای سال گران شده است.
طبق این گزارش قیمت هر کیلو سیب زمینی در دی پارسال به طور متوسط حدود ۵۱۰۰ تومان بوده که ۹۷۰۰ تومان در آذر امسال رسیده و نرخ ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان در هر کیلو در دی امسال ثبت شده است.
هر کیلو سیب زمینی در دی امسال تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان هم قیمت خورده است.
طبق گفته عربشاهی معاون سازمان تعاون روستایی از ۲ ماه قبل عرضه برنج پاکستانی، هندی و تایلندی آغاز شده و برنج ایرانی هم از امروز عرضه میشود.
ساداتی نژاد هم از امکان خرید اینترنتی برنج با نرخ مصوب خبر داد که در قالب عرضه هوشمند انجام خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما هیچ محدودیتی در توزیع برنج نداریم و به هر میزان که لازم باشد برنج توزیع خواهیم کرد. در همین راستا توزیع برنج خارجی نیز به صورت هوشمند در تهران و سایر استانها انجام میشود.
سیاست کنترل عرضه و نظارت بر میادین در مورد سیبزمینی که جواب داد و بسیاری در انتظار ادامه دار شدن روند کاهش نرخ آن هستند. اعمال همین روش بر عرضه برنج هم میتواند اثربخشی مناسبی داشته.
انتهای پیام/