به گزارش مازند اصناف؛ بازار طلای سپید همواره در تب و تاب است؛ به این دلیل که درست در روزهایی که برنجکار دستش خالی است و باید محصولش را به فروش برساند قیمت محصول در پایینترین حد ممکن است اما زمانیکه برنج از دست کشاورز خارج شد آن زمان عملا قیمت برنج تغییر کرد.
عزیزالله شهیدیفر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ارتباط با بازار برنج استان مازندران، اظهار کرد: سال گذشته تولید برنج استان مازندران از وضعیت خوبی برخوردار بود امسال نیز نه تنها کاهش نداشتیم بلکه با افزایش سطح زیر کشت برنج پرمحصول از ۳۷ هزار هکتار در سال ۹۹ با افزایش ۵۰ درصدی به ۶۰ هزار هکتار رسید.
وی گفت: امسال سقف تولید برنج در استان مازندران به یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده که نشان میدهد کسری تولید نداشتیم هر چند در برخی از سایر استانها کاهش سطح زیرکشت را داشتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه افزایش قیمت برنج در زمان پاییز و با عرضه برنج در بازار طبیعی است، تصریح کرد: پاییز امسال قیمت ارقام پرمحصول برنج مثل فجر و شیروری از ۳۲ تا ۳۴هزار تومان و قیمت طارم ۳۶ تا ۴۰هزار تومان بوده که این قیمت طبیعی بود است.
این مسؤول با اعلام اینکه الان برنج دست کشاورز نیست، اظهار کرد: الان برنج دست کارخانجات شالیکوبی، تجار و بازرگانان است که در حال عرضه محصولات به بازار هستند و افزایش قیمت برنج هم به نفع کشاورز نیست چون او برنج را فروخته است.
شهیدیفر با اشاره به اینکه در حال حاضر متوسط قیمت ارقام پرمحصول برنج از جمله ندا، فجر و شیرودی متوسط ۴۰ هزار تومان است، یادآور شد: طارم یک محصول خاص بوده و مخصوص استانهای شمال است و متقاضی خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه زمانی که محصول از دست کشاورز خارج شود نباید افزایش قیمت غیرمتعارفی یابد، اظهار کرد: باید این مهم دنبال شود و موضوع دیگر اینکه دولت به دنبال راهکار مختلف باشد تا ارقام پرمحصول را وارد بازار کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: البته در بحث برنج داخلی یک موضوع افزایش قیمت در مازندران و موضوع دیگر افزایش قیمت بیرویه برنج در سایر استانها است، ولی آنچه که مهم بوده باید عمدتا از برنج داخلی حمایت کنیم.
این مسؤول در پایان گفت: باید سیاستی اعمال شود زمانی که برنج دست کشاورز است و قصد فروش دارد، یعنی همان پاییز قیمت برنج تغییر کند و بعد هم افزایش قیمتی نداشته باشیم.
منبع: فارس
انتهای پیام/