logo

کد خبر : 34769
تاریخ خبر : 1400/11/05
رسوب ۵ میلیون تن کالا در گمرکات| داستان واردات و توزیع مرغ های آلوده
رئيس گمرک ايران:

رسوب ۵ میلیون تن کالا در گمرکات| داستان واردات و توزیع مرغ های آلوده

<p><span style="font-size: larger;">رییس کل گمرک از رسوب ۵ میلیون تن کالا در گمرمات کشور خبر داد و افزود: واردات کالاهای اساسی از نظر وزنی ۲۶ درصد و از نظر ارزشی ۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ علیرضا مقدسی رییس کل گمرک در نشست خبری امروز خود درباره ورود ۲۳ تن مرغ از ترکیه و ترخیص نشدن آن‌ها اعلام کرد: معادل ۲۳ تن مرغ معادل ۲۰۰ روز در سردخانه مورد تایید دامپزشکی نگهداری شد و قرار بوده تا دامپزشکی مجوز آن‌ها را صادر کند که صدور این مجوز طولانی شد تا درنهایت گمرک متوجه شد که این تعداد مرغ در سردخانه موردنظر وجود ندارد.

وی افزود: پس از این، بررسی‌ها دامپزشکی اعلام کرد که ۲۳ تن مرغ وارداتی نمی‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند و در نهایت این تعداد مرغ در تهران و شهرهای دیگر پیدا و جمع آوری شد. در این زمینه، گمرک گزارش جرم کرده است.

رییس کل گمرک ارزش ۲۳ تن مرغ وارداتی از ترکیه را معادل ۱۴ میلیارد و ۵۵۵ میلیون ریال اعلام کرد.

در حال حاضر حدود 5 میلیون تن کالا در گمرکات کشور دپو شده است.همچنین واردات کالاهای اساسی از نظر وزنی ۲۶ درصد و از نظر ارزشی ۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است

رسوب 5 میلیون تن کالا در گمرکات
رییس گمرک در پاسخ به پرسش خبرنگار
بازار درباره رسوب کالاها در گمرک گفت: در حال حاضر حدود 5 میلیون تن کالا در گمرکات کشور دپو شده است.

او همچنین درباره علل رسوب کالاها در گمرک گفت: به عنوان مثال یا ثبت سفارش دریافت نشده و کالا وارد مبادی و بنادر شده یا مدت زمان اعتبار ثبت سفارش سپری شده که هر دو فرایند زمان بر است. همچنین مشکل دیگر درباره دپوی کالاها تامین و تخصیص ارز است. تا زمانی که اسناد فروش به خریدار ارایه نشود، امکان ترخیص فراهم نیست. بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی، دولت باید طی هفت روز مجوزهای ترخیص صادر شود تا فرایند ترخیص کالا زمان بر نباشد.

مقدسی همچنین درباره آخرین وضعیت واردات کالاهای اساسی نیز گفت: از ٢۶ قلم کالاهای اساسی ٧ قلم مشمول ارز ترجیحی مابقی مشمول ارز نیمایی می‌شوند. از ابتدای امسال تا ابتدای ماه جاری ٢١ میلیون تن کالای اساسی با ارز ترجیحی به ارزش ١٢ میلیارد دلار وارد کشور شد. همچنین در همین مدت زمان ٢۵ میلیون تن کالای اساسی با ارز نیمایی و ترجیحی به ارزش ١۵ میلیارد دلار وارد کشور شده است.

به گفته او، واردات کالاهای اساسی از نظر وزنی ۲۶ درصد و از نظر ارزشی ۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته که نشان دهنده توجه به تامین نیاز کشور است.

ارزش صادرات غیر نفتی ایران در سال جاری با رشد 37 درصدی به رقم ۳۸ میلیارد و ۷۰۳ میلیون دلار رسید

واردات 41 میلیارد دلاری
به گفته او، در ۱۰ ماهه امسال معادل ۲۳۴ هزار اظهارنامه واردات داشتیم که از نظر وزنی به میزان ۳۳ میلیون تن بوده و نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته است. از نظر ارزشی نیز واردات کشور معادل ۴۱ میلیارد و ۴۷۳ میلیون دلار بوده و با رشد ۳۴ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شده است.

رییس گمرک افزود: در این مدت، معادل ۵۴۰ هزار اظهارنامه صادرات داشتیم که وزن آن ۱۰۰ میلیون تن بوده و ۷ درصد رشد داشته است. از سوی دیگر، ارزش صادراتی آن نیز معادل ۳۸ میلیارد و ۷۶۳ میلیون دلار بوده که با رشد ۳۸ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شده است.

مقدسی عمده کشورهای مقصد صادرات کشور را عراق، چین، ترکیه، امارات، افغانستان اعلام کرد و گفت: عمده کشورهایی که از آن‌ها واردات داریم، امارات، چین، ترکیه، آلمان، سوئیس است. در بخش کشفیات قاچاق کالا طی ۱۰ ماهه امسال معادل ۲۰۳۲ پرونده به ارزش ۲۸ هزار میلیارد ریال داشتیم.

اظهار نظر رئیس گمرک درباره پرونده کره‌های وارداتی

رئیس کل گمرک درباره پرونده کره‌های وارداتی هم گفت: این پرونده در ابتدا به دفاتر ستادی ارجاع شده و هم اکنون در محل صدور رای در کمیسیون بدوی رسیدگی به اختلافات گمرکی قرار دارد. این کمیسیون همچون مراجع قضایی در خصوص این پرونده رای خواهند داد. چنانچه بعد از صدور رای اعتراضی در این خصوص وجود داشت، پرونده در کمیسیون تجدید نظر ارسال خواهد شد. این کمیسیون متشکل از دستگاه‌های مختلفی است که تصمیم گیری در مورد پرونده انجام می‌شود. حتی در مرحله بالاتر امکان اعتراض به دیوان عدالت اداری وجود دارد. سوالی که مطرح است توجه ویژه به این پرونده است. باید توجه داشت که هیچ فشاری در این خصوص وجود ندارد و رسیدگی به آن به صورت گروهی انجام می‌شود.

او افزود: گمرک نمی‌تواند هیچ زمانی برای اعلام رای در خصوص پرونده اعلام کند چراکه فرایند پرونده مانند بسیاری از پرونده های دیگر توسط تعدادی خبره در کمیسیون در حال رسیدگی است. فرایند رسیدگی به پرونده‌هایی از این دست طولانی است. چرا که در چندین مرحله امکان رسیدگی به اعتراض صاحب کالا وجود دارد.

بررسی ترخیص خودروهای وارداتی در کمیسیون تلفیق
رییس گمرک کشور همچنین درباره اعلام نماینده دادستان در دادگاه پرونده شرکت کروز مبنی بر دریافت رشوه حدود ۲۰۰ نفر از کارکنان گمرک پاسخ داد: در خصوص این پرونده که مربوط به سنوات گذشته است، بررسی‌های قضایی در حال رسیدگی است و اکنون در مرحله تفهیم اتهام قرار دارد که در این مرحله نمی‌توان به طور قطعی در این زمینه اظهارنظر کرد و باید تا زمان اعلام رای قطعی صبر کرد.

او همچنین درباره آخرین وضعیت ترخیص خودروها از گمرک گفت: ترخیص خودروهای دپو شده در گمرکات گفت:‌ اخیرا درباره واردات خودرو کمیسیون تلفیق صحبت‌هایی کرده است و طبق تصمیم این کمیسیون احتمالا مجوز واردات 50 هزار دستگاه خودرو صادر می‌شود که هنوز تصمیم قطعی در این باره اعلام نشده است و اگر این تصمیم نهایی شود تعدادی از این خودروها از گمرکات کشور ترخیص خواهند شد.

قیمت 120 میلیاردی هر دستگاه ایکس ری
مقدسی با اشاره به تجهیزات کنترل کننده در گمرکات کشور اظهار داشت: سوالی که همواره با آن مواجه هستیم این است که چرا محموله‌های غیرمجاز در ایران کشف نمی‌شوند و در کشور همسایه یا مقصد توسط دستگاه‌های کنترلی گمرکات آنها کشف می‌شوند. موضوع مهم این است که تعداد گمرکات کشورهای همسایه یا کشورهای خلیج فارس و کشورهای مسیر اروپا بسیار کم است و به پنج تا 10 گمرک می‌رسد در حالی که در ایران 120 گمرک وجود دارد و در هر منطقه ویژه و منطقه آزاد طبق قانون باید گمرک مستقر شود.

به گفته او، در حالی که در 10 سال گذشته هیچ مجوز استخدامی نداشتیم مبادی گمرکی افزایش یافته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت هر دستگاه ایکس ری ۱۰۰ تا ۱۲۰میلیارد تومان است، گفت: اکنون در ۱۷ مبادی مهم کشور ۱۸ دستگاه ایکس ری کامیونی مستقر شده است و این دستگاه‌ها هر یک دقیقه یک کامیون یا کانتینر را اسکن می‌کنند. از سوی دیگر برای تهیه ۱۸ دستگاه دیگر نیز از ظرفیت منابع مالی بخش خصوصی استفاده شده است. توجه داشته باشید این ایکس ری‌ها ساخت ایران است که بین ۹ تا ۱۸ ماه دیگر از این ایکس ری‌ها استفاده می‌شود.

۵ بهمن ۱۴۰۰