به گزارش مازند اصناف؛ به نقل از روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران، شرکت بازرگانی دولتی ایران در راستای اجرای تصمیمات قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی ۱۰۰ هزار تن انواع برنج وارداتی را با هدف حفظ آرامش بازار، حمایت از اقشار آسیبپذیر و کنترل قیمت این محصول در بازار در کشور توزیع میکند.
این مقدار برنج از طریق شبکههای منتخب توزیع از قبیل فروشگاههای زنجیرهای، تعاونیهای مصرف سراسری، اصناف منتخب، مراکز عرضه مستقیم کالا، میادین میوه و ترهبار وارد شبکه توزیع میشود. مقادیر تخصیصی برنج در سطح استانها از طریق کارگروههای تنظیم بازار در شبکههای منتخب، توزیع میشود.
بر این اساس، برنج هندی هر کیلوگرم ۱۸۵ هزار ریال، برنج تایلندی هر کیلوگرم ۱۲۵هزار ریال و برنج پاکستانی هر کیلوگرم ۲۰۵ هزار ریال برای مصرفکنندگان توزیع میشود. توزیع انواع برنج وارداتی بدون هیچ محدودیتی تا متعادل شدن قیمتهای بازار ادامه خواهد داشت.
برنج 80 هزار تومانی قاطی دارد
توزیع برنج وارداتی از سوی دولت در حالی است که چند روز پیش زارعی؛ عضو هیئت مدیره انجمن برنج گفت: قیمت کنونی هر کیلوگرم برنج طارم در شمال ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان بوده و عرضه با نرخ های فعلی در بازار واقعی نیست. اگرچه قیمت نهادههای کشاورزی اعم از سم، بذر و کود گران شده، اما عرضه هر کیلوگرم برنج طارم با نرخ ۸۰ هزار تومان غیرواقعی است. البته امسال تولید برنج با کاهش ۱۰ درصدی به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده است.
همچنین چندی پیش دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی در عمدهفروشی را ۳۷ هزار تا ۶۲ هزار تومان اعلام کرد که حداکثر با احتساب ۱۲ درصد سود در خردهفروشی باید عرضه شود.
رصدها از سطح بازار و فروشگاهها نشان داد که قیمت هر کیلوگرم برنج طارم ۶۵ هزار تا ۷۰ هزار تومان، فجر ۳۷ هزار تومان، شیرودی ۳۸ هزار تومان، نیم دانه ۳۸ هزار تومان است، هر چند برخی برندها هر کیلو برنج را با قیمت ۸۰ هزار تومان عرضه میکنند که بنابر اذعان عضو هیئت مدیره انجمن برنج، برخی برندها که ادعای عرضه برنج کیفی ایرانی را دارند، با برنج خارجی اختلاط میکنند.
اما نکته دیگر اینکه بر اساس گزارش مرکز آمار، قیمت برنج درجه یک ایرانی در آذرماه امسال نسبت به زمان مشابه سال گذشته 55 و سه دهم درصد افزایش یافته است. در آذرماه سال ۱۳۹۹ متوسط قیمت هر کیلوگرم برنج درجه یک ایرانی ۳۳ هزار و ۲۶۸ تومان بود.
بنا به گزارش مرکز آمار، برنج خارجی درجه یک نیز در آذرماه امسال نسبت به آبان ماه سه درصد گران شده است. متوسط قیمت هر کیلوگرم برنج خارجی درجه یک در آذرماه ۲۷ هزار و ۹۴۱ تومان بوده و این در حالی است که در آبان ماه امسال ۲۷ هزار و ۱۱۷ تومان قیمت داشته است. هر کیلوگرم برنج خارجی در یک سال گذشته نیز ۱۹ درصد گران شده است. در آذر سال گذشته متوسط قیمت هر کیلوگرم برنج خارجی درجه یک ۲۳ هزار و ۴۷۹ تومان بود.
ادعای پاکستان
در حالیکه خرید برنج ایرانی به دلیل سیاست های غلط دولت گذشته از توان اقشار کمدرآمد خارج است، وزیر امنیت غذایی پاکستان در گفتوگوی تلفنی با سفیر ایران در اسلامآباد، با استقبال از پیشنهاد ایران برای حذف تعرفه وارداتی بر محصولات کشاورزی گفت: پاکستان، ظرفیت بالایی برای صادرات برنج، انبه، پیاز، سیب زمینی، محصولات شیلاتی و دام زنده دارد. پاکستان میتواند تمام برنج وارداتی مورد نیاز ایران را تامین کند چرا که هشت میلیون تن تولید برنج
دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سفیر کشورمان هم تاکید کرد که ایران چندین محصول کشاورزی از پاکستان وارد میکند و در کنار بالابردن واردات برنج میتواند بازار خوبی برای دام زنده و گوشت قرمز و شیلات پاکستانی
باشد.
گفتنی است، گمرک ایران در خصوص میزان واردات 9 ماهه کالاهای اساسی غیر ارز ترجیحی (نیمایی) اعلام کرد: 958 هزار و 904 تن واردات برنج به ارزش 818 میلیون و 818 هزار و 102 دلار و رشد 23 درصدی در وزن و 15درصدی در ارزش طی 9 ماهه امسال انجام شده است.
انتهای پیام/