logo

کد خبر : 34132
تاریخ خبر : 1400/04/29
چوب حراج بر صنعت دامی مازندران؛ آژیرها نواخته شد

چوب حراج بر صنعت دامی مازندران؛ آژیرها نواخته شد

<p><span style="font-size: larger;">فروش شتابان وبی رویه دام در مازندران زنگ خطر نابودی یک حرفه قدیمی و آبا و اجدادی را در این استان به صدا درآورده است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ به اعتقاد فعالان صنعت دامداری و دامپروری، آژیر خطر در این حرفه و صنعت قدیمی از مدت‌ها پیش به صدا درآمده و بسیاری از دامداران سنتی و روستایی در حال فروش و ذبح دام‌هایشان هستند.

افزایش هزینه نهاده‌ها و کمبود آن از یک سو و حمایت نشدن از سوی دیگر سبب شده تا هر روز شمار قابل توجهی از دام‌های روستایی و سبک در میدانگاه‌ها و کشتارگاه‌ها فروش رود و قربانی شود.

یارانه نهاده‌های دامی حذف شد
دامداران بالارفتن هزینه داروها و نایاب شدن آن را از جمله مشکلات مطرح و عنوان کردند: داروهای مورد نیاز دام‌ها گران و کمیاب شده است. اکبری یک دامدار سوادکوهی که اقدام به فروش دام‌هایش در میدان دام منطقه کرده است، در گفتگو با خبرنگار
بازار قیمت دام زنده را هر کیلوگرم ۶۰ هزار تومان بیان کرد و گفت: یارانه جو و سبوس دامی حذف شده و مجبور به تهیه آن به نرخ آزاد هستیم.

وی با اظهار اینکه دامداران با وضعیت کنونی بیچاره و بدبخت شدند، گفت: داروهایی که سال قبل ۱۵ هزار تومان قیمت داشت اکنون به بیش از ۵۰ هزار تومان رسیده است.

این دامدار که در حال فروش دام خود در میدان دام بوده است، افزود: داروی لینکو از ۳۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تومان و پلی سین آماده از ۵۰ هزار تومان به ۱۷۰ هزار تومان و شربت دامی از ۱۳ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان رسیده است.

چوب حراج بر صنعت دامی مازندران؛ آژیرها نواخته شد

وی از مسئولان خواست تا با تأمین نهاده‌ها به فکر دامداران باشند.

قیمت گوشت باثبات شد اما فاجعه در راه است
بیش از هفت میلیون واحد دامی در استان مازندران وجود دارد و فروش بی رویه دام و کشتار آن وضعیت گوشت را در استان به صورت مقطعی به حالت پایدار درآورده است. سید اصغر سید اصغری رئیس اتحادیه فروش گوشت در ساری نیز با بیان اینکه نوسانات قیمت گوشت فروش کرده است، افزود: ثبات قیمت گوشت به صورت محدود و مقطعی خواهد بود و در آینده به ضرر است.

وی با اظهار اینکه به دلیل مشکلات فراروی دامداران رغبتی برای نگهداری دام‌هایشان ندارند و نسبت به فروش و کشتار آن اقدام می‌کنند، اظهار داشت: در آینده‌ای خیلی نزدیک قیمت گوشت به صورت وحشتناک بالا خواهد رفت.

وی با عنوان اینکه در حال حاضر قیمت گوشت بره بین ۱۳۰ تا ۱۳۵ هزار تومان پایین آمده است، گفت: در آینده نزدیک شاهد فاجعه خواهیم بود و باید این مسئله مدیریت شود.

این قصاب بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان و دامداران تاکید کرد و خشکسالی و افزایش قیمت نهاده‌ها سبب وارد شدن فشار بر دامداران شده است.

کمبود نهاده‌های دامی دغدغه اصلی دامداران و صنایع تولید خوراک دام و طیور به شمار می‌رود و این مسئله سبب شده تا بسیاری از واحدهای تولیدکننده نیز دچار مشکل شوند.

مشکلات صنایع خوراک دام و طیور
حمیدرضا علیزاده یک فعال اقتصادی در حوزه تولید خوراک دام و طیور درباره لزوم پشتیبانی از صنعت دام و طیور اظهار داشت: نهاده‌های دامی از نیازمندی‌های این صنعت بوده زیرا کمبود ذرت و سویا از جمله مسائل فرا روی بوده است.

وی در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: همچنین باید از تولیدکنندگان خوراک دام و طیور حمایت‌های مالی برای رونق تولیدات صورت گیرد.

وی با بیان اینکه مواد اولیه به صورت وارداتی و از طریق بنادر استان تأمین می‌شود، گفت: مواد اولیه را از کارگزاری‌های مربوط به دولت خریداری می‌کنیم و بخشی از نهاده‌ها را دولتی و بخشی را به صورت آزاد تهیه می‌کنیم.

علیزاده صنعت خوراک دام و طیور را از جمله صنایع کارآفرین ذکر کرد و گفت: مرغداری‌های استان می‌توانند توان تولید بالایی داشته باشند از این رو باید حمایت‌های لازم فنی و پشتیبانی از آن صورت گیرد.

خشکسالی و کمبود علوفه زنگ خطر را در صنعت دامی مازندران طنین انداز کرده و دام‌های استان را شتابان به سمت کشتارگاه هدایت می‌کند، الهیار ولی زاده دامدار نمونه کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار بازار با تاکید بر اینکه دستگاه‌های نظارتی بر فرایند توزیع نهاده‌ها نظارت داشته باشند، افزود: متأسفانه خشکسالی مراتع بر صنعت دامداری لطمه زیادی زده است.

چوب حراج بر صنعت دامی مازندران؛ آژیرها نواخته شد

وی گفت: خشک شدن علوفه‌ها و کم شدن شیر دام‌های مولد سبب شده تا بره‌های گوسفندان با تلفات و آسیب‌های زیادی مواجه شود.

فاجعه در صنعت دامی رخ می‌دهد
این دامدار نمونه کشوری با اظهار اینکه امسال به دلیل خشکسالی بیش از ۵۰ رأس از دام‌هایم تلف شدند، افزود: با توجه به کشت دوباره برنج و خشکسالی در مراتع ییلاقی با فاجعه در صنعت دامی مواجه می‌شویم.

ولی زاده با بیان اینکه اگر حداقل ۳۰ درصد دام‌ها کشتار شوند، یک فاجعه محسوب می‌شود، گفت: دولت برای فرونشاندن تنش و اعتراض‌ها اقدام به اصلاح قیمت شیر کرده که امری غیرکارشناسی است.

وی یادآور شد: مشکلات صنعت دامداری با نظم و برنامه ریزی درست حل می‌شود و با شیر ۷ هزار تومانی و گوشت ۳۰۰ هزار تومانی مسئله حل نمی‌شود.

این دامدار نمونه کشوری گفت: ما می‌خواهیم تولید و تولیدکننده حفظ و مصرف کننده حمایت شود از این رو به سیاست‌های درستی و منطقی برای حمایت از بخش دامی نیاز است.

ولی زاده با اظهار اینکه مشکلات و خشکسالی سبب شده تا زمان کوچ از ۱۱۰ روز به ۵۰ روز تقلیل یافت، گفت: دامداری در مازندران شرایط بسیار سختی دارد و پیش بینی می‌شود بخشی از تولیدات دامی روستایی نابود شود./بازار

۲۹ تیر ۱۴۰۰