logo

کد خبر : 33774
تاریخ خبر : 1400/02/02
گلایه دامداران مازندرانی از کمبود و گرانی جو در بازار/پیگیری برای ورود سهمیه‌های تخصیصی انجام شد
معاون جهاد کشاورزي مازندران:

گلایه دامداران مازندرانی از کمبود و گرانی جو در بازار/پیگیری برای ورود سهمیه‌های تخصیصی انجام شد

<p><span style="font-size: larger;">معاون جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر متاسفانه با کمبود اقلام علوفه&zwnj;ای به&zwnj;خصوص جو مواجه هستیم و این مسئله را رد نمی&zwnj;کنیم؛ گفت: از یک&zwnj;سو، میزان نهاده&zwnj;های ورودی به استان با تقاضای موجود، همخوانی ندارد و از سویی دیگر واردات این محصول نیز کمی سخت&zwnj;تر از گذشته شده است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ این روزها کمبود برخی نهاده‌های دامی به ویژه جو با نرخ مصوب دولتی، موجب شده است تا جو دامی گران و در بازار کمیاب شود.

بر این اساس، در حالی که قیمت مصوب جو یک‌هزار و 700 تومان است، اما قیمت جو در بازار آزاد به بیش از 5 هزار تومان رسیده است.

مسعود احمدی حاجی در گفت‌وگو با خبرنگار ما
در خصوص گلایه دامداران مازندرانی از کمبود نهاده‌های دامی به ویژه جو، اظهار کرد: در حال حاضر متاسفانه با کمبود اقلام علوفه‌ای به‌خصوص جو مواجه هستیم و این مسئله را رد نمی‌کنیم.

وی افزود: البته تمهیدات لازم برای پر کردن این خلأ صورت گرفته است و در حال حاضر با تولید کنسانتره ترکیبی از ذرت، سویا و جو به میزان کافی، این خلأ چندان در بازار به چشم نمی‌آید.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به عدم انطباق سهمیه تخصیص یافته نهاده‌های دامی به مازندران با نیاز واقعی دامداران، خاطرنشان کرد: ورودی به استان کم است و در واقع میزان نهاده‌های ورودی به استان با تقاضای موجود، همخوانی ندارد؛ البته در شرایط فعلی، واردات این محصول نیز کمی سخت‌تر از گذشته شده است.

احمدی حاجی بیان کرد: میزان تخصیص سهمیه جو در نظر گرفته شده به مازندران، کم است و لذا کفه تقاضا در برابر عرضه سنگین‌تر است.

وی عنوان کرد: البته ناگفته نماند که رفته رفته مراتع استان در این فصل، بخشی از نیاز دامداران را تامین می‌کنند و برخلاف فصل زمستان، کمبودها چندان به چشم نمی‌آید و بخشی از کمبودها اینگونه جبران می‌شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اعلام کرد: در حال حاضر یک قیمت جو دولتی داریم که در بندر امام با قیمت یک هزار و 700 تومان عرضه می‌شود و قیمت‌های نامتعارف موجود مربوط به بازار آزاد است.

احمدی حاجی گفت: در حال حاضر در حال توزیع بیش از 11 میلیون تن کنسانتره در میان شرکت‌های تعاونی استانی هستیم تا مشکلات دامداران را به حداقل برسانیم.

وی اضافه کرد: یک نکته‌ای هم که وجود دارد اقبال دامداران به سمت سایر علوفه‌ها به ویژه ذرت کم است، چرا که این نهاده می‌بایست در گام نخست آسیاب شود و سپس با سایر مواد مکمل ترکیب شود تا مورد مصرف دام قرار گیرد و لذا تقاضای کمی برای خرید این محصول وجود دارد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، متذکر شد: کنجاله سویا هم بیشتر برای گاوهای شیری مورد استفاده قرار می‌گیرد و تقاضا برای سایر دام‌ها بسیار کم است.

احمدی حاجی اذعان کرد: بنا بر آخرین تصمیمات صورت گرفته در مجلس شورای اسلامی قرار شده است تا تخصیص ارز 4200 تومانی طی شش ماهه نخست امسال برای واردات جو تداوم داشته باشد، اما یک مقداری قیمت جهانی برخی از اقلام نظیر همین جو، ذرت و کنجاله افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در بنادر و گمرکات کشور هنوز این اقلام موجود است و تنها ترخیص نشده است و اگر این امر صورت گیرد و این نهاده‌ها وارد استان شود، مطمئنا به محض ورود به ساتان بین دانداران توزیع می‌شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، تاکید کرد: اما در نهایت با توجه به اینکه تخصیص جو به مازندران کم بوده است، کمی کمبود در عرضه و طبعا افزایش قیمت این نهاده در بازار آزاد را شاهد هستیم.

احمدی حاجی، اعلام کرد: پیگیری‌های لازم برای ورود سهمیه‌های اعلام شده به مازندران طی روزهای اخیر انجام شده است و بنا شده است در اسرع وقت، تخصیص جدید به مازندران صورت گیرد.

وی یادآور شد: به هر منظور با فرارسیدن ماه اردیبهشت، خوشبختانه مازندران به دلیل داشتن مراتع، نیاز قابل توجه دامداران از این ظرفیت خدادادی تامین می‌شود و امید می‌رود با ورود سهمیه اعلامی، مشکلات به حداقل ممکن برسد.

انتهای پیام/