logo

کد خبر : 33694
تاریخ خبر : 1400/01/18
دلایل افزایش قیمت برنج در بازار مازندران/فاصله قیمتی برنج پرمحصول و طارم به حداقل ممکن رسید
رئيس انجمن برنج‌فروشان مازندران:

دلایل افزایش قیمت برنج در بازار مازندران/فاصله قیمتی برنج پرمحصول و طارم به حداقل ممکن رسید

<p><span style="font-size: larger;">رئيس انجمن برنج&zwnj;فروشان مازندران با بیان اینکه در مقایسه با سال&zwnj;های گذشته فاصله قیمتی میان برنج&zwnj;های پرمحصول با ارقام مرغوبی نظیر طارم به حداقل ممکن رسید؛ به تشریح دلایل افزایش قیمت این روزهای برنج در بازار مازندران پرداخت.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ عباس پورباقری در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص آخرین وضعیت بازار برنج در مازندران اظهار کرد: طی این هفته‌ها و هفته‌های منتهی به فصل نشا با توجه به کم شدن زمینه برنج در بازار، کمی قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

وی افزود: تا فصل کشت و ورود برنج‌های امساله به بازار این وضعیت ادامه دارد.

رئيس انجمن برنج‌فروشان مازندران، خاطرنشان کرد: البته تعطیلی‌های مکرر بازار و محدودیت‌های کرونایی فعالیت‌ صنفی رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها موجب رکود معاملات بازار برنج در مازندران شده است.

پورباقری ادامه داد: طی سال جاری برخلاف سالیان گذشته استقبال از برنج‌های پرمحصول در بازار به دلیل قیمت بالای برنج‌های مرغوب و کاهش قدرت خرید مردم بیشتر از قبل بود.

وی بیان کرد: این استقبال موجب شد تا فاصله قیمتی میان برنج‌های پرمحصول با ارقام مرغوبی نظیر طارم به حداقل ممکن برسد.

رئيس انجمن برنج‌فروشان مازندران، گفت: قیمت حال حاضر برنج طارم بین 25 تا 27 هزار تومان بسته به کیفیت برنج دارد؛ قیمت هر کیلو برنج پرمحصول نیز بین 22 هزار و 500 تومان تا 24 هزار و 500 تومان است.

پورباقری تصریح کرد: برنج کم نیست بلکه به دلیل اینکه برنج از دست کشاورز خارج شده است و در اختیار تاجر و برخی دلالان قرار دارد، از عرضه به بازار به نوعی خودداری می‌کنند و عرضه به بازار به صورت قطره چکانی صورت می‌گیرد.

وی متذکر شد: در ماه‌های نخستین فصل برداشت، برنج در اختیار کشاورز است و برای تبدیل آن به پول نقد تقاضای فراوانی در بازار برای فروش وجود دارد و برنج فروشی‌ها مملو از انواع برنج است که در ادامه با فروش این برنج‌ها رفته رفته برنج در بازار کم می‌شود.

رئيس انجمن برنج‌فروشان مازندران، اعلام کرد: البته بخشی از برنج توسط تاجران و دلالان خریداری می‌شود که عجله و نیازی برای فروش فوری ندارندو به زبان عامیانه از روی شکم سیری برنج را می‌فروشند و این می‌شود که در مقاطعی از سال، عرضه کم و کمی قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

گفتنی است استان مازندران با حدود 214 هزار هکتار سطح زیرکشت اول، حدود 110 هزار هکتار کشت دوم و رتون و با تولید سالیانه حدود یک میلیون و 420 هزار تن شلتوک، تقریبا سهمی 45 درصدی از تولید برنج کشور را دارا است.

انتهای پیام/