به گزارش مازند اصناف؛ شاید آلودگی هوای کلانشهرهای کشور از پایتخت گرفته تا اصفهان و تبریز به گوش خیلیها آشنا باشد اما پیوستن مازندران به این لیست، غیرمنتظرهتر از آن باشد که در باور کسی بگنجد.
این روزها از وضوح آسمان آبی استان کمی کاسته شده است و گویی نفس کشیدن برای زمین هم کمی سختتر از قبل؛ شاید اگر از همین حالا دست نجنبانیم، دیگر قرار گرفتن مازندران در زمره استانهای با آلودگی هوا، دیگر برای کسی عجیب نباشد.
هیچ سنجندهای در مازندران نداریم
سیدمحمدرضا رضوی مدیرکل هواشناسی مازندران در گفتوگو با خبرنگار
بلاغ در خصوص صحت و سقم افزایش آلودگی هوا در مازندران اظهار گرد: اولا ما هیچ سنجندهای در استان نداریم که بگوییم آلودگی هوا بیشتر و یا کمتر شده است.
وی با بیان اینکه اما آن چیزی که این روزها با چشم رویت میشود البته به ویژه در دیماه، حاکی از آلودگی هوا دارد؛ افزود: کانال خروجی آلودگی در مازندران، به شرطی که باد، غربی باشد، شرق استان است؛ ولی این روزها باد، شرقی است و در این شرایط، آلودگی از استان خارج نمیشود و در سطح استان میماند.
مدیرکل هواشناسی مازندران، خاطرنشان کرد: اینکه آلودگی چرا این میزان است و یا چرا این آلودگی، بیشتر شده است، به افزایش تردد خودروها، مصارف گاز، مصرف گاز سوخت نیروگاهها و عواملی از این دست در کنار هم بستگی دارد و البته آلودگی هوا در سال جاری به دلیل پایداری هوا و کاهش بارندگیها کمی افزایش داشته است.
قیمت 10 میلیاردی دستگاههای سنجش
رضوی در خصوص چرایی عدم استقرار دستگاههای سنجش آلودگی در مازندران، اعلام کرد: این دستگاهها باید توسط سازمان هواشناسی و یا سازمان محیط زیست در شهرهای استان نصب شود که قیمت هر دستگاه حدود 10 میلیارد تومان است.
وی تصریح کرد: این دستگاهها باید در ایستگاههای آلوده سنجی چند شهر استان نصب شود که متاسفانه فاقد این ایستگاهها در استان هستیم و در شرایط فعلی این ایستگاههای آلوده سنجی هوا میبایست در شهرهایی نظیر نکا، بهشهر، آمل، ساری و بابل، نصب و راه اندازی شود.
از وارونگی هوا تا هوای وارونه!/«مازوت» دست بردار نیروگاه نیست!
مدیرکل هواشناسی مازندران، ادامه داد: در استان مازندران، شاهد افزایش حالت وارونگی هوا هستیم یعنی وقتی دود، گرمتر از هوای عادی شود با سقفی به نام وارونگی برخورد میکند که این وارونگی بسته به سیستمی که در هوای استان وجود دارد، از 500 متر تا هزار متر است و این وارونگی هوا مانع از خروج آلودگی از آسمان استان و وارد شدن آن در فضای جو میشود و لذا این هوای آلوده در همین چرخه باقی میماند.
رضوی در خصوص تاثیر مصرف گاز مازوت از سوی کارخانهها در آلایندگی هوا، بیان کرد: خوب در فصول سال به دلیل کمبود و قطعی گاز، کارخانهها به ناچار از این سوخت مصرف میکنند و وقتی این سوخت در فرآیند تولید بنزین، تولید میشود، نمیشود در دریا یا جایی مدفون کرد بلکه باید مصرف شود.
وی با بیان اینکه این تصور که مازندران به لحاظ آلودگی هوا، اصلا ممکن نیست، یک تصور کاملا غلطی است و میبایست اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل آلودگیها صورت گیرد؛ متذکر شد: از آنجا که در استان مازندران، آلودگی هوا وجود نداشت، کارخانههای حرارتی از سوخت مازوت استفاده میکردند و اینکه اکنون هم استفاده میشود یا خیر، باید مسئولان محیط زیست پاسخ دهند.
کاهش 15 درصدی بارندگی طی سالجاری در مازندران
مدیرکل هواشناسی مازندران از کاهش 15 درصدی بارشها طی سال جاری در استان خبر داد و افزود: وقتی ما در استان، بارندگی نداریم، این یعنی ما باد غربی هم نداریم؛ وقتی باد غربی نداریم یعنی باد جنوبی و شمالی میآید.
این مسئول متذکر شد: در این شرایط حتی ممکن است این بادها، آلودگی را از روی رشته کوه البرز عبور دهد و وارد هوای استان شود.
رضوی با بیان اینکه میزان متوسط سالانه بارندگیها در استان، 600 میلیمتر است؛ گفت: امسال این میزان هم کاهشی بود و هم میانگین سمت و سوی سرعت وزش باد در استان، غالبا جنوبی و شرقی شده است و این عوامل موجب میشود تا آلودگی در سطح استان باقی بماند.
مجتبی قربانی
انتهای پیام/