به گزارش مازند اصناف؛ اگرچه آتش سوزی مجتمع تجاری الماس در شرق ساری با جانفشانی آتش نشان مهار شد اما در گوشه و کنار استان، پاساژها و ساختمانهای ناایمنی وجود دارد که آبستن حادثه و خطر هستند.
در گوشه و کنار کلان شهر ساری و شهرهای بزرگی چون قائمشهر، بابل و یا غرب استان ساختمانهای ناایمن و فرسودهای وجود دارد که اصول و ضوابط ایمنی در آن چندان رعایت نشده و این پلاسکوهای محلی همواره جان ساکنان و اهالی منطقه را تهدید میکند.
از سوی دیگر وجود ساختمانهای قدیمی و به اصطلاح تاریخی که به دلیل بافت تاریخی و قدمت، نمیتوان به ساختار و بافتشان دست زد و از هرگونه ابتداییترین تجهیزات ایمنی محروم هستند، بیش از هرجایی بروز حادثه را احتمالی میسازد.
آتش سوزی سه سال گذشته مسجد تاریخی شهر ساری که منجر به تخریب کامل ساختمان و وارد شدن خسارت به بازار قدیمی این شهر شد، نمونهای از وجود اماکن تاریخی ناایمن است که بیش از پیش تجهیز آن امکانات اطفای حریق ضروری به نظر میرسد.
علی دومیرکلایی رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری ساری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تأیید وجود ساختمانها و پاساژهای ناایمن در ساری گفت: آماری از ساختمان و پاساژهای ناایمن و فرسوده در شهر ساری تهیه شده و گزارش آن به سازمانهای ذیربط ارسال شده است.
آماری از ساختمان و پاساژهای ناایمن و فرسوده در شهر ساری تهیه شده و گزارش آن به سازمانهای ذیربط ارسال شده است
وی با اشاره به آتش سوزی ساختمان مجتمع الماس ساری، عمدی بودن این حادثه را محتمل دانست و گفت: آتش از بیرون ساختمان به داخل سرایت کرده واین مسئله در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه مباحث ایمنی نیز در مجتمع الماس رعایت نشده بود، افزود: سیستم تر وخشک و اطفای حریق در کنار بی احتیاطی منجر به روز حادثه در این ساختمان شده بود.
دومیرکلایی مهمترین مشکل ساختمان و پاساژهای قدیمی در ساری را فرسوده بودن بیان کرد و بازسازی آنها را ضروری دانست و گفت: به عنوان نمونه ساختمان قدیمی مسجد جامع ساری فاقد سیستم اطفای حریق بود که منجر به بروز حادثه شده بود.
رئیس سازمان آتش نشانی ساری با اظهار اینکه بیشتر ساختمانهای فرسوده وقدیمی دارای بافت تاریخی هستند، افزود: پایین این ساختمانها تجاری و بالای آن مسکونی است و تجهیز آنها به سامانه اطفای حریق بیش از پیش الزامی به نظر میرسد.
وی با بیان اینکه برخی ساختمانها و پاساژهای قدیمی در قلب شهر واقع شده است، به تهیه طرح بازدید ایمنی اشاره و اضافه کرد: این طرح توسط آتش نشانی در حال اجرا است و هر هفته نسبت به بازدید از مراکز درمانی، پاساژها و غیره انجام میشود و موارد خطر و نقایص ایمنی به مسئولان آنها اعلام میشود.
نردبان ۶۵ متری نیاز داریم
دومیری کلایی با اظهار اینکه متأسفانه اعمال فشاری برای الزام ساختمانهای قدیمی و تجاری و تجهیز آن به امکانات ایمنی نداریم، درباره کمبود تجهیزات گفت: از نظر تجهیزات با توجه به بلندمرتبه سازی به نردبانهای ۶۵ متری نیاز است درحالی که اکنون نردبانهای ۳۲ متری در اختیار داریم.
رئیس سازمان آتش نشانی ساری شمار ایستگاههای آتش نشانی را در ساری شش ایستگاه اعلام کرد و گفت: ۱۵۰ نیروی عملیاتی و ۴۰ نیروی ستادی در آتش نشانی فعالیت دارند.
وی شمار ماشینهای اطفایی و امداد و نجات را ۳۲ دستگاه ذکر کرد و گفت: در عین حال نیاز است تا خودروهای فرسوده کنار رد و با دستگاههای نو جایگزین شود.
از ساری به دیگر مناطق استان برویم، ساختمانها و پاساژهای ناایمنی چشم نوازی میکند و تلاشها برای بهسازی و تجهیز این ساختمانها به امکانات اطفای حریق نیازمند عزم همگانی است.
نوسازی و بهسازی ساختمانها و پاساژهای فرسوده در بوته فراموشی است و زمانی روی میز قرار میگیرد که حادثه، خسارتهای هنگفت مالی و جانی به بار آورد و خلاء های قانونی در این زمینه نیز حائز اهمیت است.
علی امانی شهردار نوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مجتمعهایی که اصول و ضوابط شهرداری را رعایت نکردند، گفت: ساختمانهای مستعد حادثه زیادی نداریم زیرا قدمت شهر نوشهر حدود ۹۵ سال است و طرح تفصیلی که اجازه طبقات داده شد، از سال ۸۶ استارت خورده است.
ساختمان بحرانی زیادی نداریم اما خلأ قانونی وجود دارد
وی گفت: از سال ۸۶ تاکنون ساختمانها متد روز ساخته شد و به دلیل بافت فرهنگی، سازندگان، ساختمانهایی احداث کردند که طبق ضابطه شهرداری بوده و تمامی پروندهها از مسیر نظام مهندسی عبور داده شده و این مسئله موجب شد تا ساختمانهای بحرانی چندانی نداشته باشیم.
وی ادامه داد: در عین حال برخی ساختمانهای اصول و ضوابط روز ایمنی شهرداری را رعایت نکردند و این ناشی از خلائی است که در نظام مهندسی وجود دارد و باید رفع شود.
امانی با بیان اینکه نظام مهندسی نظارت بر گاز و تأسیسات را برعهده دارد اما ناظر بر عملکرد آتش نشانی کسی نیست و بخشی را به مهندس تأسیسات واگذار کردند ودر زمان پایان کار شهرداری نسبت به بازبینی، نقشه طراحی شده میکند.
شهردار نوشهر با عنوان اینکه نظارت حقوقی بر عملکرد آتش نشانی در ساختمانها وجود ندارد، گفت: طبق تفاهمنامه دفتر امور شهری استانداری با نظام مهندسی قرار شد شیوه نامهای تهیه و ابلاغ شود و با این طرح یکسری خلاء های قانونی رفع خواهد شود.
وی تصریح کرد: با توجه به رصد و ارزیابی، نظارت بر آتش نشانی در نوشهر نسبت به دیگر شهرها بالاتر است و از نظر امکانات تجهیزات اطفای حریق نیز در استان سرآمد هستیم.
هر روز زنگ آتش نشانی و سامانه ۱۲۵ درشهرهای مختلف مازندران به صدا درمی آید و بخشی از توان آتش نشان صرف اطفای حریق در ساختمانها و پاساژهای ناایمن میشود که سهم شأن از امکانات ایمنی و اطفای حریق ناچیز است و این بمبهای ساعتی در گوشه و کنار شهرهای استان منتظر یک جرقه برای آوار شدن هستند. پلاسکوهای مازندران پیش از بروز حادثه باید دریابیم./مهر
انتهای پیام/