logo

کد خبر : 33354
تاریخ خبر : 1399/10/27
دلالان افغانی کشمش ایرانی را به آمریکا صادر می کنند| قیمت آجیل در کجا تعیین می شود؟

دلالان افغانی کشمش ایرانی را به آمریکا صادر می کنند| قیمت آجیل در کجا تعیین می شود؟

<p><span style="font-size: larger;">رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران با اشاره به اینکه با توجه به افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی تولید خشکبار، در تامین آجیل شب عید در کشور کمبودی نداریم گفت: کشمش ایرانی به نام محصول افغانستانی صادر می شود.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ «مصطفی احمدی» در پاسخ به اینکه چرا قیمت آجیل و خشکبار در ماه های اخیر به چند برابر افزایش یافته است به خبرنگار بازار گفت: قیمت برخی از از اقلام از جمله کشمش، نخودچی، توت و انجیر بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران با بیان  اینکه نگران تامین آجیل و خشکبار شب عید مردم نیستیم، اظهار داشت: در ماه های اخیر قیمت برخی از اقلام بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته و در مجموع می توان گفت که متوسط قیمت آجیل و خشکبار نسبت به سال گذشته هم اکنون بین ۴۰ تا ۵۰ درصد رشد داشته است.

قیمت پسته ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومانی سال گذشته به ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان افزایش یافته است
احمدی در پاسخ به سوال خبرنگار
بازار در خصوص ۳ برابر شدن قیمت برخی از اقلام از جمله پسته در بازار بیان کرد: افزایش قیمت ۳ برابری نداریم، اما ممکن است اندک مشتریانی سفارش دست چین پسته را بدهند و این ممکن است قیمت را به ۳ برابر افزایش دهد، اما در مجموع پسته ای که سال گذشته ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان بود، هم اکنون به ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان قیمت دارد.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران اظهار داشت: در بازار ۷۰ نوع پسته داریم و هر کدام آنها در بازار قیمت خود را دارند و هم اکنون قیمت بهترین پسته اکبری در بازار بین ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تومان در نوسان است.

این مقام مسئول در اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران معتقد است که قیمت پسته ای که عموم مردم آن را می خرند، امسال نسبت به سال گذشته بین ۴۰ تا ۶۰ درصد گران شده است.

عده ای از دلالان افغانی کشمش را از کشاورزان و تولید کنندگان با ارزهای خارجی می خرند و قیمت نیز برای آنها مهم نیست  و پس از حمل آن به افغانستان کارتن آن را عوض می کنند و محصول ایرانی را به اسم افغانستان به کشورهای امریکا و کانادا و اروپایی صادر می کنند

احمدی با بیان اینکه قیمت کشمش و یا نخودچی امسال ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، گفت: با توجه به صادرات آجیل و خشکبار به کشورهای همسایه، عده ای از دلالان افغانستانی کشمش را از کشاورزان و تولید کنندگان با ارزهای خارجی می خرند و قیمت نیز برای آنها مهم نیست و پس از حمل آن به افغانستان کارتن آن را عوض می کنند و محصول ایرانی را به اسم افغانستان به کشورهای آمریکا و کانادا و اروپایی صادر می کنند.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران تاکید کرد: سیاست های صادراتی خشکبار و پسته در دست دولت است، ولی خرید برخی از محصولات توسط واسطه ها و دلالان از کشاورزان به صورت مستقیم قیمت برخی از اقلام را در بازار افزایش داده است و ما نیز کاری نمی توانیم انجام دهیم.

وی بیان کرد: صادرات برخی از آجیل و خشکبار به کشور های منطقه و همسایه سبب شده که قیمت کشمش ۱۰۰ درصد، قیمت نخودچی ۸۰ درصد و قیمت توت و انجیر بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد در بازار افزایش یابد.

کف قیمت آجیل و خشکبار در تهران در میدان مولوی است
رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران در پاسخ به سوال چرایی افزایش قیمت در برخی از آجیل فروشان در برخی از مناطق شهری تهران خاطرنشان کرد: هرچند که قیمت برخی از اقلام در آجیل فروشان سطح شهر به خصوص بالای شهر متفاوت است، اما کف قیمت های انواع خشکبار و آجیل در بازار تهران و یا بازار مولوی است.

وی با بیان اینکه هم اکنون قیمت پسته در بازار مولوی در عمده فروشی ها و خرده فروشی ها بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ تومان است، گفت: درخواست های سفارشی و دست چین مشتریان از همکاران ما ممکن است، قیمت آن را به چند برابر افزایش دهد.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران بررسی های کارشناسان ما نشان می دهد که امسال نسبت به سال گذشته متوسط قیمت آجیل و خشکبار بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است، هرچند که انتشار ویروس کرونا اواخر سال گذشته که برای فروش شب عید خود را آماده می کردیم بازار را با کاهش مشتری مواجه کرد و این سبب ضرور و زیان زیادی به واحدهای صنفی خشکبار و آجیل وارد کرد.

هم اکنون کمبودی در بازار نداریم، اما سیاست های صادراتی در دست دولت است و در این زمینه باید به قیمت، مصرف داخلی و توان خریداران نیز توجه شود

دولت در سیاست های صادراتی باید به توان خرید و مصرف داخلی نیز توجه کند
رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران تاکید کرد: هم اکنون کمبودی در بازار نداریم، اما سیاست های صادراتی در دست دولت است و در این زمینه باید به قیمت، مصرف داخلی و توان خریداران نیز توجه شود.

این مقام مسئول در اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران معتقد است که با توجه به روزهای پایانی سال اگر دولت در سیاست های صادراتی آجیل و خشکبار بازنگری کند، ممکن است قیمت برخی از اقلام در آستانه شب عید متعادل شود تا مردم و شهروندان بتوانند با قیمت مناسب این اقلام را خریداری کنند.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران در پایان بیان کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و حضور مردم برای خرید به همه واحدهای صنفی خشکبار و آجیل در تهران توصیه می کنیم که در مراجعات مردم پروتکل های بهداشتی بدقت رعایت شود تا از این شرایط عبور کنیم.

شایان ذکر است که ایران هم اکنون یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده پسته، انجیرخشک، خرما و کشمش در جهان است و به طور متوسط در کشور هر سال حدود ۱۷۰ هزارتن پسته تولید می شود اما امسال تولید پسته با ۴۰ درصد افزایش یه بیش از ۲۲۰ هزار تن رسیده است.

طبق آخرین آمار وبسایت آمار تجارت بین المللی  Trade Map در سال گذشته، صادرات آجیل و خشکبار ایرانی حدودا ۱.۷ میلیارد دلار، بالغ بر ۱.۸ درصد کل صادرات کشور بوده است.

با توجه به شرایط اقلیمی ایران و کیفیت مناسب محصولات کشاورزی، می توان موقعیت بسیار خوبی در زمینه صادرات خشکبار به بازارهای سراسر جهان فراهم کرد.

طبیعی بودن محصولات، قند پایین و سالم بودن، از عوامل موثر بر گرایش و افزایش مصرف میوه و خشکبار ایرانی در کشورهای مختلف جهان است./بازار

۲۷ دی ۱۳۹۹