logo

کد خبر : 33297
تاریخ خبر : 1399/10/14
حال ناخوش بهره‌برداران مراکز آب درمانی مازندران در شرایط کرونایی

حال ناخوش بهره‌برداران مراکز آب درمانی مازندران در شرایط کرونایی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">چراغ مراکز و مجتمع&zwnj;های آبگرم مازندران همانند برخی دیگر از مشاغل کشور از زمان شیوع یکباره ویروس کرونا از سال گذشته تاکنون همچنان خاموش است که آسیب&zwnj;های جدی به کسب و کار فعالان این بخش و مشاغل وابسته به آن وارد کرد. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ همزمان با شیوع ویروس کرونا از اواخر بهمن ماه سال گذشته تاکنون هرگاه سرعت انتشار این ویروس افزایش و در پی آن آمار مبتلایان به کرونا و جانباختگان براثر بیماری کووید-۱۹ بیشتر شد، حلقه محدودیت ها نیز برای قطع زنجیره انتقال این ویروس برابر مصوبه های ستاد مقابله با کرونا تنگ تر شد که مهم ترین اقدام در این راستا تعطیلی بسیاری از کسب و کارها و مشاغل پرخطری مانند آرایشگاه ها ، فضاهای ورزشی ، مراکز پذیرایی ، رفاهی ، گردشگری ،  سفره‌خانه سنتی ، بازارهای هفتگی ، محدودیت های تردد جاده ای بود که تعطیلی مجموعه‌های آبی مانند استخرها و نیز مراکز و مجتمع های آبگرم یا به اصطلاح آب‌درمانی از این دست مشاغل محسوب می شوند.

رفته رفته با گذر زمان بیشتر مشاغل و فعالیت های اقتصادی مازندران به دنبال تغییر وضعیت کرونایی از حالت قرمز به زرد و نارنجی برابر مصوبه های ستاد ملی با رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی یکی پس از دیگری از سر گرفته شد منتهی چراغ مراکز و مجتمع های آبگرم استان همچنان خاموش ماند و فضای انجماد فعالیت مجموعه های آبگرم اغلب سرمایه گذاران و فعالان در این بخش را با نگرانی جدی روبرو کرد.

هرچند بنا به تاکید مسئولان دست اندرکار ، هرگونه اقدام خلاف مصوبه های ستاد ملی مقابله با کرونا گامی موثر برای شیوع بیشتر ویروس ، تهدید سلامت مردم و نیز بر باد رفتن تمامی زحمات متولیان امر بویژه کادر بهداشت و درمان محسوب می شود اما می توان مدعی شد که فعالیت مراکز آبگرم سبب می شد تا عده زیادی از مسافران و گردشگران برای استفاده از این مراکز به شهرستان های غربی این استان بویژه رامسر سفر کنند.

برابر آمار ، از مجموع  نزدیک به ۳۰ واحد چشمه های آبگرم معدنی در خطه غربی مازندران ،  یک مورد در بخش چمستان نور، یک مورد در شهرستان نوشهر و یک مورد دیگر درمنطقه لاریجان جاده هراز و بقیه نیز در شهرستان رامسر قرار دارد که متاسفانه با شیوع یکباره ویروس کرونا این مراکز تعطیل شد که خسارت جبران ناپذیری به صاحبان این بخش وارد کند.

کارشناسان معتقدند که فعالیت این مراکز علاوه بر خواص طبی و  درمانی که در جای خود محل بحث دارد ، تاثیر بسزایی در رونق صنعت گردشگری در این خطه گردشگرپذیر استان داشته است و با تعطیلی بکباره آن ها براثر شیوع ویروس کرونا شرایط شکننده ای را تحمیل بهره برداران و حتی آن دسته از مشاغلی که به نوعی درآمدشان به فعالیت این مراکز ارتباط داشت تحت تاثیر قرار داد.

 

 

سرمایه‌ای که سرگردان است

انباشت بدهی و عدم تناسب درآمد با بدهکاری به دلیل تعطیلی متداوم مجموعه های آبگرم پاندمی این روزهای مجتمع های گردشگری مازندران است به طوری که یکی از بهره برداران مجتمع آب گرم "کش " و "سنگ بنه " ساداتشهر و کتالم شهرستان رامسر در اینباره گفت: هرچند همه باید تلاش کنیم تا به هرشکل ممکن ویروس کرونا را شکست دهیم تا به زودی از این بحران رهایی یابیم اما تعطیلی حدود ۱۰ ماهه مجتمع آب درمانی زندگی من را به عنوان فعال بخش گردشگری مورد آسیب قرار داد و نتیجه آن بیکاری کارگران این مجموعه بود. 

ابوالفضل قلمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : استفاده مجتمع آب گرم دوستاران زیاد دارد و حتی در فصول سرد سال نیز بسیاری از مسافران ، گردشگران داخلی ، خارجی و بسیاری از بیماران مبتلا به کمردرد و پادرد هم در این مجتمع پذیرش می شدند و از آب معدنی و گرم آن استفاده می کردند.

وی با اعلام آنکه در روزهای فصول سرد سال به طور میانگین دست کم ۸۰ نفر و در فصول گرم حتی آخرهای هفته دست کم ۲۰۰ نفر در این مجتمع پذیرش می شدند، ادامه داد : در هر یک از این مجتمع ها به طور متوسط ۱۰ کارگر مشغول به کار بودند که اکنون به دلیل تعطیلی مجموعه بیکار شدند ضمن اینکه درآمد کارکنان بسیاری از فروشگاه ها ، آژانس های تلفنی ، واحدهای اقامتی و دیگر فعالان اقتصادی منطقه نیز همراه با تعطیلی این مراکز با کاهش چشمگیری مشتری و کاسبی روبرو شدند.

این بهره‌بردار با اشاره به آنکه آب مجتمع  از دل زمین می جوشد و حرارت آن بسیار بالا است گفت که حدود ۴۰ سال پیش تاکنون این مرکز فعالیت دارد و سه سال پیش برای نوسازی و تجهیز آن مانند ساخت جکوزی ، رستوران ، پارکینگ و نیز استخر تمامی دارایی خود را فروخته و هزینه مجموعه کردم به امید آنکه سرمایه گذاری من روزی برگردد که البته در شرایط عادی سرمایه گذاری معقولی محسوب می شد و به سرعت می توانست سرمایه گذاری من را برگرداند منتهی با آمدن کرونا این خواب رویایی به برباد رفت.

قلمی افزود : با وجود دستورات پی در پی در مورد تعطیلی مجموعه های آب گرم منطقه تا به امروز هیچگونه دلگرمی و حمایتی از بهره برداران مراکز آبگرم در رامسر نشد و حتی شهرداری این شهر نیز چکی که بابت بدهی عوارض و مالیات از من دریافت کرده بود در اوج دوران کرونا آن را در بانک عامل برگشت زد.

 

 

بیکاری کارگران

بهره بردار آب درمانی شهرستان نوشهر نیز در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت که از سال پیش با صرف سرمایه حدود ۲ میلیارد تومانی، برای ارائه خدمات بهتر به مردم و همچنین فعالیت در بخش گردشگری، مجموعه آبگرم "لاروسر" را راه اندازی کردم اما نمی دانم تا کی باید در انتظار بمانم که ویروس کرونا از بین برود و فعالیت این مجموعه از سرگرفته شود.

حافظ بائی لاشکی ادامه داد: روزانه در بدترین شرایط صدها نفر در این مرکز آبگرم پذیرش می شدند و در ابتدای راه پیش از شیوع ویروس کرونا کسب و کار رونق خوبی داشت، اما امروز نه تنها میلیاردها تومان سرمایه‌ام بلا استفاده شده است ، بلکه کارگران و مشاغل مرتب با این بخش نیز به دلیل غیر فعال شدن آب گرم تقریبا با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.

 

 

کمک یک میلیاردی دولت

رییس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی رامسر نیز به در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تسهیلات کرونایی دولت اشاره کرد و افزود: دولت برای تمامی این مراکز آب درمانی یا به اصطلاح آب گرم تسهیلات کرونایی یک میلیاردتومانیدر نظر گرفته است که برای همه فعالان و بهره برداران این بخش قابل دریافت است. 

ونادر سحرخیز گفت: مراکز و مجتمع های آب درمانی متاسفانه جزء مشاغل و صنوف پرخطر بود که طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون هیچگونه فعالیتی نداشته اند. اما تداوم تعطیلی این مراکز علاوه محروم شدن بسیاری از بیماران، بلکه فعالان صنعت گردشگری و همچنین مشاغل سطوح مختلف مرتب با این حوزه را نیز تحت تاثیر قرار داد.

وی با اعلام آنکه نزدیک به ۳۰ واحد آب گرم به سبک سنتی و نوین در این شهرستان وجود دارد گفت که در میان این مراکز آب گرم ۲ واحد آن به صورت خصوصی فعالیت دارند و ضمن آنکه تعداد زیادی از افراد هم در این مراکز مشغول فعالیت بودند که از زمان شیوع کرونا همچنان از کار بیکار شده اند.

سحر خیز افزود : هرچند دولت به هر کدام از واحدهای آب گرم بخش خصوصی حدود یک میلیارد تومان برای جبران خسارت پرداخت کرده است منتهی با این حال اغلب مسافران و گردشگران در این ایام به خاطر استفاده از اب گرم به این شهرستان سفر می کردند ضمن آنکه برای اقامت آن ها نیز طی چند سال گذشته تاکنون مراکز اقامتی فراوانی احداث شده است.  

پیشتر نیز مسئولان گردشگری مازندران خسارت تعطیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا را برای صنعت گردشگری استان حدود ۶ هزار میلیارد ریال برآورد کرد که بیشترین آن مربوط به بخش های اقامتی بود. در حال حاضر حدود چهار هزار واحد گردشگری فعال در استان داریم که حدود ۱۶ هزار نفر در آنها به صورت مستقیم اشتغال دارند. 

استان مازندران به واسطه میزبانی حدود ۳۰ میلیون نفر مسافر و گردشگر در سال ، گردشگر پذیرترین استان کشور محسوب می شود. بر اساس گزارش های رسمی اشتغال مستقیم و غیر مستقیم حدود ۱۲۰ هزار نفر در این استان به گردشگری وابسته است.

مازندران فقط در بخش اقامتگاههای رسمی برای پذیرش یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شب گردشگر تخت تعریف شده استاندارد دارد. صنعت گردشگری مازندران که با شیوع ویروس کرونا از اسفند ماه سال گذشته با تعطیلی مواجه شد ، به دلیل تداوم جولان این ویروس همچنان در تعطیلی به سر می برد./ایرنا

انتهای پیام/