به گزارش مازند اصناف؛ مهرداد اکبری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مجموع سرمایه گذاری خارجی ثبت شده در مازندران را از سال ۸۱ که آیین نامه آن تدوین و مصوب شد تاکنون ۶۴۰ میلیون دلار اعلام کرد.
وی افزود : در مجموع از زمان آغاز فعالیت دولت یازدهم تاکنون از محل جوازهای صادر شده برای سرمایه گذاری خرجی ، ۲۱ طرح بزرگ و کوچک از این محل در مازندران در دست اجرا قرار گرفت که مهم ترین آنها در حوزه گل و گیاه و نیروگاه های کوچک مقیاس است.
اکبری گفت : تاکنون از مجوزهای سرمایه گذاری خارجی صادر شده در استان ۵۴ میلیون دلار در حوزه نیروگاه های کوچک مقیاس برق ، گل و گیاه و آب معدنی به بهره برداری رسیده است.
وی سرمایه گذاران خارجی این طرح ها را هم از کشورهای کانادا، چین ، آلمان، ترکیه، افغانستان و فرانسه معرفی کرد.
اکبری همچنین از کسب رتبه اول کشور در جذب سرمایه گذاری خارجی طی سال ۹۸ خبر داد.
بر اساس آمار رسمی ، بیشترین جذب سرمایه گذاری خارجی در مازندران با ۲۳ میلیون دلار در حوزه نیروگاه های کوچک مقیاس است که تاکنون سه واحد از این نیروگاه ها با ظرفیت ۳۸ مگاوات ساعت تولید برق به بهره برداری رسید و ۹ واحد نیز در دست ساخت قرار دارد.
طبق گزارش رسمی اداره کل اقتصاد و دارایی مازندران طی هشت سال گذشته ۴۷ مجوز سرمایه گذاری خارجی به ارزش چهار میلیارد و ۸۳۰ میلیون دلار در مازندران صادر شده است.
براساس این گزارش ، از مجوز های صادره ۳۴ طرح با حجم سرمایه مصوب ۶۴۰ میلیون دلار در دست اجرا قرار گرفت که ۵۴ میلیون دلار از این سرمایه گذاری ها برای اجرای طرح های مصوب به ثمر نشست.
کارشناسان اقتصادی کمبود زمین ، کاغذبازی اداری و وضعیت جغرافیایی مازندران را که واگذاری زمین برای طرح های سرمایه گذاری خارجی را با حساسیت بیشتری همراه می کند ، به عنوان مهم ترین موانع در این زمینه معرفی می کنند.
مازندران گذشته از ظرفیت بالای کشاورزی که نیازمند جذب سرمایه گذاری برای فراوری تولیدات سالانه هفت میلیون تنی است ، سه هزار واحد تولیدی و صنعتی با سه بندر در ساحل دریای خزر دارد که می تواند برای سرمایه گذاران خارجی جذاب باشد.
این استان با میزبانی از دستکم ۳۰ میلیون گردشگر ، ظرفیت بی مانند برای سرمایه گذاری خارجی در این بخش دارد.
منبع: ایرنا