logo

کد خبر : 33271
تاریخ خبر : 1399/10/09
واردات کالا از بندرامیرآباد مازندران ۳۵ درصد کم شد

واردات کالا از بندرامیرآباد مازندران ۳۵ درصد کم شد

<p><span style="font-size: larger;"> مدیرکل گمرک بندر و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد گفت که ارزش واردات کالا به این بندر در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۵ درصد کاهش یافت. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ امیر جمشیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در سال جاری  یک میلیون و ۳۲۹ هزار تن  کالای وارداتی به ارزش چهار میلیارد و ۷۶۰ میلیون ۷۱۱ هزار دلار از کشورهای حاشیه دریای خزر و روسیه وارد بندرامیرآباد شد.

وی توضیح داد : این میزان واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۳۸ درصد و از لحاظ ارزشی حدود ۳۵ درصد کاهش دارد.

او میزان واردات کالا به گمرک بندرامیرآباد را در مدت مشابه سال قبل یک میلیون و ۹۲۲ هزار تن به ارزش هفت میلیارد و ۳۶۴ میلیون ریال اعلام کرد.
جمشیدی عدم تخصیص بموقع  ارز کالاهای وارداتی را دلیل اصلی این میزان کاهش برشمرد و اظهار داشت : با ابلاغ مصوبه  ستاد هماهنگی اقتصاد ، از آبان ماه سال جاری ترخیص کالاهای اساسی از بنادر بر اساس اولویت بندی وزارت صنعت ، معدن و تجارت سرعت گرفت و حدود ۳۰ درصد از کالاهای اساسی موجود در گمرک امیرآباد در این مدت طبق این مصوبه ترخیص شد.
وی افزود : تا پیش از صدور این مصوبه حدود ۴۱۰ هزار تن کالا ی وارداتی در این گمرک دپو بود که هم اکنون به حدود ۲۹۰ هزار تن کاهش یافت.
مدیرکل گمرک امیرآباد نهاده های دامی را مهم ترین کالاهای وارداتی از این معبر اعلام کرد.

 رشد ترانزیت کالا با شیوع کرونا
جمشیدی همچنین گفت که با وجود شیوع ویروس کرونا میزان ترانزیت کالای خارجی از این گمرک در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲.۵ برابر شد و در این مدت ۲۶ میلیون دلار کالا به وزن افزون بر ۳۴۲ هزار تن از کشورهای حاشیه دریای خزر به کشورهای خلیج فارس و افغانستان ترانزیت شد.
وی دلیل این میزان افزایش ترانزیت کالاهای خارجی را عدم توقف فعالیت های گمرکی و حمل و نقل دریایی برشمرد.

کاهش صادرات غیر نفتی 
جمشیدی در عین حال از کاهش صادرات غیر نفتی از گمرک امیرآباد در این مدت خبر داد و گفت که در ۹ ماهه سال جاری افزون بر ۲۰ میلیون دلار کالای غیر نفتی تولیدی استان از این گمرک به کشورهای حاشیه دریای خزر صادر شد که یک چهارم مدت مشابه سال قبل است.

وی شیوع ویروس کرونا و تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی با بنیه صادراتی را یکی از عوامل اصلی و تاثیرگذار بر کاهش صادرات اعلام کرد.

انتهای پیام/