به گزارش مازند اصناف؛ پشت اینکه طلای نارنجی از باغها به سفره مردم عرضه شود رنج و تلاش زیادی نهفته است که با توجه به بالا رفتن هزینههای تولید مشکلاتی را برای تولیدکنندگان این محصول درپی داشته است.
عموما عرضه یکباره محصول در بازار موجب کاهش قیمت محصول تولیدی به ویژه باغی میشد که در این راستا بحث صادرات مرکبات مطرح شده که در این زمینه توانسته به قیمت محصول نارنجیپوش در استان مازندران کمک کند.
از ابتدای فصل برداشت با قیمت خوب پرتقال در استان مواجه بودیم که در واقع صادرات مرکبات به افزایش انگیزه تولید در استان تبدیل شده و در حقیقت ممنوعیت صادرات مرکبات موضوعی بوده که ضربه سنگینی به باغداران وارد میکند.
ضرورت پهن شدن چتر حمایتی بر سر باغداران
منصورعلی زارعی رئیس مجمع نمایندگان مازندران در اینباره از ارسال نامه به معاون اول رئیس جمهور برای درباره لغو ممنوعیت صادرات مرکبات گفت: صادرات مرکبات به افزایش انگیزه تولید محصولات باغی و جلوگیری از تغییرکاربری باغات منجر خواهد شد.
وی با بیان اینکه نبود وسایل حمل و نقل مناسب و کانتینرهای یخچالدار، تعهدات ارزی و حقوق گمرکی مهمترین مشکلات حوزه صادرات مرکبات در کشور به شمار میرود، تصریح کرد: دولت باید از طریق تقویت پوششهای بیمهای، تامین نهادههای تولید،کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و حذف واسطهها و دلالان از فرآیند تولید تا عرضه محصول مرکبات به بازار، چتر حمایتی خود را بر سر باغداران گسترش دهد.
*انجام صادرات روزانه مرکبات در مازندران
عزیزالله شهیدیفر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این باره در گفتوگو با فارس با اشاره به اینکه صادرات مرکبات همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: روزانه بین ۵۰۰ تا یک هزار تن صادرات مرکبات انجام میشود.
وی با بیان اینکه تلاش بر این است که سود همه تلاشها به باغداران برسد، تصریح کرد: با توجه به تلاشهای صورت گرفته پایانه روماک در حال تجهیز به دستگاه ترانزیتی و سردخانهای بوده که سال آینده این دغدغه را نخواهیم داشت.
*بحث ممنوعیت صادرات مرکبات با مخالفت مواجه شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به پیشنهادی مبنی بر اینکه جلوی صادرات مرکبات باید گرفته شود، اضافه کرد: بحث ممنوعیت صادرات مرکبات با مخالفت مواجه شده و در حال حاضر ۷۰۰ هزار تن ذخیره میوه مرکبات در استان داریم و بحث صادرات در دستور کار قرار داشته و صادرات قطع نمیشود و ادامه دارد.
* ممنوعیت صادرات مرکبات هنوز به صورت رسمی طرح نشد
حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت مرکبات پیشنهادی مبنی بر ممنوعیت صادرات مرکبات داده شده که هنوز به صورت رسمی طرح نشده است.
* تولید مرکبات؛ پشتوانهای برای باغداران
وی با اعلام اینکه به شدت با ممنوعیت صادرات مرکبات مازندران مخالف هستیم، خاطرنشان کرد: تولید مرکبات بزرگترین منبع درآمدی کشاورزان در استان بوده که به شدت با این موضوع مخالف هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران بیان کرد: صادرات ۴۰۰ هزار تنی در مقابل تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تنی مرکبات در استان مازندران به جز تولید در کشور آمار قابل قیاسی نیست.
*معقول شدن قیمت مرکبات
قوانلو با بیان اینکه پیشنهاد ممنوعیت صادرات مرکبات توسط ستاد تنظیم بازار کشوری طرح شده که بهصورت رسمی اعلام نشده است، گفت: پیشبینی ما این است قیمت مرکبات معقول خواهد شد اوایل برداشت با توجه به برداشت نوبرانه شاهد افزایش قیمت این محصول بودیم که ادامه عرضه این محصول در بازار به متعادل کردن قیمت این محصول در بازار کمک خواهد کرد.
به گزارش فارس، این روزها برداشت مرکبات از کارگر روزمزد گرفته تا افرادی در بحث جابهجایی و سایر فعالیتهای مربوط به باغداری فعالیت دارند مشغول کار هستند و در واقع بسیاری افراد برای رسیدن به این روزها چشم انتظاری میکردند و با توجه به مسائل روز جامعه و تاکید مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید باید زمینه رشد و توسعه بیشتر در این راستا فراهم شود.
منبع: فارس
انتهای پیام/