به گزارش مازند اصناف؛ منصورعلی زارعی طی گفتوگویی با بیان اینکه مازندران با تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع مرکبات رتبه نخست تولید ملی این محصول را در اختیار دارد، اظهار کرد: سطح تولید مرکبات کشور ۴.۵ میلیون تن است.
وی با اعلام اینکه مازندران باید به عنوان اولین پایانه صادراتی مرکبات کشور شناخته شود، به نارضایتی باغداران از ضعف سیاستهای حمایتی دولت در قبال آنان اشاره کرد و یادآور شد: نبود انبارهای استاندارد، کمبود صنایع تبدیلی، فرسودگی ماشینآلات و کارگاههای آبمیوهگیری، فقدان وسایل حمل و نقل مناسب و ضعف بستهبندی و ضایعات بالای مرکبات از مشکلات اساسی باغداران است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به مشکلات عرصه صادرات مرکبات اشاره کرد و گفت: نبود وسایل حمل و نقل مناسب و کانتینرهای یخچالدار، تعهدات ارزی و حقوق گمرکی مهمترین مشکلات حوزه صادرات مرکبات در کشور به شمار می رود.
زارعی با اشاره به مسؤولیت وزارت جهاد کشاورزی را برای رفع مشکلات عرصه تولید مرکبات افزود: دولت باید از طریق تقویت پوششهای بیمهای، تامین نهادههای تولید، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و حذف واسطهها و دلالان از فرآیند تولید تا عرضه محصول مرکبات به بازار، چتر حمایتی خود را بر سر باغداران گسترش دهد.
وی اظهار کرد: وزارت صمت باید به وظیفه ذاتی خود در بازاریابی و تاسیس صنایع تبدیلی و بستهبندی مرکبات عمل کند.
رئیس مجمع نمایندگان مازندران با تاکید بر مسؤولیت قطعی دولت در قبال باغداران گفت: دولت وظیفه دارد با هدف تامین مرکبات شب عید مردم نسبت به خریداری از باغداران با قیمت تجاری و ذخیرهسازی مرکبات اقدام کند و نباید چشمداشتی به جیب باغداران داشته باشد.
زارعی ادامه داد: در جلسه مشترک مجمع نمایندگان مازندران، استاندار مازندران با معاون اول رئیس جمهور در خصوص خریداری و ذخیرهسازی ۵۰ هزار تن مرکبات شب عید از باغداران مازندرانی متعهد شد.
وی با اشاره به نارضایتی باغدارانی مازندرانی از ضعف سیاستهای حمایتی دولت گفت: متاسفانه باغداران خود را در حوادث طبیعی مانند سیل و بحرانهای پیشبینی نشده تنها میبینند و حامی مطمئن ندارند.
رئیس مجمع نمایندگان مازندران گفت: با وجود پیگیریها، خسارت سیل سال گذشته به باغداران مازندرانی هنوز به طور کامل پرداخت نشده است.
زارعی همچنین از ارسال نامه به معاون اول رئیس جمهور برای لغو ممنوعیت صادرات مرکبات به خارج خبر داد و افزود: صادرات مرکبات به افزایش انگیزه تولید محصولات باغی و جلوگیری از تغییرکاربری باغات منجر خواهد شد./فارس
انتهای پیام/