به گزارش مازند اصناف؛ کرونا که در هفتههای نخست، خود را در قالب یک تهدید سلامت نشان داد، رفتهرفته ثابت کرد یک بیماری خطرناک برای اقتصاد ملی است و امروز کسب و کارهای بسیاری را میشناسیم که در همین 10 ماهه شیوع کرونا به ورطه نابودی کشیده شدند و کارگران بسیاری که در غم معیشت روزانه خود ماندهاند و یکی از این مشاغل رسته آرایشگری زنانه و سالنهای زیبایی است.
مریم سلطانی رییس اتحادیه آرایشگران مرکز استان مازندران خبر از ورشکستگی بانوان کارآفرین در این بخش داد و گفت: تعطيلىهاى مستمر مربوط به شيوع ويروس كرونا از اسفند٩٨ تا به امروز موجب شد فعالان صنف ما در حقیقت تنها دو ماه كار مفید داشتند در حالیکه هزینههای زندگی روزبهروز افزایش داشت و بسیاری از همکاران، چالشی به نام اجاره مکان نیز دارند و مجموعه این مشکلات، صدمات مالی سنگینی به آنان وارد کرد و موجب ورشكستگى غالب بانوان كارآفرين و زحمتكش در صنف آرايشگران زنانه شد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بخش عمده هزينههاى مقابله با كرونا به دوش صنوف و در صدر همه صنف ما آوار شد و ضربه و آسيبهاى جبران ناپذيری به همکاران ما وارد كرد که نابودي كسب و كار و افزایش بیکاری یکی از این آسیبها است.
رییس اتحادیه آرایشگران مرکز استان مازندران به وجود طیف گستردهای از بانوان زحمتکش در این بخش اشاره و خاطرنشان کرد: برخی کارآفرینان بانو در سالنهای خود ٢٥ الى٣٠ پرسنل دارند و نگران از پرداخت هزینه های انباشته شده هستند و مشکلات دیگری مانند ؛ دخترى كه مادر فلج در منزل دارد، مادرى كه فرزند بيمار يا پدر و مادر بيمار دارد و مجبور به پرداخت هزينههاى دارو با قیمتهای فزاینده است و در این ایام بیشتر آنها ناچار شدند در منزل دیگران مشغول به کارگری شوند چون مورد هیچ حمایتی قرار نگرفتند.
وی در همین زمینه افزود: این زنان، بااراده و قدرتمند بودند که بهرغم وجود هزار و يك درد و رنج ديگر ازجمله هزينه هاى سرسام آور زندگی و با وجود اینكه مىدانند شغل آرايشگرى، بسار سخت است و آرایشگران در معرض امراض زيادى قرار دارند اما به داشتن کار و درآمد ناچیز قانع بودند و تلاش داشتند امور زندگى خود را تدبیر کنند.
مریم سلطانی ادامه داد: بانوان فعال در این رسته، در حقیقت کاسبانی هستند كه زندگى آنها از طريق درآمد روزانه مىگذرد و بسیاری از آنان، سرپرست خانوار هستند ازجمله مادری با یک دختر تنها، مادرى كه دو طفل در منزل دارد و باید شاهد اندوه فرزندانش باشد، مادري كه دو دانشجو دارد و عاجز از تامین هزینه تحصیل، خانمهاي بيوه و دختران كه تنها و بىپناه هستند و با وجود ممنوعیتهای کرونایی احساس میکنند که هیچ راهی برای تامین نیازهای خود ندارند.
رییس اتحادیه آرایشگران همچنین گفت: کرونا موجب شد مدیران اقدام به تعطیلی واحدهای قانونی همکاران ما کنند و برخی همکاران نیز به دلیل مشکلات درآمدی، اقدام به ابطال پروانه کسب خود کردند اما در همین ایام کرونا، سالنهاى زيرزمينى فعال هستند، سالنهاییکه که ورود به آنجا کار بازرسین نیست.
وی آسيب به روح و روان این زنان ارزشمند و پرتلاش، آبروريزى برخی همکاران به علت ناتوانی در پرداخت اجاره محل كسب و منزل استیجاری، عقبافتادگی قسطها، چکهای برگشتی، افزایش بیکاری، افزایش اختلافات خانوادگی، منقضی شدن تاریخ مصرف لوازم آرایشی خریداریشده، ناتوانی از پرداخت هزینه دانشگاههای فرزندان و ناتوانی از پرداخت بیمه، آب، برق، گاز و هزینههای جانبی دیگر تنها بخشی از مشکلات همکاران ماست و از مدیران دولتی میخواهم به این سوال ساده جواب دهند که این زنان چگونه باید روزگار معيشتى خود را بگذرانند؟
رییس اتحادیه آرایشگران زنانه مرکز استان ضمن اینکه از مدیران دستگاههای دولتی خواست دست از ضعیفکشی بردارند گفت: سوال من از دولت این است آیا صاحب ملک از گرفتن اجاره گذشت میکند؟ آیا بیمه تامین اجتماعی از دریافت بیمه صرف نظر میکند؟ آیا بانکها از گرفتن قسطها صرف نظر یا این کار را به تعویق خواهند انداخت؟ آیا پول آب، برق، گاز، و تلفن غیرقابل پرداخت خواهد شد؟ آیا مالیات بخشوده خواهد شد؟ و در چنین شرایطی چگونه از همکاران ما توقع دارند با این هزینهها و گرانی، بدون هیچ پشتیبانی و حمایتی، تاب بیاورند؟
سلطانی با ابراز خرسندی از دیدار خود با مدیرکل بانوان و خانواده استانداری مازندران گفت : در هفته گذشته دیداری با سرکار خانم دکتر طوسی مدیرکل بانوان و خانواده استانداری مازندران داشتیم که خوشبختانه اشراف کاملی به حوزه زنان و مشکلات این روزهای صنف ما و همه بانوان کارآفرین دارند و قول مساعد دادند تا مثل گذشته برای برون رفت از این معضلات و اعطای حمایت های لازم تلاش کنند .
وی همچنین ضمن تاکید بر اینکه سلامت هموطنان در اولویت قرار دارد گفت: ما نیز شرایط را درک کردیم و همکاری لازم را درجهت تعطیلی کسب و کار خود انجام دادیم اما از مدیران توقع داریم پس از تقریباً 6 هفته تعطیلی، دستور بازگشایی سالنها را با رعایت قوانین بهداشتی، اعمال محدویت زمانی و مشروط به انجام برخی قوانین فاصلهگذاری ازجمله کار کردن هر روز در یک لاین شروع به فعالیت کنند و این توقع زیادی نیست./شمال نیوز
انتهای پیام/