به گزارش مازند اصناف؛ یک ماه پیش گزارشی درمورد هرج و مرج در بازار پوشک بچه و گرانی بیش از حد این محصول منتشر گردید که طبق آن مشخص شد، نابسامانی در قیمتگذاری پوشک کودک با تحمیل هزینه ماهانه یک میلیون تومانی بابت هر کودک به خانوارها، نقش موثری در کاهش نرخ باروری داشته و مانعی برای رشد نرخ جمعیت محسوب میشود.
پس از این اتفاقات شاهد برگزاری جلسات و موج وعدههای مسئولان وزارت صنعت از وزیر صنعت گرفته تا مدیران نساجی و صنایع سلولزی این وزارتخانه برای مدیریت تولید و کاهش قیمتها بودیم، به طوری که رزم حسینی، وزیر صنعت در جلسهای با حضور فعالان صنعت سلولزی، مسئولان دفتر معاونت امور صنایع وزارت صنعت و مدیران ستاد تنظیم بازار به پیگیری موضوع قیمتگذاری پوشک پرداخت.
در عین حال آن زمان افسانه محرابی، مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت با بیان اینکه همه مواد اولیه تولید پوشک از گمرکاتترخیص و در چرخه تولید قرار گرفته است، گفته بود: اقداماتی در راستای تولید داخلی بخشی از مواد اولیه این صنعت صورت گرفته که بهزودی به ثمر خواهد رسید.
حال با گذشت یک ماه از این وعدهها نه تنها قیمت پوشک کاهش نیافته، بلکه شاهد ورود پوشکهای احتکار شده به بازار و عرضه با نرخهای جدید هستیم، به طوری که تاریخ تولید و قیمت درج شده بر روی این پوشکها مربوط به ماههای قبل است، اما با قیمت جدید (تقریباً دو برابر) به مشتریان عرضه میشوند. بهعنوان مثال یک بسته پوشک 24 عددی سایز شش با تاریخ تولید تیرماه و قیمت 72 هزار تومان حالا با نرخ 120 تا 132 هزار تومان به مشتریان عرضه میشود.
در عین حال پوشکهای تولیدی فعلی نیز با همان نرخهای بالای یک ماه پیش عرضه میشوند و وعدههای مسئولان برای مدیریت قیمت و بازار عملی نشده است. ظاهرا اعتراضات مردم و رسانهها تنها منجر به بهبود شرایطترخیص و تأمین مواد اولیه تولید پوشک شده، اما در خروجی موضوع اتفاقی رخ نداده و این کالا همچنان با نرخهای بالای قبلی عرضه میشود. به اینترتیب مشکل واردات مواد اولیه برطرف شد اما مشکل مردم و گرانی قیمت هنوز برطرف نشده است.
یکی از دلایلی که تولیدکنندگان پوشک برای افزایش قیمت محصولاتشان عنوان میکنند بالا بودن نرخ مواد اولیه است. یکی از این مواد، پودر جاذب است که در لایه میانی پوشک استفاده میشود.
مهدی پورقاضی، عضو انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در مورد تولید و تامین این ماده میگوید: «امکان تولید این ماده افزودنی که هماکنون از خارج از کشور وارد میشود، وجود دارد و ما میتوانیم این ماده را خودمان تولید کنیم، ولی متأسفانه سیاستگذاریها بهگونهای نبوده که پتروشیمیها به سمت تولید این ماده افزودنی حرکت کنند. تکنولوژی تولید این ماده خیلی هم پیچیده نیست و اگر انگیزه لازم ایجاد شود، پتروشیمیها میتوانند برای تولید آن اقدام کنند».
قیمت بالای پوشک کودک ماهانه هزینه بالایی را به خانوارهای دارای کودک زیر سه سال تحمیل کرده است. بهعنوان مثال قیمت درج شده بر روی یک بسته 24 عددی پوشک سایز شش کودک 132 هزار تومان است و به عبارتی خانوارها بابت هر عدد پوشک حدود پنج هزار و 500 تومان هزینه میکنند./فارس
انتهای پیام/