logo

کد خبر : 33023
تاریخ خبر : 1399/09/04
پاسخ به چرایی افزایش قیمت مرغ/کاهش عرضه و افزایش تقاضای علت گرانی

پاسخ به چرایی افزایش قیمت مرغ/کاهش عرضه و افزایش تقاضای علت گرانی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس سازمان صمت در مازندران گفت: باید بگوییم مدیریت تولید مرغ ما مدیریت مناسبی نیست، زمانی که قیمت مرغ کم می&zwnj;شود،جوجه&zwnj;ریزی کاهش می&zwnj;یابد، تولیدکننده بر حسب سود و زیان اقدام به تولید کرده و برای کنترل قیمت به کاهش تولید روی می&zwnj;آورد که دلیل افزایش قیمت مرغ طی این روزها به مسئله کاهش جوجه&zwnj;ریزی برمی&zwnj;گردد. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ حسینعلی قوانلو رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران درباره نوسانات امروزه بازار مواد غذایی به سوالات خبرنگار فارس پاسخ داد.

 

فارس: به نظر شما علت افزایش قیمت مرغ در بازار چیست؟

قوانلو: متاسفانه همواره شاهد تغییر سینوسی قیمت مرغ بودیم از ۹ هزار و ۵۰۰ تومان در شب عید به بیش از ۲۶ هزار تومان رسید! دلیلش کاهش عرضه مرغ و در پی آن افزایش تقاضا است.

 باید بگوییم مدیریت تولید مرغ ما مدیریت مناسبی نیست، زمانی که قیمت مرغ کم می‌شود،جوجه‌ریزی کاهش می‌یابد، تولیدکننده  بر حسب سود و زیان اقدام به تولید کرده و برای کنترل قیمت به کاهش تولید روی می‌آورد که دلیل افزایش قیمت مرغ طی این روزها به مسئله کاهش جوجه‌ریزی برمی‌گردد.

جوجه‌ریزی امروز ما در استان قیمت مرغ ۴۵ روز دیگر را مشخص می‌کند، از آنجایی که ما شاهد کاهش عرضه مرغ هستیم قیمت مرغ افزایش پیدا کرد، البته دولت با تزریق ۵۰۰ تن مرغ به بازار به کاهش قیمت کمک کرد ولی با اتمام این مرغ‌ها قیمت افزایش پیدا کرده است.

 

فارس: اینکه نهاده‌ها با قیمت بالا به دست تولیدکنندگان می‌رسد را قبول دارید و در این زمینه چه کارهای انجام شد؟

قوانلو: الان عرضه مرغ کم شده است، البته ضعف‌های مدیریتی وجود دارد، باید اقدامات تشویقی همچون خرید جوجه و کاهش قیمت نهاده‌ها را داشته باشیم، ولی واقعیت این است که همه نهاده‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد بازار می‌شوند‌!

متاسفانه در این بخش شاهد تخلفات هستیم، چرا که بسیاری از کسانی که پروانه جوجه‌ریزی دارند حواله دریافت کرده ولی کمتر از میزان جوجه می‌ریزند مابقی را در بازار آزاد می‌فروشند، برخی منتظر نهاده دولتی نمی‌مانند از بازار آزاد تهیه کرده که  در این بخش شاهد افزایش قیمت می‌رسیم.

 

فارس: بحث نظارت در بازار به چه صورت است؟

قوانلو: نظارت‌های ما ۱۰ درصد توانایی کنترل دارد، مابقی به مباحث تورم اقتصادی و انتظاری برمی‌گردد، جالب است بدانید ۹۰ درصد شکایت‌های مردمی پاسخ داده می‌شود، ما روزانه بیش از ۵۰ واحد پلمب و ۱۰۰ کیسه کسر سهمیه به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی داریم، توان نظارتی ما ۲۵۰ تا ۵۰۰ نفر است تقسیم بر ۱۵۰ هزار واحد صنفی کنید! با این وجود در حوزه موفقیت در بازرسی رتبه اول کشور را داریم.

 

فارس: نرخ تورم در استان مازندران چند درصد است؟

قوانلو: تورم کشور ۴۰/۱ درصد در حوزه ۵۰۰ قلم کالا است، در حالی که در مازندران نرخ تورم ۳۶/۵ درصد بوده و  از میانگین کشوری طی یک سال اخیر پایین‌تر است، استان گلستان رتبه دوم تورم کشور را دارد، پارسال همین موقع بیستمین استان کشور در بحث کاهش تورم بودیم ولی امروز اولین استانی هستیم که کمترین آمار تورم را دارد.

 

فارس: جای خالی صنایع تبدیلی در استان را چه چیزی پر می‌کند؟

قوانلو: ما به اندازه ظرفیت مرکبات استان صنایع تبدیلی داریم، باید بدانیم که ۹۰ درصد مرکبات ما به‌صورت تازه‌خوری مصرف شده و تنها ۱۰ درصد نیاز به صنایع تبدیلی و کنسانتره دارد در نتیجه صنایع تبدیلی‌اش یعنی بسته بندی ما این ظرفیت را در استان به اندازه خودمان برای مصرف داخل داریم.

برای صادرات مرکبات امسال با راه‌اندازی روماک متناسب با صادرات بسته‌بندی می‌کنیم و  بهترین کیفیت بسته‌بندی را خواهیم داشت، در خصوص میوه‌های همچون هلو و سیاه ریشه‌ها همچون هلو با توجه به اینکه در مازندران قدمت طولانی ندارند، اولویتمان جذب سرمایه‌گذار برای راه‌اندازی صنایع تبدیلی است تسهیلات و مجوز هم می‌دهیم.

 

فارس: امسال صادرات مرکبات خواهیم داشت؟

قوانلو: ظرفیت سورتینگ و بسته‌بندی مرکبات استان حدود یک تا دو میلیون تن است، برای کنترل میزان عرضه و تعدیل به قیمت باید مباحث صادرات،  ذخیره‌سازی و خرید تنظیم بازار را مدیریت خواهیم کرد.

امسال صادرات مرکبات ما امسال به ۵۰۰ هزار تن خواهد رسید، باید بپذیریم قیمت پرتقال سه برابر شد ولی هزینه‌های باغدار سه برابر نشد، سال ۹۹ یکی از سال‌های طلایی برای بخش کشاورزی استان خواهد بود.

 

فارس: در بحث روغن مطالب تازه‌ای وجود دارد؟ بیان کنید؟

قوانلو: مازندران ۱۰ درصد تولید روغن تصفیه شده را با دارا بودن جمعیت ۴ درصدی تولید دارد، توزیع روغن کشوری است، طبق سهمیه‌بندی به استان‌های مختلف ارسال می‌شود، روغن هم بازار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی ترخیص و وارد بازار می‌شود، مصرف کل روغن در استان ۱۷۰ تن در روز است،۸۰ تن مصرف خانوار  و ۹۰ تن مصرف صنعت و صنف است، ۱۰ درصد روغن احتکار شده اما بقیه توسط مردم احتکار خانگی می‌شود.

حدود ۸۵ درصد از روغن مصرفی کشور وارداتی است، ۴۰ درصد کار تصفیه روغن در تهران، ۱۰ درصد در خوزستان و ۱۰ درصد در  مازندران انجام می‌شود که در این مدت خلا ایجاد شد، دشمنان هم با نشر اخبار حاکی از کمبود روغن فضا را مسموم کرده مردم هم به سمت فروشگاه‌ها حمله‌ور شدند.

از هفته پیش تاکنون فروش روغن در فروشگاه‌های ما پنج برابر شد، در این فرصت ما حدود هزار تن روغن تولید کردیم که نیاز دو هفته مردم را برطرف می‌کند ولی مردم دست از احتکار برنمی‌دارند.

به گزارش فارس؛ به گفته رئیس سازمان صمت در مازندران،علت گرانی‌های اخیر را می‌توان بیشتر در دل تخلفات جست‌وجو کرد، استان مازندران ظرفیت‌های گسترده‌ای دارد که برای استفاده از آن در مسیر پیشرفت، همکاری تولیدکنندگان و نظارت مدیران را می‌طلبد.

انتهای پیام/