به گزارش مازند اصناف؛ حسینعلی قوانلو در نشست هم اندیشی با رسانه های استان در ساری دلیل اصلی اجرای این طرح را آزاد سازی اراضی شهرک های صنعتی برای واگذاری به کارآفرینان واقعی و جلوگیری از بورس بازی زمین از سوی برخی صاحبان این واحدهای صنعتی اعلام کرد.
وی تعداد واحدهای صنعتی غیر فعال دارای مجوز بهره برداری در مازندران را ۶۶۳ واحد اعلام کرد و گفت که ۲۵۳ واحد صنعتی غیر فعال در داخل شهرک های صنعتی استان قرار دارند.
مازندران ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی به وسعت یکهزار و ۹۲۳ هکتار دارد. میانگین زمین هر شهرک صنعتی در این استان ۵۰ هکتار است که اغلب آن در مناطق مرکزی و شرق استان واقع است.
رییس سازمان صمت مازندران با اظهار این که بعضی از واحدهای صنعتی در مازندران از مدت ها قبل با وجود دریافت مجوز بهره برداری از چرخه تولیدی و صنعتی خارج شدند و با وجود حمایت های دولتی رغبتی برای بازگشت به تولید مجدد ندارند ، هشدار داد : برای آزاد سازی اراضی در اختیار این واحدها، مجوز بهره برداریشان در صورت عدم برگشت به تولید باطل می شود.
وی گفت : تعدادی از واحدهای صنعتی استان در شهرک ها هم به بهانه نداشتن توجیه اقتصادی فعالیتشان را از مدت ها قبل متوقف کرده اند و اقدامی هم برای بهینه سازی ندارند که در صورت تداوم این وضعیت ، مجوز بهره برداری آنها هم باطل و زمین دولتی از آنها بازپس گرفته شده ، به کارآفرینان واگذار می شود.
او افزود : برخی از مالکان واحدهای تولیدی و صنعتی بویژه در حوزه بتن آماده و تیرچه بلوک مجوز فعالیت از سازمان صمت دریافت کردند، ولی فعالیتشان را ادامه ندادند. این گونه مجوز بهره برداری صنعتی به نوعی فرصت تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صنعتی را برای آنها فراهم کرد که ارزش افزوده چندین برابری را برای آنها می تواند به دنبال داشته باشد و قطعا در صورت بازنگشتن به فعالیت ، مجوز آنها هم لغو خواهد شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت : بر اساس تصمیم استانی ، ضمن ابطال جواز بهره برداری واحدهای غیر فعال در داخل شهرک های صنعتی ، جواز بهره برداری واحدهای تیرچه بلوک و بتن آماده غیر فعال نیز باطل می شود تا از بورس بازی زمین در داخل و خارج شهرک جلوگیری شود.
قوانلو پیش بینی کرد که با ابطال جواز بهره برداری واحدهای غیر فعال صنعتی در داخل شهرک ها حداقل بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هکتار زمین آماده برای سرمایه گذاری در این مناطق برای کارآفرینان و سرمایه گذاران جدید آزاد شود.
وی دلیل طولانی شدن بازپس گیری اراضی واحدهای صنعتی راکد در داخل شهرک های صنعتی را صدور سند مالکیت برای آنها اعلام کرد و اظهار داشت : صدور سند مالکیت برای این واحدها قیمت زمین ها را برای این واحدها دو تا سه برابر قیمت واقعی افزایش داد و این در حالیست که هیچ فعالیت تولیدی نیز ندارند.
قوانلو توضیح داد : مراحل قانونی برای ابطال سند مالکیت این واحدهای صنعتی در مراجع قضایی نیز در حال پیگیری است و به محض صدور رای از سوی دستگاه قضایی این اراضی به سرمایه گذاران واگذار خواهد شد.
فعالیت ۷۵ درصد واحد صنعتی مازندران
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران همچنین گفت که با وجود تحریم و مشکلات اقتصادی هم اکنون ۷۵ درصد از واحدهای صنعتی که جواز بهره برداریشان را از این سازمان دریافت کردند، فعالیت تولیدی دارند.
وی افزود : بیشتر این واحدهای صنعتی حداقل یک تا دو شفیت از شبانه روز فعالیت تولیدی اشتغال دارند و برخی از آنها نیز تا سه شفیت هم کار می کنند.
او ادامه داد : در مجموع هم اکنون یک هزار و ۹۸۱ واحد تولیدی و صنعتی که دارای جواز بهره برداری از سازمان صمت در داخل و خارج شهرک ها و نواحی صنعتی استان در حال تولید هستند و ۴۵ هزار نفر در این واحدها اشتغال به کار دارند.
قوانلو اظهار داشت : طبق آخرین آمار رسمی ۶۶۳ واحد تولیدی و صنعتی به دلیل مشکلات اقتصادی ، نداشتن توجیه اقتصادی برای فعالیت ، فرسودگی تجهیزات و ماشین آلات نیز راکد هستند که بخش عمده ای از این واحدها را مصالح اختمانی و تولید کنندگان بتن آماده و تیرچه بلوک تشکیل می دهند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران افزود : بررسی ها نشان می دهد که عمده واحدهای غیر فعال در حوزه بتن آماده و تیرچه بلوک در استان پروانه بهره برداری را برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صنعتی در راستای افزایش ارزش افزوده اراضی خود دریافت کردند.
وی گفت : این واحدهای صنعتی راکد نیز شناسایی شدند و جواز صنعتی آنها نیز برای جلوگیری از بورس بازی زمین باطل خواهد شد./ایرنا
انتهای پیام/