logo

کد خبر : 32855
تاریخ خبر : 1399/08/11
افزایش تقاضای ماهی با پرواز قیمت مرغ/قیمت ماهیان دریایی در مازندران ۲۵ درصد گران شد

افزایش تقاضای ماهی با پرواز قیمت مرغ/قیمت ماهیان دریایی در مازندران ۲۵ درصد گران شد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;"> قیمت انواع ماهیان دریایی در مازندران به خاطر کاهش میزان صید نسبت به سال گذشته و افزایش تقاضا از نقاط مختلف کشور تا ۲۵ درصد نسبت به ۱۰ روز پیش افزایش یافته است و این روند به گفته فعالان بازار ممکن است ادامه دار باشد. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ فصل صید ماهیان استخوانی در مازندران امسال با مصوبه سازمان شیلات ۱۵ مهر ماه در شرق استان شروع شد و از ۲۰ مهر هم صیادان مناطق مرکزی و غربی کار صید را شروع کردند.

گزارش میدانی روز یکشنبه خبرنگار ایرنا از بازار ماهی فروشان ساری و فریدونکنار نشان می دهد که عمده ماهیان دریایی عرضه شده در بازار دارای چثه ریز و در وزن های پائین است و میزان عرضه هم نسبت به سال گذشته در چنین روزهایی کاهش دارد.

هم اکنون قیمت ماهی کپور دریایی با وزن ۴۰۰ گرمی از حدود ۱۷ هزار تومان  برای هرکیلوگرم در ۱۰ روز پیش به ۲۷ هزار تومان افزایش یافته است. قیمت ماهی کفال نیز که صید عمده در این فصل را تشکی می دهد ، به عنوان ماهی بدون تیغ  و پر طرفدار با وزن ۴۰۰ تا ۶۰۰ گرمی از ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان رسیده است.

البته ماهی سفید که هنوز فصل صیدش فرا نرسیده در بازار بسیار کم است ولی هر کیلوگرمش تا ۶۰ هزار تومان به فروش می رسد. البته ماهی سفید حداکثر با وزن ۶۰۰ گرمی در بازار یافت می شود. این نوع ماهی به خاطر داشتن تیغ فراوان در وزن های زیر یک کیلوگرم فاقد ارزندگی برای مصرف کننده است و به همین خاطر هم با قیمت کمتری عرضه می شود.

کفال، سفید و کپور مهم ترین گونه های ماهیان استخوانی دریای خزر است و کپور و کفال بیشترین میزان صید ماهیگیران مازندرانی را در فصل پائیز و اوایل زمستان تشکیل می دهد و از ماه بهمن به بعد هم ماهی سفید در صدر صید قرار می گیرد.

کاهش ۴۲ درصدی صید

یکی از اعضای شرکت تعاونی صیادی پره و از آگاهان به بازار ماهی فروشی مازندران در فریدونکنار در ای نباره به خبرنگار ایرنا گفت : اگر چه کاهش صید ، عرضه ماهیان دریایی را در بازار استان کم کرد ، اما یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت انواع ماهی دریایی و حتی پرورشی بالا رفتن قیمت مرغ و گوشت قرمز و در نتیجه روی آوردن مردم به مصرف ماهی به خاطر ارزندگی قیمت آن در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ است.

عبدالعلی بخشی توضیح داد : در حال حاضر از نگاه مردم قیمت انواع ماهی پرورشی در مقایسه با قیمت مرغ و گوشت بسیار مناسب تر است ، چون اکنون ماهی پرورشی فیتوفاک با وزن یک کیلوگرمی ۱۷ هزار تومان و کپور پرورش هم با همین وزن ۲۳ هزار تومان است که نسبت به قیمت ۲۵ تا ۲۷هزار تومانی مرغ ، به صرفه تر است.

وی با اظهار این که هم اکنون تقاضا ماهی در بازار بسیار بالا است ، گفت : گذشته از شهروندان مازندرانی و مصرف کنندگان استانی ، سفارش های متعددی هم بویژه برای ماهیان دریایی از تهران و بعضی از استان ها داریم .

بخشی اظهار داشت : در حال حاضر قیمت ماهی قزل آلا از ۴۵ هزار تومان برای هرکیلوگرم در یک ماه پیش به ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان افزایش یافته است .

بر اساس آمار رسمی شیلات مازندران از آغاز فصل صید ماهیان استخوانی خزر یعنی از ۲۰ مهر ماه تاکنون ۱۷۰ تن انواع ماهی صید شده است که نسبت به مدمت مشابه سال قبل ۴۲درصد کاهش نشان می دهد.

شیلات مازندران، دلیل کاهش صید را شرایط آب و هوای نامساعد و توفانی بودن دریا اعلام کرد که این امر انجام عملیات پره‌کشی صیادان را کاهش داده است.

چهار هزار و ۲۰۰ صیاد در قالب ۵۴ شرکت صیادی پره در مازندران به کار صید ماهیان استخوانی در دریای خزر مشغول هستند و طبق آمار به طور میانگین هر یک از شرکت های تعاونی در شرایط مناسب امواج دریا تا سه مرحله تور کشی را انجام می دهند.

صید ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران به روش پره انجام می شود. در این روش تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( ۱۴ متری عمق دریا ) ریخته و پس از انباشته شدن از ماهی به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می‎شود ، شرایط مناسب آب و هوایی و مواج نبودن دریا یکی از مهم ترین عامل در پهن شدن تور در دریا است.

بر اساس آمارهای رسمی ، سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن آنواع آبزیان در مازندران تولید می شود که بیش از نیمی از آن انواع ماهیان گرم آبی است ./ایرنا

انتهای پیام/