به گزارش مازند اصناف؛ از یک هفته پیش بعضی از نانوایی ها در مازندران فراتر از جدول تعیین شده تعطیلی دارند و در مقابل پرسش مشتریان مدعی می شوند که به علت نداشتن آرد مجبور به تعطیلی هستند. بخشی از این نانوایی ها عمدتا زودتر از موعد مقرر پخت نان را شروع و یا تعطیل می کنند که نتیجه آن طولانی شدن صف در ساعات پخت و تشدید شایعه کمبود آرد است.
عباسعلی وفایی نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تمامی سهمیه آرد بیش از پنج هزار نانوایی فعال در مازندران بموقع توزیع شد و هیچ کاهشی در سهمیه آرد این واحدها ولو یک کیلوگرم اعمال نشده است.
وی گفت : علاوه بر این ، ۳۲ درصد از سهمیه آبان ماه نانوایی های استان نیز توزیع شد و تمام این واحدها نیز آرد مورد نیازشان را مطابق با سهمیه مصوب برای پخت بموقع تهیه کردند.
مدیرکل شرکت غله مازندران اضافه کرد : در شرایط فعلی نیز برای مصرف سه ماهه آینده نان مازندران با سرانه حدود ۹ کیلوگرم ، گندم در سیلوهای این استان ذخیره سازی شد و مشکلی برای تامین آرد تا اواسط زمستان نیز نداریم و این برنامه ریزی نشان می دهد که سهمیه نانوایی ها به طور کامل تامین و در اختیارشان قرار داده می شود.
وی افزود : اگرچه احتمال می رود که سهمیه برخی نانوایی های متخلف در سطح استان کم شده باشد ولی اولا این موضوع جدیدی نیست ضمن این که تعدادشان هم زیاد نیست و ثانیا سهمیه کسر شده در اختیار سایر واحدها هم ردیف برای پخت قرار داده می شود تا مصرف کنندگان دچار مشکل نشوند.
ساماندهی زمان پخت علت تشکیل صف
وفایی نژاد در مورد صف طولانی در نانوایی های استان هم گفت : اگرچه سهمیه نانوایی ها در این استان کاهشی نداشت، ولی زمان پخت این واحدهای صنفی که پیش از این فاقد زمانبندی خاص چه برای پخت و چه برای تعطیلی موظفی بود، ساماندهی شد و تمام واحدها موظف شدند که در زمان های مصوب که بیشترین نیاز مردم به نان محسوب می شود، پخت داشته باشند.
وی افزود : پیش از این ، زمان مشخصی برای پخت وجود نداشت و اغلب نانوایی ها زمانی پخت انجام می دادند که پیک مراجعه مردم نبود و نانشان به دلیل نبود مشتری بیات می شد و به مصرف غیر انسانی یا دامداری ها می رسید.
مدیرکل غله مازندران با اظهار این که بیات کردن نان به خاطر نداشتن زمانبندی درست در واقع هدر دادن یارانه و بیت المال است ، گفت : برخی نانوایی ها پیش از این زمان تعطیل خاصی نداشتند و یک مرتبه تعداد زیادی از آنها روز جمعه را تعطیل می کردند که مردم در تهیه نان دچار مشکل می شدند یا بعضی ها خودسرانه اقدام به تعطیلی در زمان دلخواه می کردند و سهمیه اشان را در اختیار سایر واحدها قرار می دادند که همه اینها ساماندهی شده است.
وی از نبود نظارت بر عملکرد نانوایی ها در مازندران از سوی اتحادیه نانوایی های استان به عنوان متولی اول نظارت بر این واحدهای صنفی نیز انتقاد کرد و افزود : برای ساماندهی زمان پخت و تعطیلی ، اداره کل غله وارد گود شد و زمانبندی پخت و تعطیلی آنها در دست اجرا قرار گرفت و بزودی نیز همانند گذشته زمانبندی باید در معرض دید عموم قرار گیرد و هر تخلفی نسبت به دستورالعمل جدید با برخورد شدید قانونی مواجه می شود.
وفایی نژاد گفت : بررسی های کارشناسی ما نشان می دهد که عدم وجود حداقل صف در جلوی نانوایی ها نوعی هرز رفتن منابع یارانه ای است که از بیت المال در اختیار این واحدها قرار می گیرد و اگر با نظارت جلوی هرز رفتن آرد نانوایی ها گرفته شود، مشکلی در تامین نان وجود نخواهد داشت ضمن این که صف های طولانی نیز نخواهیم داشت.
رد پای آرد یارانه ای در بازار آزاد
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی دولتی مازندران در مورد شایعاتی پیرامون فروش آرد یارانه ای در بازار آزاد از سوی برخی نانوایی ها احتمال این تخلف را رد نکرد و گفت : در سطح استان مازندران حدود ۷۵۰ واحد قنادی ، کیک و کلوچه، ماکارونی و نان فانتزی وجود دارد که میانگین مصرف ماهانه این واحدها حدود حدود ۲ هزار و ۳۵۰ تن است که این واحدها باید آرد مورد نیازشان را به صورت آزاد تهیه کنند.
وی افزود : این در حالیست که در ماه جاری صرفا حدود ۵۰ تن خرید آرد آزاد از سوی این واحدها در استان مازندران خریداری شد و باید بررسی شود که این ها آرد مصرفی خود را از چه محلی تامین می کنند.
وفایی نژاد گفت : به نظر می رسد باید نظارت بر پخت نان نانوایی ها در سطح استان مازندران از سوی دستگاه های متولی و اتحادیه به عنوان مسئول اصلی بیشتر شود تا بتوانیم از هدر رفت آرد یارانه ای جلوگیری کنیم و با متخلفانی که اقدام به فروش آرد یارانه ای در بازار آزاد می کنند نیز به شدت برخورد شود.
وی در مورد گله مندی شهروندان از کیفیت نان و نسبت دادن آن به نامرغوب بودن آرد توزیعی در نانوایی ها هم اظهار داشت : آرد توزیعی به نانوایی ها در سال جاری بنا به اذعان متصدیان این واحدها از سنوات گذشته نیز بهتر بود و هیچ مشکلی در کیفیت آرد توزیعی وجود ندارد.
مدیرکل غله مازندران اضافه کرد : به نظر می رسد که باید کیفیت پایین پخت نان را در عمل آوری خمیر در نانوایی ها جست و جو کرد و این روند ارتباطی به کیفیت پایین آرد نداشته، چرا که اکثر نانوایی ها با همین آرد نان با کیفیتی دست مردم می دهند.
در استان مازندران حدود پنج هزار واحد نانوایی وجود دارد که ماهانه ۳۰ هزار تن آرد در این واحدها به مصرف می رسد و براساس آمار رسمی سرانه نانوایی در این استان از میانگین کشوری نیز بالاتر است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/