به گزارش مازند اصناف؛ کار ساخت پایانه صادرات محصولات کشاورزی مازندران با نام " روماک " آبان ۹۶ در زمینی به مساحت ۳۱ هکتار با هدف ایجاد همه تجهیزات لازم برای تسریع و تسهیل در صادرات آغاز شد. فاز اول این مجموعه توانایی آماده سازی بیش از ۱۴۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی را دارد که با سرمایه گذاری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان در شرف تکمیل است.
مسئولان این پایانه در بازدیدی که اوایل مرداد ماه امسال سرپرست وزارت صنعت ، معدن و تجارت از آن داشت ، اعلام کرده بودند که ساختمان های این پایانه با ۹۵ درصد پیشرفت در حال تکمیل است و ۶۰ درصد ماشین آلات آن هم آماده شده است و در صورت تامین ارز بموقع، این پروژه تا پایان تابستان بهرهبرداری خواهد شد.
بر اساس گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری مازندران ، احمد حسین زادگان در دیدار با مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور در تهران بر ضرورت تسریع در انجام مراحل نهایی کارهای لازم برای راه اندازی اولین پایانه صادراتی و لجستیکی محصولات کشاورزی و بزرگترین پایانه در کشور و تامین اعتبار و تسهیلات تاکید کرد.
استاندار مازندران همچنین در پایان این نشست گفت : با عنایت به وجود صنایع تبدیلی در مازندران و همزمانی با فصل برداشت محصول، مقرر شد بانک صنعت و معدن اعتبار لازم را برای این بخش تامین کند.
وی تلاش برای تقویت تولید و اشتغال را مهم ترین دغدغه استان و محور فعالیت های سال جهش تولید عنوان کرد و افزود : برای اعتلای صنعت، تولید و اشتغال استان از همه ظرفیت های موجود باید بهره برد.
حسین زادگان احیای واحدهای تولیدی و خروج واحدها از تملک بانک ها را از دیگر جهت گیری های استان در این راستا معرفی کرد و گفت : این مهم با جدیت و با استفاده از همه توانمندی ها تداوم دارد.
پایانه صادراتی روماک در شهرستان جویبار در حال ساخت است. این پایانه ۷۸ متر مربع سالن های آماده سازی ، نگهداری ، ذخیره سازی ، بسته بندی ، رنگ آوری و سایر خدمات پنجره دولت را در اختیار دارد و در فاز اول با ۲۵۰ نفر نیرو شروع به کار خواهد کرد و با تکمیل ۲ فاز دیگر میزان اشتغال در آن به یکهزار نفر خواهد رسید.
پایانه محصولات کشاورزی روماک نخستین مرکز لجستکی صادراتی محصولات کشاورزی مازندران محسوب می شود. این پایانه شامل سالن های مجهز به دستگاههای خنک کننده و سرماساز است و وعده داده شده که در زمان بهره برداری تمامی امکانات تاسیساتی و تجهیزات لازم را برای آماده سازی، نگهداری، بازاریابی محصولات کشاورزی جهت تنظیم بازار داخلی و توزیع مدرن علمی محصولات کشاورزی و شیلاتی و تسهیل و تسریع در صادرات به طور یکپارچه فراهم می کند.
آمادهسازی و بازاریابی محصولات کشاورزی به میزان ۳۳۰ هزار تن، نگهداری و ذخیرهسازی ۹۰ هزار تنی انواع میوه، سبزی، گوشت قرمز و سفید و سایر محصولات، بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد و معرفی برند ایرانی برای محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی و اصلاح نظام نوین و تنظیم بازار محصولات کشاورزی از جمله اهداف این پایانه تعیین شده است.
پایانه صادراتی محصولات کشاورزی روماک در فهرست طرح های اولویت دار مازندران برای افتتاح در سال جاری قرار دارد.
مازندران سالانه حدود هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که تاکنون به دلیل نداشتن پایانه صادراتی محصول کشاورزی توفیق چندانی در امر صادرات این محصولات نداشت و پیش بینی می شود با راه اندازی پایانه صادراتی رماک بخش زیادی از مشکلات این خطه شمال کشور در صادرات انبوه محصولات کشاورزی کاهش یابد./ایرنا
انتهای پیام/