به گزارش مازند اصناف؛ محمد احمدزاده در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص نارضایتی سورتینگداران مازندرانی از تعویق چندماهه دولت در پرداخت وجه مرکبات تنظیم بازاری شب عید، اظهار کرد: همه ساله طرح تنظیم بازار از سوی دولت اجرا میشود که حالا نحوه عملیات و اجرای آن پس از تصدیگری چندین ساله از سوی سازمان تعاون روستایی، سال گذشته به سازمان صنعت، معدن و تجارت واگذار شد.
وی افزود: در ادامه طی جلسات متعددی که با این سازمان داشتیم نهایتا به این نتیجه منتج شد که این مسئولیت را به اتحادیه باغداران استان بسپارند، هر چند برای ما با توجه به اینکه دارای تشکل صنفی بودیم، جای سوال بود؛ چرا که در زمینه برداشت، سورت، انبار و ذخیرهسازی مرکبات، اغلب همکاران ما در حال فعالیت هستند.
مدیرعامل زنجیره تولید و عرضه محصولات باغی مازندران، خاطرنشان کرد: عملا 90 درصد ذخیرهسازی طی یک دهه اخیر بر دوش سورتینگداران استان بوده است و لذا انتظار داشتیم که بخشی از این مسئولیت را مستقیما بر عهده تشکل ما بگذارند که موافقت نشد.
قرار بود تا اوایل اردیبهشت ماه امسال مطالبات تسویه شود
این مسئول گفت: در مجموع، طبق تفاهمنامه و قراردادهایی که با اتحادیه باغداران مازندران به عنوان مباشر اصلی منعقد شد، مقرر شد تا اواخر فروردین و نهایتا اوایل اردیبهشتماه با سورتینگداران تسویه کامل صورت بگیرد.
احمدزاده تشریح کرد: قرار شده بود تا 70 درصد مطالبات سورتینگداران در قبل سال و مابقی تا اردیبهشتماه به حسابشان واریز شود، که تاکنون محقق نشده است.
وی بیان کرد: اینکه این موضوع تاکنون محقق نشده است، باید از سوی دستگاههای نظارتی، پیگیری شود، ریشهیابی شود تا ببینند علت این کار کجا است؛ البته جوابی که به ما سورتینگداران با توجه به مکاتبات متعددی که حتی با استاندار مازندران انجام دادیم، میدهند این است که دولت باید یارانه بدهد و سپس به شما پرداخت کنیم.
بدقولی 8 ماهه دولت و زیان 14 میلیاردی ذخیره سازان
مدیرعامل زنجیره تولید و عرضه محصولات باغی مازندران، عنوان کرد: در میان بدقولی در پرداخت و حالا انتظار رسیدن یارانه، این سورتینگداران هستند که با وجود عمل به تعهداتشان، متضرر شدهاند، چرا که بار مالی ذخیره سازی به دوش آنها بوده است.
این مسئول تصریح کرد: شما حساب کنید که 8 ماه قبل، پرتقال تحویل دولت شده است، اما عملا از آن تعهدی که دولت کرده، سر باز میزند و بدان عمل نمیکند و این موجب شده است تا بسیاری از همکاران ما وابسته به سیستم نظام بانکی هستند و تسهیلاتی میگیرند، با مشکلات عدیدهای روبرو شوند.
احمدزاده، تاکید کرد: دولت بیش از 14 میلیارد تومان به سورتینگداران و ذخیرهسازان میوه شب عید استان مازندران بدهی دارد.
فعالیت 500 واحد سورتینگ در مازندران
وی در خصوص تعداد واحدهای سورتینگ فعال استان، پاسخ داد: در استان مازندران نزدیک به 500 واحد سورتینگ درجه بندی و بسته بندی مشغول فعالیت هستند که البته همه این واحدها، بزرگ نیستند و واحدهای کوچکی هم وجود دارد که در حال فعالیت هستند.
مدیرعامل زنجیره تولید و عرضه محصولات باغی مازندران، اضافه کرد: سورتینگهای بزرگ تعدادشان در استان مازندران به حدود 350 واحد میرسد که از این میزان نزدیک به 250 واحد، عضو تشکل صنفی ما هستند.
این مسئول در خصوص آخرین وضعیت بروزرسانی این واحدها با تکنولوژیهای صنعتی روز دنیا، اذعان کرد: البته تکنولوژی هایی که ما داریم غالبا تکنولوژیهایی قدیمی است و ما اگر بخواهیم در صادرات محصولات باغی، بهتر عمل کنیم و نسبت به رقبای خودمان مثل ترکیه و افریقا، حرفی برای گفتن داشته باشیم و ماندگاری محصولاتمان را در کشورهای هدف افزایش دهیم، نیاز به واردات یک سری دستگاههای به روز دنیا هستیم.
با تسهیلات 18 درصدی سورتینگها به روز نمی شوند
احمدزاده افزود: البته با توجه به اینکه این دستگاهها در داخل تولید نمیشود و باید از خارج، وارد شود، نیازمند تسهیلات کم بهره به متقاضیان دارد، نه اینکه تسهیلات 18 درصدی واگذار شود؛ البته معتقدیم نه اینکه به یکباره به همه تسهیلات تک رقمی بدهند، بیایند سالانه به صورت مرحلهای این کار را انجام دهند و مطمئنا اثرات مثبتی را خواهد داشت.
وی گفت: اگر بتوانیم صنایع خود را بروز کنیم هم ارزش افزوده بیشتری تولید میشود و در صادرات میتوانیم موفقتر عمل کنیم و هم اینکه چون بسترهای جدیدی برای فروش پیدا میکنیم، میتوانیم محصولمان را با ارزش افزودهای که پیدا میکنیم، بهتر و بالاتر بفروشیم و این موجب میشود که عایدی باغدار افزایش یابد.
جهش صادراتی سال قبل، قیمت خرید مرکبات امسال را ارتقا بخشید
مدیرعامل زنجیره تولید و عرضه محصولات باغی مازندران، با بیان اینکه با وجود تحریمها تنها چیزی که میتواند برای ما ارزآوری مطلوبی داشته باشد، محصولات کشاورزی است؛ خاطرنشان کرد: عملا راههای فروش نفت بسته شده است، اما عمده ارز آورزی ما در سال گذشته به محصولات کشاورزی بر میگردد.
احمدزاده وضعیت تولید مرکبات طی سال جاری را مطلوبتر از سال قبل ارزیابی کرد و افزود: جهش صادرات در سال قبل موجب شد تا نارنگی که در سال گذشته کیلویی هزار تومان خریداری میشد، امسال با قیمت 3 هزار تومان خریداری شود.
وی یادآور شد: توانستیم با صادرات قابل توجه در سال قبل در کشورهای همسایه، مشتریان ثابتی را برای خودمان دست و پا کنیم.
انتهای پیام/