logo

کد خبر : 32482
تاریخ خبر : 1399/06/02
کمبود شکر برای صنف و صنعت صحت ندارد
عضو هيات مديره انجمن صنفي کارخانه‌هاي قند و شکر ايران:

کمبود شکر برای صنف و صنعت صحت ندارد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارخانه&zwnj;های قند و شکر ایران کمبود شکر برای صنف و صنعت را رد کرد و گفت: هیچ کمبودی در تأمین شکر مورد نیاز صنف و صنعت و همچنین خانوار نداریم.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ به نقل از اتاق ایران، بهمن دانایی، دبیر و عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران با تاکید بر اینکه شرایط ذخایر شکر برای تأمین نیاز کشور مناسب است، اظهار کرد: در انبار تولیدکنندگان داخلی و همچنین شرکت بازرگانی دولتی ایران به مقدار کافی شکر وجود دارد و خانوار و همچنین صنف و صنعت نباید نگرانی در اینباره داشته باشند.

او یادآور شد: به زودی برداشت چغندر قند داخلی آغاز خواهد شد و با تولید شکر داخلی میزان ذخایر این کالا افزایش می‌یابد. دانایی زمان آغاز برداشت چغندر قند و تولید شکر داخلی را نیمه شهریورماه جاری عنوان کرد.

به گفته دانایی؛ پیش بینی می‌شود میزان تولید شکر کشور در سال جاری به ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برسد.

دانایی در پاسخ به این پرسش که قیمت شکر تولید داخلی چقدر خواهد بود، گفت: در خردادماه سالجاری قیمت هر کیلوگرم شکر داخلی برای مصرف خانوار  ۶ هزار و ۳۰۰ تومان و برای صنف و صنعت ۶ هزار و ۷۰۰ تومان تعیین شد. او قیمت قبلی هر کیلوگرم شکر را ۴۰۵۰ تومان عنوان کرد.

دانایی تاکید کرد: با توجه به افزایش ۵۸ درصدی نرخ خرید تضمینی چغندر قند و هزینه تولید، افزایش قیمت هر کیلوگرم شکر از ۴۰۵۰ تومان به  ۶ هزار و ۳۰۰ تومان طبیعی است.

او درباره تأمین و قیمت شکر وارداتی نیز گفت: ثبت سفارش انجام شده و نیاز کشور به شکر واردتی نیز تأمین شده است.

دانایی اضافه کرد: با توجه به نرخ جهانی شکر، قیمت تمام شده هر کیلوگرم شکر وارداتی به ۸ هزار تومان می‌رسد، اما شرکت بازرگانی دولتی ایران با عرضه دخایر خود اجازه افزایش قیمت شکر وارداتی را به بیش از ۷ هزار تومان نخواهد داد.

در اعلام نیاز کشور به شکر اختلاف نظر بین وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی وجود دارد. وزارت جهاد کشاورزی میزان نیاز سالیانه کشور به شکر را ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام می‌کند در حالی که بخش خصوصی میزان نیاز به این کالا را ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارتن تا ۳ میلیون تن می‌داند.