logo

کد خبر : 3160
تاریخ خبر : 1393/01/04
 ۷ سالگی شعارهای اقتصادی سال با «اقتصاد و فرهنگ»

۷ سالگی شعارهای اقتصادی سال با «اقتصاد و فرهنگ»

<p style='text-align: justify;'>&nbsp;<span style='font-family: Tahoma;'>نامگذاری هفتمین سال اقتصادی با تکیه بر دو مؤلفه &laquo;عزم ملی&raquo; و &laquo;مدیریت جهادی&raquo; توسط رهبر فرزانه انقلاب تکمیل کننده ابلاغیه 24 ماده&zwnj;ای اقتصاد مقاومتی بود.</span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس پس از 6 سال پیاپی نام‌گذاری سال‌ها با عناوین اقتصادی، در سال 87 « نوآوری و شکوفایی اقتصادی»، 88 «اصلاح الگوی مصرف»، 89 «همت مضاعف و کار مضاعف»،90«جهاد اقتصادی»، 91« تولید ملی؛ حمایت از کار و سرمایه ایرانی» و 92 «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» و همچنین ابلاغیه 24 ماده‌ای اقتصاد مقاومتی در واپسین روزهای سال 92 توسط مقام معظم رهبری، نامگذاری سال 93 بار دیگر با عنوان و تاکید بر اقتصاد دور از انتظار نبود. 


ایران اسلامی طی سال‌های اخیر همواره مرکز تمرکز آمریکا و هم‌پیمانانش در غرب و اسرائیل بوده و این کشورها مدام در صدد ضربه زدن بوده‌اند،ولی از آنجایی که زیربنا و زیرساخت سیاسی کشور بسیار محکم و ریشه‌دار است تاکنون این دشمنی‌ها نتوانسته اثربخشی مورد نظر آنان را داشته باشد و بی نتیجه بودن تحریم‌ها نکته‌ای است که بارها به صراحت خود به آن اذعان کرده‌ا‌ند. 

متأسفانه کشور علی‌رغم پشتوانه قوی سیاسی به لحاظ اقتصادی دارای چنین پشتوانه‌ای نیست و دشمنان همواره برای ضربه زدن به ایران از این نقطه ضعف بهره‌ گرفته‌اند.

البته ناگفته نماند که علیرغم مشکلات و کاستی‌هایی که در زمینه اقتصادی کشور با آن مواجه است همواره در مقابل حربه‌ها، هجمه‌ها و تحریم‌های اقتصادی غرب علیه کشورمان ایستادگی کرده است. این موضوع یعنی برخورداری از یک توان بالای اقتصادی همواره مورد توجه رهبر فرزانه انقلاب بوده است و به عنوان دغدغه ایشان مدام به مسئولان نظام گوشزد شده است.

نامگذاری 7 سال پیاپی با عناوین اقتصادی و ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در آخرین روزهای سال 92 توسط رهبر انقلاب نشانه اهمیت مسائل اقتصادی برای حفظ کیان این مرز و بوم است.

در عین حال با روی کار آمدن دولت روحانی و مطرح شدن مذاکرات ژنو در جهت رفع و توقف تحریم‌‌ها خوشبینی‌ها به بهبود اوضاع اقتصادی در نتیجه مذاکرات افزایش یافته است و در حالیکه بسیاری از کارشناسان اقتصادی همواره مطرح کرده‌اند که مشکلات ما بیش از آنکه ناشی از تحریم‌ها باشد حاصل ضعف و ناتوانی در مدیریت داخلی است، کم نیستند کسانی که مقدرات اقتصادی را به زلف تحریم‌ها و امید بستن به رفع آن گره زدند.

این در حالیست که رهبر انقلاب به صراحت اعلام کردند که من به مذاکرات خوشبین نیستم ولی این را نیز تجربه‌ای می دانم، با انجام مذاکرات مخالفتی ندارم و مانع نمی‌شوم .

بر این اساس و از آنجا که خوشبینی‌ها نسبت به حل مشکلات اقتصادی به دنبال مذاکرات ژنو کمی بیش از حد و اغراق آمیز به نظر می‌رسید و بیم آن می‌رفت که در صورت هر گونه توقف و به سرانجام نرسیدن مذاکرات سبب ایجاد شوک و نابسامانی شود، رهبر حکیم و فرزانه انقلاب ابلاغیه 24 ماده‌ای اقتصاد مقاومتی را در جهت اتکا به توان داخلی مطرح کردند و بدین وسیله بار دیگر به همه یادآور شدند که به جای نگاه به بیرون برای رفع مشکلات باید به ظرفیت‌ها و استعدادهای بی نظیر و فوق‌العاده کشور اتکاء کرد.

به هرحال رهبر انقلاب تکیه بر توان داخل را در پایان سال 92 با ابلاغیه اقتصاد مقاومتی به مسئولان نظام و مردم گوشزد کردند و با نامگذاری سال 93 با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» بار دیگر تکیه بر توان داخلی را برای بهبود شرایط اقتصادی یادآور شدند.

بنابراین سرفصل‌‌های اقتصادی که با ابلاغیه 24 ماده‌ای اقتصاد مقاومتی اعلام شده بود با نامگذاری سال 93 و تاکید بر دو مؤلفه مهم یعنی «عزم ملی» و «مدیریت جهادی» توسط مقام معظم رهبری کامل شد و الباقی مسیر بستگی به عملکرد مسئولان و دلسوزان نظام دارد تا در اقتصاد هم به مانند سیاست زبانزد شویم.