به گزارش مازند اصناف و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر حسن روحانی در این دیدار با اشاره به اینکه اهتمام دولت تدبیر و امید بر استحکام و توسعه روابط با جمهوری تاجیکستان است، اظهار کرد: ظرفیتهای گستردهای برای ارتقاء سطح همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور وجود دارد که باید از آنها استفاده کنیم.
رئیس جمهور، تاجیکستان را کشوری همسایه، همزبان و دارای فرهنگ و دینی مشترک با ایران برشمرد و خاطر نشان کرد: دو ملت از دیرباز به یکدیگر متصل بوده و امروز ما خواهان برقراری روابطی مستحکم میان ایران و تاجیکستان هستیم.
روحانی همچنین با بیان اینکه فرصتهای مختلف و متنوعی برای انجام فعالیتهای اقتصادی در دو کشور وجود دارد که سرمایهگذاران و اتاقهای بازرگانی ایران و تاجیکستان میتوانند برای انجام پروژههای مشترک از آنها استفاده کرده و همکاریهای اقتصادی دو کشور را ساماندهی کنند، گفت: ایران و تاجیکستان باید بیش از آن چیزی که هماکنون در حال انجام است پروژههای مشترکی را با یکدیگر داشته باشند و در این راستا باید در جهت تسهیل کار پیمانکاران تلاش شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه گذشته تاریخی، زبان فارسی و علایق و سمبلهای مشترک میان ایران و تاجیکستان باعث شده تا جمهوری اسلامی ایران نسبت به پیشرفت تاجیکستان اهتمام داشته باشد، گفت: اراده ما توسعه و پیشرفت تاجکستان و استحکام روابط فیمابین است.
وزیر امور خارجه تاجیکستان: پروژههای مشترک میان ایران و تاجیکستان باید گسترش یابد
وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز در این دیدار با ابلاغ سلامهای رییس جمهوری و مردم تاجیکستان به دولت و ملت ایران پیام کتبی و دعوت رسمی محمد علی رحمان رییس جمهوری تاجیکستان از دکتر روحانی برای سفر به این کشور را تقدیم رئیس جمهور کرد.
سراجالدین اصل اف با تأکید بر گسترش و تحکیم مناسبات دوستانه میان دو کشور اظهار داشت: پروژههای موجود برای دو کشور همزبان و همخانواده کافی نیست و تلاش ما این است تا هر چه سریعتر تعداد پروژهها و سطح همکاریها با جمهوری اسلامی ایران را گسترش دهیم.
وی همچنین با بیان نظرات کشورش در خصوص وضعیت منطقه آسیای میانه و آینده افغانستان ابراز امیدواری کرد در سفر رسمی رئیس جمهور ایران به تاجیکستان قدمهای گستردهای در جهت تحکیم مناسبات همه جانبه میان دو کشور برداشته شود.