logo

کد خبر : 29628
تاریخ خبر : 1398/03/01
 کمبودی در تامین کودهای شیمیایی نداریم/کشاورزان نگران نباشند
مدير شرکت خدمات حمايتي کشاورزي مازندران:

کمبودی در تامین کودهای شیمیایی نداریم/کشاورزان نگران نباشند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه هیچ&zwnj;گونه کمبودی در بحث تامین و توزیع کود شیمیایی در سطح استان نداریم؛ گفت: بیش از 2 هزار تن کود اوره در انبارهای جهاد کشاورزی به&zwnj;صورت فله تخلیه شده است و در دست آماده&zwnj;سازی به صورت کیسه&zwnj;ای برای توزیع در سطح استان است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ مجید سلطانی در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص ابراز نگرانی تعدادی از کشاورزان استان مبنی بر افزایش قیمت و همچنین کمبود کود شیمیایی کشاورزی در سطح استان، اظهار کرد: در سال 1397 بر اساس سهمیه ابلاغی کشوری، موفق به وارد کردن کودهای فسفاته و پتاسه به میزان 100 درصد و کود ازته به میزان 98 درصد به استان شدیم.

وی افزود: در خصوص کود ازته نیز موفق به وارد کردن 98 درصد از سهمیه ابلاغی به استان شدیم که در سطح استان توزیع شد.

مدیر  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: اما از آن‌جا که امسال، سال پر بارشی بود و متاسفانه از یک‌سو موجب وارد آمدن خسارت به اراضی کشاورزی شد و از سویی دیگر، بارش‌ها موجب شد تا سطوحی که در سال گذشته، کشت نشده بود و یا حتی جزو اراضی دیمی بود، امسال با توجه به وجود مطلوب آب، این اراضی هم به زیر کشت برود و این امر موجب افزایش تقاضا و مصرف کود طی سال‌جاری شد.

این مقام مسئول ادامه داد: مصرف بالا و افزایش تقاضا برای دریافت کود ازته که به موجب افزایش سطح اراضی کشاورزی اتفاق افتاد، موجب شد تا کشاورزان تصور کنند که کود ازته نسبت به سال گذشته، کمتر بوده و کمبودی در این خصوص وجود دارد.

سلطانی با تصریح این نکته که هیچ‌گونه کمبودی در بحث تامین و توزیع کود شیمیایی در سطح استان نداریم؛ تاکید کرد: بیش از دو هزار تن کود اوره در انبارهای جهاد به‌صورت فله تخلیه شده است و در دست آماده‌سازی به صورت کیسه‌ای برای توزیع در سطح استان است.

وی عنوان کرد: 270 کارگزار در سطح استان شامل کارگزاران تعاونی، اتحادیه‌های تعاونی کشاورزی و بخش خصوصی، کار توزیع کودهای شیمیایی در سطح استان بین کشاورزان را بر عهده دارند.


مدیر  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با عدم رد وجود تخلفات در این مراکز نظیر کم‌فروشی، گران‌فروشی و غیره در پاسخ به سوال خبرنگار ما، گفت: با نظارت مستمر در سطح استان به دنبال حداقل بروز تخلفات در این مراکز هستیم.

این مسئول متذکر شد: کودهای شیمیایی کشاورزی تنها از سوی تعاونی روستایی و جهاد کشاورزی وارد استان می‌شود و بخش خصوصی و تاجران در این مسئله، ورودی ندارند.

سلطانی مجددا با اعلام اینکه انبارهای ما مملو از کود‌های کشاورزی است، افزود: آن چیزی که کشاورزان را نگران کرده است، احتمال گرانی مجدد کودها است.

وی با بیان اینکه از سال گذشته تا کنون شاهد افزایش قیمت کودهای شیمیایی در دو نوبت بوده‌ایم؛ خاطرنشان کرد: یک نوبت در اواخر سال گذشته، کود اوره از کیسه‌ای 38500 تومان به کیسه‌ای حدود 42000 تومان رسید و شاهد افزایش قیمت این نوع کود به میزان 3500 تومان در ازای هر کیسه بودیم.

مدیر  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران اضافه کرد: در ادامه و در فروردین سال‌جاری نیز شاهد موج دیگری از این افزایش قیمت بودیم که طی آن، طی بخشنامه‌ای از سوی شورای قیمت، کودهای فسفاته و ازته نیز افزایش قیمت پیدا کرد.

این مقام مسئول اعلام کرد: طی سال‌جاری، کودهای فسفاته از کیلویی 1100 تومان به 1300 تومان، کودهای پتاسه از کیلویی 1500 تومان به 1800 تومان و سایر کودهای کشاورزی نیز به طور میانگین کیلویی 300 تومان، افزایش قیمت پیدا کردند.

سلطانی در پایان یادآور شد: طی سال 97 نزدیک به 113 هزار تن کود شیمیایی، تامین، تهیه و توزیع شد و به نظر می‌رسد این میزان طی سال‌جاری به 120 هزار تن برسد.

انتهای پیام/