به گزارش مازند اصناف؛ محمدباقر عبدالرحیمی طی گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: بر اساس آمار موجود، نزدیک به 45 هزار بافنده در سطح استان مازندران مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: از این میزان، نزدیک به 25 هزار بافنده، تخت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
سرپرست امور فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص غیرواقعی بودن آمار اعلامی از سوی اتحادیهها و عضویت تعدادقابل توجهی جهت بهرهمندی از پوشش بیمهای؛ خاطرنشان کرد: شاید بعضا برخی موارد این چنینی وجوو داشته باشد اما خیلیها هم بافنده هستند و مشغول فعالیت هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه آمار و ارقام درستی وجود نداشته است؛ عنوان کرد: ما طی سالجاری، راست آزمایی و پالایش آمار واقعی بافندگان را از مرکز استان بهصورت پایلوت آغاز کردیم و طی سال آینده نیز این طرح در سایر شهرهای استان اجرا خواهد شد.
عبدالرحیمی ادامه داد: ما الآن در مرکز استان دقیقا میدانیم که چند بافنده واقعی مشغول فعالیت هستند و چند دار قالی مشغول بافت فرش است.
وی در پاسخ به این سوال که کدام شهرهای استان در بافت فرش دستباف، پیش رو هستند؛ گفت: شهرهای ساری، بابل، آمل و کلاردشت استقبال گستردهتری نسبت به سایر شهرها دارند.
سرپرست امور فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران مهمترین مشکل حال حاضر بافندگان را گرانی مواد اولیه اعلام کرد و افزود: البته نداشتن استراتژی مشخص برای بافت، بازاریابی و فروش نیز از مشکلات عمده بافندگان استان است که بدنبال آن هستیم تا تک تک این مشکلات را زا پیش پای بافندگان استان برداریم.
عبدالرحیمی اضافه کرد: بنا داریم تا برای حل مشکل اصلی بافندگان، تأمین مواد اولیه بهصورت متمرکز در استان و توزیع و عرضه به بافندگان با قیمت مناسبتر از بازار را در سال آینده اجرا کنیم و با خرید یکپارچه از طریق خوشه و انجمنها، این مشکل را مرتفع کنیم.
وی تأکید کرد: شفاف سازی و راست آزمایی آمارها در سطح استان نیازمند همکاری مسئولان استانی است تا کاری که در مرکز استان آن را آغاز کردیم در تمامی استان، اجرایی شود.
خانم یوسفی رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف در خصوص آخرین وضعیت پالایش آمار بافندگان در مرکز استان نیز به خبرنگار ما گفت: از بدو پذیرفتن مسئولیت بنده طی سال قبل، آمار موجود حاکی از فعالیت 8 هزار و 500 بافنده دارای کارت قالیبافی در مرکز استان بود که با آغاز این طرح، اکنون ما تعداد 3 هزار و 800 بافنده بیمه شده داریم که از این میزان، توانستیم دو هزار و بافنده را شناسایی، کدگذاری و در سامانه ثبت کنیم و کلیه فعالیت آنها تحت نظارت کامل اتحادیه است.
وی در پاسخ به این سوال که بنا بر شنیدهها خیلی از این نفرات، بافنده نیستند و طی سال، دستشان هم به دار قالی نمیرسد؛ گفت: شاید در گذشته نه چندان دور اینگونه بوده که بافنده، قالیباف نبوده اما طی سالجاری و با ساز و کارهای جدیدی که در دست اجرا داریم، ما ماهانه آمار میدهیم و تمامی فرشهای ما دارای شناسنامه و کد شناسایی و رهگیری است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف مرکز مازندران با تاکید بر اینکه ما نظارت کامل بر صفر تا صد بافندگان داریم؛ متذکر شد: از همان روز اول بر روی دارهای قالی، کد میزنیم، مشخصات کامل فرش در روی سامانه ثبت میکنیم و حتی به بافندگانمان برای جلوگیری از شبهات، اجازه قیچی فرش از روی دار قالی را هم نمیدهیم و کاملا مشخص است که یک بافنده دارد چه فرشی را با ه نقشی و چه ابعادی میبافد و در پایان با نظارت اتحادیه و حضور کارشناس، و بررسی کد دار قالی، فرش از روی دار قیچی میشود.
یوسفی خاطرنشان کرد: ما باید در ابتدا بستر را برای فعالیت بافندگان آماده کنیم و سپس از آنها کار بخواهیم. یک بافنده، فرش میبافد تا کسب درآمد کند اما بازار خوبی را برای فروش مهیا نکردهایم.
وی به گرانی چند برابری مواد اولیه به ویژه نخ طی سالجاری اشاره و تصریح کرد: نخ ابریشم که طی سال گذشته قیمت آن از کیلویی 300 هزار تومان تجاوز نمیکرد به کیلویی یک میلیون و 400 هم رسیده است و نخ مرینوس که از کیلویی 65 هزار تومان تجاوز نمیکرد به مرز کیلویی 250 هزار تومان رسیده است و این در حالی است که نسبت افزایش دستمزد بافنده به گرانی مواد اولیه، بسیار ناچیز بوده است.
رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مرکز مازندران ضن تاکید بر لزوم راه اندازی نمایشگاه دائمی در مرکز استان، اظهار کرد: در طول سال، تجار خارجی فراوانی به مرکز استان سفر میکنند که احداث این نمایشگاه ضمن جلب گردشگری، میتواند بازاریابی مناسبی را برای فروش ایجاد کند و تا نمایشگاهی نباشد سوء تفاهمات در این خصوص که ساری فرش نمیبافد، پایان نمییابد.
یوسفی در پایان با بیان اینکه باید روند و روش تولید کنونی بافت تغییر کند؛ اذعان کرد: ما در سال آینده بدنبال هدفمند کردن تولیداتمان است تا متناسب با ذائقه و سلیقه مشتریان، فرش ببافیم و این مشکل که تولیدات استان با نان استان خروجی ندارد را کاملا حل کنیم.
انتهای پیام/