logo

کد خبر : 28816
تاریخ خبر : 1397/09/28
توزیع گوشت منجمد در بازار و توزیع نهاده در واحدهای دامی مازندران
معاون جهاد کشاورزي مازندران:

توزیع گوشت منجمد در بازار و توزیع نهاده در واحدهای دامی مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: افزایش قیمت نهاده&zwnj;ها در بالا رفتن قیمت گوشت قرمز تاثیر زیادی داشت که در این زمینه توزیع گوشت منجمد و توزیع علوفه ازطریق شرکت پشتیبانی و همچنین ازطریق اتحادیه&zwnj;ها و تشکل&zwnj;ها درحال پیگیری است که امیدواریم با انجام این اقدامات قیمت&zwnj;ها کنترل شود.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ طی ماه‌های اخیر شاهد افزایش قیمت گوشت قرمز هستیم به‌طوری‌که در روزهای اخیر نیز با روند افزایشی این محصول مواجه هستیم.

دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز به کمبود دام و افزایش قاچاق در این زمینه برمی‌گردد که باتوجه به اینکه از ابتدای سال در این زمینه هشدارهای لازم داده شد ولی در این زمینه نظارت صورت نگرفت.

افزایش نرخ دلار و سود دلال از صادر کردن اجناس تولید داخل و به نسبت آن قیمت‌گذاری به مصیبتی فراتر از تحریم‌ها تبدیل شده است که در این بین به کالاهایی از جمله گوشت قرمز می‌توان اشاره کرد، حال اینکه تولید دام زنده در کشور منوط به یک دوره کوتاه‌مدت نمی‌شود که بتوان آن را با دستور افزایش داد پس بیش از دیگر موارد باید تحت نظارت قرار گیرد.

آیا در سطح کشور چند کارخانه توزیع گوشت قرمز وجود دارد که بتوان با کمی واردات دام زنده نه گوشت منجمد، جلوی این افزایش قیمت را گرفت؛ شاید در ذهن بیاید چرا دام زنده تاکید شد چون مشکل اصلی نیز کمبود دام است و در صورت تحقق این مهم از بیکار شدن نیروی کارخانجات حمایت می‌شود و همچنین ذبح اسلامی صورت می‌گیرد و مردم نیز گوشت تازه مصرف می‌کنند و از همه مهم‌تر راه سودجویی جماعت دلال بسته می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: میزان تولید گوشت قرمز در مازندران 69 هزار و 500 تومان و میزان مصرف براساس جمعیت انسانی ثابت 39 هزار و 965 تن است.

بهروز عطائی‌نژاد با بیان اینکه تولید گوشت قرمز در مازندران پاسخگوی نیاز استان است، افزود: با توجه به اینکه مازندران استان مسافرپذیر است مابه التقاوت تولید در خود استان مصرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افزایش گوشت قرمز تأثیر بسیاری بر بازار گذاشت به این دلیل که قدرت خرید مردم پایین آمده است، گفت: 11 واحد کشتارگاه در استان مازندران فعال بوده که از این تعداد سه واحد صنعتی و هشت واحد سنتی است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه در مازندران قاچاق دام نداریم و اگر هم اتفاقی بیفتد از سایر استان‌ها است، اضافه کرد: یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز بالا رفتن قیمت نهاده‌ها بوده است.

عطائی‌نژاد بیان کرد: همچنین موضوعی دیگر اینکه به‌دلیل افزایش قیمت سایر مواد پروتئینی جایگزین ازجمله ماهی و مرغ تقاضا به این سمت آمد.

وی با اشاره به اینکه برخی از دامداری‌های مازندران به‌صورت راکد و نیمه‌راکد در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: بخش زیادی از پرواربندها تسهیلات سرمایه در گردش دریافت کردند که واحدهای خود را فعال نگهدارند ولی عرضه دام در کشتارگاه‌ها کاهش یافت.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تنظیم بازار در حال توزیع گوشت منجمد است تا گوشت را به دست مصرف‌کننده برسانند، خاطرنشان کرد: نهاده‌ها را در اختیار دامداران قرار دهنیم تا قیمت تمام شده پایین بیاید و در حوزه تولید، تولیدکنندگان را بیشتر تشویق کنیم.

عطائی‌نژاد اظهار کرد: افزایش قیمت نهاده‌ها در بالا رفتن قیمت گوشت قرمز تاثیر زیادی داشت که در این زمینه توزیع گوشت منجمد و بحث توزیع علوفه ازطریق شرکت پشتیبانی و همچنین ازطریق اتحادیه‌ها و تشکل‌ها درحال پیگیری است که امیدواریم با انجام این اقدامات قیمت‌ گوشت قرمز کنترل شود.

 

مرجع: فارس