logo

کد خبر : 2842
تاریخ خبر : 1392/12/18
بحران زباله پای شهرداران مازندران را به خارج از کشور کشاند
30 سال مسافرت خارجي براي حل يک بحران!

بحران زباله پای شهرداران مازندران را به خارج از کشور کشاند

<p style='text-align: justify;'>&nbsp;<span style='font-family: Tahoma; text-align: justify;'>بحران زباله در مازندران سبب شد تا شهرداران مازندران عازم کشورهای خارجی شوند و کسب تجربه کنند اما متأسفانه حاصل این سفر تهیه چند عکس از بازارچه های محلی بوده است .</span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از بلاغ-در سال 1364 زمانیکه به عنوان پرسنل شهرداری مشغول به کار شدم به بنده اعلام شد که شهردار و معاونین « شهرداران» فرمانداران و کارشناسان استانداری با مشارکت یکی از بانک ها به چند کشور خارجی جهت بازدید از فرایند زباله شهرها اعزام شدند.


بعد از 15 روز آقایان اعلام کردند سفر بسیار خوبی بود و به ما خیلی خوش گذشت . یک سال بعد اعلام شد که شهرداران مازندران عازم بلغارستان شدند که در این سفر هم کلی عکس های یادگاری به ثبت رسید . چند سال بعد شهرداران مازندران عازم فرانسه شدند تا برای حل بحران زباله  کسب تجربه کنند اما متأسفانه حاصل این سفر تهیه چند عکس از بازارچه های محلی بوده است .

در سال 70 سریال اعزام شهرداران مسیر خودش را عوض کرد و از کشورهای غربی به کشورهای آسیای مرکزی و ترکمنستان تغییر کرد در این بین اعضای شوراهای شهرهای مازندران هم در کنار کارشناسان استانداری « محیط زیست » فرماندران و در برخی از موارد فرزندان فرمانداران نیز از مهمانان ویژه بودند .

زمانیکه مسیر کشورهای آسیای مرکزی به پایان رسید سفر به شرق آسیا مسیر بعدی اعزام مدیران مازندرانی برای حل بحران زباله بوده و کشورهایی همچون مالزی « هندوستان » اندونزی میزبان مدیران مازندرانی بوده است البته سفر به امارات هم تک ماده های گردشی بوده است « انگلستان ، آلمان، بلغارستان ،ترکمنستان، فرانسه، امارات ، روسیه ، مالزی و ... خلاصه کلام در هر کشوری که مجاز به سفر بودند اکثریت مدیران رفتند اما هیچ مشکلی از مشکلات بحران زباله در این استان مرتفع نشد.

جالب اینکه در یکی از سفرهای خارجی زمانیکه مدیران به دیدار مجریان پروژه زباله در خارج از کشور رفتند در آن کشوری آدرس مجری پروژه را به یک ایرانی ساکن یکی از استان های کشورمان بوده آقایان پس از اتمام سفر تفریحی در خارج از کشور در ایران به دنبال مجری وطنی بودند که هیچ حاصلی نداشته است .

حدود 10 الی 15 سالی است که بحث صادرات چینی ها برای حل بحران زباله مازندران مطرح شده است که این سفرها همچنان ادامه دارد تنها فرقش با سایر سفرهای چینش نفرات یا اینکه تعویض در ابلاغ اداری  می باشد.

براستی که سی سال مسافرت به کشورهای مختلف جهان برای حل یک مشکل شهری کافی نیست ؟ شهروندان مازندرانی چقدر مظلوم هستند که باید با پرداخت عوارض هزینه این سفرها را متقبل شوند . جالب است که همه مدعی اند این سفرها در کسب تجربیات مدیران شهرها و استان ها بسیار موثر خواهد بود .

بنده به یاد دارم شهردار یکی از سال های گذشته ساری تنها 5 روز کار داشت بازنشسته شود . او گفت : بنده باید به سفر خارجی بروم و سپس بازنشسته شوم .

نگارنده این انتظار را دارد استاندار مازندران برای شفاف سازی شجاعت به خرج دهد و اسامی همه مدیرانی که طی سی سال گذشته از بودجه بیت المال به سفرهای خارجی جهت حل بحران زباله اعزام شده اند  اعلام کند  9 سال قبل زمانیکه بحران دفن زباله در شهر ساری علنی شده بود استاندار وقت مازندران مدعی شد که این بحران طی سه ماه حل می شود پس از 9 سال نه تنها مشکل حل نشد بلکه هر ماه میلیاردها تومان بودجه  ای که برای عمران و آبادانی شهر باید هزینه شود باید برای جمع آوری حمل و دفن زباله هزینه می شود .

 

نگارنده بر اساس موارد قانونی خاطر نشان می سازد بحث بحران مالی حمل و دفن زباله باید با بودجه ملی و اعتبارات کشوری حل شود . جالب است بدانیم قبل از انقلاب تنها یک شهردار آنهم با هزینه شخصی خودش از ساری برای کار اداری به سفر خارجی رفت و امار پس از انقلاب تقریبا غیر قابل شمارش می باشد .