به گزارش مازند اصناف؛ حسام عقبایی با بیان اینکه اکثر مشاوران املاک میگویند که بازار راکد است و در این دو ماه به دلیل ماه محرم و صفر رکود عمیقتر خواهد شد، اظهار کرد: دادههای اولیه از تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن شهر تهران حاکی از آن است که معاملات در شهریور ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۵ درصد کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه کاهش قدرت خرید متقاضیان، افزایش شدید قیمت مسکن و خروج سفته بازان از بازار مسکن باعث شده تا این بازار در مردادماه و شهریورماه وارد رکود شود، اظهار کرد: شاید بتوان گفت رشد ۵۰ تا ۶۰ درصدی قیمت مسکن در یک بازه زمانی ۶ ماهه بیسابقه بوده است، بنابراین افت معاملات که از اواخر مرداد ماه شروع و در شهریور ماه افزایش یافت، احتمالا در نیمه دوم سال شدت بیشتری بگیرد.
نایبرئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: کاهش حجم معاملات مسکن بنا به گفته مشاوران املاک مشهود است، بنابراین پیشبینی من این است که چون بازار مسکن در شهریورماه از لحاظ معاملات وضعیتی مناسب نداشت، در نیمه دوم سال نیز ادامه یافته و افت معاملات و خرید و فروش بیشتر مشهود است.
عقبایی در پاسخ به این سؤال که آیا افت معاملات موجب کاهش قیمت مسکن میشود عنوان کرد: نمیتوانیم تصور کنیم چون معاملات کاهش یافته، قیمتها هم پایین میآید، پس اگر قیمتها در بازارهای طلا و ارز به ثبات برسد، ممکن است بازار مسکن هم متعادل شود.
گفتنی است با وجود اظهارات نایبرئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره رکود در بازار، رئیس این اتحادیه با تأکید بر اینکه هیچ کالایی ارزان نشده که انتظار داشته باشیم قیمت مسکن کاهش یابد، گفت: مسکن دچار رکود نشده، بلکه در حالت کسادی قرار دارد.
مصطفی قلیخسروی در پاسخ به این پرسش که برخی از متقاضیان مسکن انتظار دارند با کاهش معاملات مسکن و رکود، قیمت مسکن کاهش یابد، به خبرگزاری فارس گفت: این چه سؤالی است که مطرح میشود، کدام کالا در کشور است که رشد قیمت داشته، سپس ارزان شده است که حالا انتظار داشته باشیم، قیمت مسکن باید کاهش یابد.
وی تأکید کرد: رکود مسکن واقعیت ندارد؛ چراکه رکود یعنی اصلاً معاملات نداشته باشیم، در حالیکه طبق آمارهای استخراج شده میزان معاملات در کشور در ۶ ماه نخست امسال نسبت به ۶ ماه نخست سال گذشته رشد هم داشته است.
این فعال اقتصادی در مورد آخرین وضعیت معاملات بازار مسکن نیز گفت: آمارها نشان میدهد که از 96/1/1 تا 96/6/26، ۶۶۴ هزار و ۹۳۴ معامله در کشور انجام گرفته است و از 97/1/1 تا 97/6/26، ۶۹۳ هزار و ۷۳ مورد قرارداد خرید و فروش به ثبت رسیده است، پس میبینیم که آمار حکایت از رشد تعداد معاملات در کشور میدهد.