logo

کد خبر : 28294
تاریخ خبر : 1397/06/21
از جدال زباله‌ای تا تجلیل سفارشی!/ گزارش‌های گل و بلبلی برای میراث‌ 40 ساله مدیریت پسماند
مجتبي قرباني

از جدال زباله‌ای تا تجلیل سفارشی!/ گزارش‌های گل و بلبلی برای میراث‌ 40 ساله مدیریت پسماند

<div id="docDiv4Lead"> <div id="docDiv4LeadTitle" style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">موضوع زباله در استان مازندران همچون موضوع آب که به مرحله بحرانی رسیده است بر کسی پوشیده نیست و عزم و اراده استانی برای حل این معضل ضروری است و شفاف&zwnj;گویی و راست آزمایی اظهارات و اقدامات می&zwnj;تواند به پیشبرد این پروژه&zwnj;ها و نیز واقعی شدن وعده&zwnj;ها کمک شایانی کند. آلودگی زباله از غرب تا شرق مازندران، از سواحل تا جنگل&zwnj;های مازندران را در بر گرفته است و تمامی شهرهای استان را در چالش دفن و دپوی زباله زمین&zwnj;گیر کرده است.</span></div> </div> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;"><br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ بر اساس آمارهای رسمی، مازندرانی‌ها روزانه بیش از 3 هزار تن زباله تولید می‌کنند و این میزان با احتساب زباله تولیدی گردشگران در برخی از فصول سال تا دو برابر و در ایام نوروز در برخی مناطق تا 10 برابر افزایش می‌یابد، با این وجود، زباله و دفع غیراصولی آن در استان مازندران سال‌هاست به یک معضل کهنه و مزمن تبدیل شده است؛ معضلی که دیگر از حد بحران گذشته و به مرحله فوق بحرانی رسیده ست.

 
متأسفانه استان مازندران همواره با ظرفیت استانی در حال ارائه خدمات ملی در حوزه‌های گوناگون است، امری مغفول در نگاه مسئولان کشوری، که باید با تحقق بودجه‌های ملی، مدیریت و حمایت شود و این نامهربانی، موجب هزینه‌های هنگفت و اجحاف فراوان از سطوح بالای مدیریتی استان گرفته تا کف جامعه یعنی مردم شده است.

 
زمین‌گیر شدن شهرهای مازندران در چالشی به‌نام دفن و دپوی زباله
آلودگی زباله از غرب تا شرق مازندران، از سواحل تا جنگل‌های مازندران را در بر گرفته است و تمامی شهرهای استان را در چالش دفن و دپوی زباله زمین‌گیر کرده است؛ به هر حال با ادامه روند فعلی به زودی شاهد غرق شدن مازندران در میان کوه زباله‌ها خواهیم بود و آن‌وقت دیگر برای چاره اندیشی خیلی دیر است.

خوشبختانه محمد اسلامی استاندار مازندران از همان بدو شروع فعالیتش، زباله و طرح تفکیک آن را از الویت‌های کاری استان نام برد و ضمن بازدید از مراکز دفن و زباله، این موضوع را از چالش‌های اصلی استان برشمرد.

وی ضمن دستور تشکیل کارگروه پسماند در استان بر لزوم همکاری و عزم جدی دستگاه‌های متولی برای حل این معضل تاکید داشته و بارها و بارها معضل زباله را از معضلات کهنه استان برشمرد که باید حل و فصل شود؛ اما علیرغم همه تلاش‌ها، اقدامات کفاف چالش بزرگ زباله را نداده که نداده و عزم جدی‌تری را می‌خواهد.

آخرین خبرها از وضعیت مراکز دفن زباله در شهرهای مازندران

کارگروه راهبردی مدیریت پسماند مازندران در سالن شماره دو استانداری مازندران با حضور علی نبیان معاون عمرانی،  سيد محمد محمدی تاكامی مديركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری، حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران و اعضای این کارگروه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سيد محمد محمدی تاكامی به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت حال حاضر کارخانه‌های زباله‌سوز و پروژه‌های در دست اجرا به ویژه کارخانه‌های زباله‌سوز دو شهر نوشهر و ساری پرداخت و گفت: نیروگاه زباله‌سوز نوشهر در واقع در سایت زباله نوشهر در حال انجام است و تا روز گذشته که بازدید میدانی از این پروژه داشتیم؛ تقریبا قسمت ابنیه آن تمام شده است و یک سری کارهای جزیی آن مانده است و می‌توان گفت: 94/29 درصد در ابنیه پیشرفت داشتیم که یک سری کف‌سازی مانده است که اجبارا باید پس از نصب تجهیزات انجام گیرد.

وی افزود: آسفالت محوطه و بحث چالش آب و حفر چاه نیز از موضوعاتی است که در حال پیگیری و انجام آن هستیم و در خصوص برق این پروژه نیز، خطوط انتقال آن انجام شده است و پست برق نیز پس از انجام مناقصه به پیمانکار سپرده می‌شود.


100 درصد تجهیزات کارخانه نوشهر وارد پروژه شده است
مديركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری متذکر شد: در بخش تجهیزات خوشبختانه در نوشهر، با عنایات دفتر مقام معظم رهبری کلیه تجهیزات را وارد کردیم و به طور 100 درصد تجهیزات از کشور سازنده، وارد پروژه شده است.

استفاده از متخصصان ایرانی به‌جای تکنسین‌های چینی
این مسئول به حضور تیم چینی برای نصب، راه‌اندازی و پشتیبانی تجهیزات وارده اشاره و بیان کرد: با توجه به ملاحظاتی در خصوص هزینه‌ بالای دستمزد و اسکان تکنسین‌ها و کارگران چینی، فعلا همکاری با آنان متوقف به کشورشان بازگشتند و سیاست بر این است که بتوانیم از نیروهای داخلی برای این موضوع بهره بگیریم تا در آینده در بحث پشتیبانی نیز خودکفا عمل کنیم.

محمدی تاکامی گفت: کارهای محوله به چینی‌ها کارهایی نبوده که الزاما باید توسط آنان انجام گیرد و ما می‌توانیم از نیروهای بومی استفاده کنیم و توانایی اینکار در کشور وجود دارد و از چینی‌ها به عنوان سر ناظر پروژه‌ها بهره خواهیم برد.

کارخانه زباله‌سوز نوشهر تا پایان امسال افتتاح می‌شود
وی عنوان کرد: اگر مشکلات مطروحه و مشکل کارگران و تکنسین‌های نصب تجهیزات حل شود، پیش‌بینی می‌شود این پروژه تا پایان سال به افتتاح و بهره‌برداری برسد.

مديركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران یادآور شد: سالن‌های تفکیک زباله نوشهر هم سالن الف و هم سالن ب زده شده است و اگر تجهیزات آن نصب شود در بحث تفکیک زباله حتی می‌توانیم زباله‌های قدیمی را هم مدیریت، تفکیک و کلیه زباله‌های این منطقه را امحا کنیم.

این مسئول اضافه کرد: قرارداد 4 میلیارد تومانی جابجایی زباله‌ها هم بسته شده و قرار است سایت ایجاد تصفیه خانه شیرابه نیز مراحلش آغاز شده است و در دست کار است.

آخرین خبرها از پیشرفت فیزیکی کارخانه زباله‌سوز ساری
محمدی تاکامی در ادامه تصریح کرد: پس از تشکیل کارگروه پسماند در آذرماه سال گذشته تاکنون، زباله سوز ساری که در گذشته پیشرفت فیزیکی 0/3 درصدی در هر ماه را داشته است که با حضور کمیته پسماند،به 1/8 دهم در ماه رسیده است که روند رو به رشدی نسبت به گذشته داشته است.

وی افزود: انتقال دستگاه‌ها و تجهیزات از چین هم در حال پیگیری و انجام است. سایتی در نظر گرفته شده است و با توجه به ورود 65 درصدی تجهیزات، در اختیار چینی‌ها برای انجام کارها واگذار شده است.

پیشرفت 41 درصدی ابنیه پروژه ساری تا تخصیص مالی 10 میلیارد تومانی
مديركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری با اشاره به پیشرفت فیزیکی 41 درصدی ابنیه در این پروژه گفت: 22 درصد از تجهیزات این پروژه الکتریکی است که برای تهیه ما بقی تجهیزات مبلغی هم طی هفته گذشته حدود ده میلیارد تومان اختصاص داده شده است و ما انتظار داریم پس از حل این موضوع، نقل و انتقال تجهیزات اقدام شود.

این مسئول اضافه کرد: با توجه به شرایط مالی، گران شدن تجهیزات، نبودن مصالح ساختمانی حدود 3 میلیارد تومان صحبت شد با شهرداری ساری که 13 میلیارد تومان قبلا از تهران گرفته شده بود، این را هم در اختیار پیمانکار ابنیه قرار بدهند تا بتواند مابقی کار را انجام دهد.

به‌دنبال روش‌های جایگزین برای راه‌اندازی تصفیه‌خانه شیرابه ساری هستیم
وی تاکید کرد: در خصوص مرکز دفن زباله ساری، جزو ده شهر برتر استان است که توانسته این موضوع را خوب مدیریت کند و موضوع مهم، تصفیه خانه شیرابه آن است که در اثر از کارافتادن یکی از قطعات این دستگاه ه باید هر چند وقت یک بار انحصارا از یک کشور خاص وارد شود، مقداری کار شهرداری را مشکل کرده و در حال تست جایگزینی روش‌های دیگر برای راه‌اندازی دستگاه هستیم.
 
از 10 شهر برتر مازندران تجلیل می‌شود!

محمدی تاکامی در بخش پایانی به تقدیر از 10 شهر برتر استان در طرح تفکیک زباله شامل: آمل، ساری، بابل، رامسر، تنکابن، رستمکلا، سلمان‌شهر، پل سفید، کتالم و سادات شهر و در 10 شهر برتر در بخش ساماندهی مراکز دفن شامل کلاردشت، رامسر، نکا، قائم‌شهر، بابلسر، بهنمیر، رستمکلا، چالوس، آمل و ساری اشاره کرد که این موضوع مورد انتقاد و گلایه ابراهیمی کارنامی مدیر کل محیط زیست مازندران قرار گرفت.

انتقاد و گلایه ابراهیمی از گزارشات گل‌وبلبلی آقای مدیر!
ابراهیمی تاکامی با بیان اینکه کار خیلی انجام شده است و بنده نمی‌خواهم اقدامات انجام شده را زیر سوال ببرم؛ اظهار کرد: انصافا طی مدت یکسال گذشته، اقدامات بسیار خوب و عملیات اجرایی خوبی داشتیم اما این گزارش چند تا بحث را دارد.

وی افزود: بنده حدود یکسال و نیم است که در استان مازندران مسئولیت گرفته‌ام از همان بدو شروع کارم، این نوشهر را گفته‌اند که می‌خواهد افتتاح شود و هر بار زمان بعد، زمان بعد و همواره می‌شنویم دارای پیشرفت فیزیکی 94 درصدی ست و روی آن ثابت مانده است.

به تحقق افتتاح کارخانه نوشهر امیدوار نیستم
مدیرکل محیط زیست مازندران با بیان اینکه رقم 94 درصد عدد بالایی است، تصریح کرد: ولی با این روندی که هر بار گفته می‌شود می‌خواهد افتتاح شود و نمی‌شود، بنده بدون تعارف خیلی به تحقق این اتفاق امیدوار نیستم و می‌ترسم به این سال و عمر ما قد ندهد.


شهرداران خود را موظف نمی‌دانند
این مسئول تاکید کرد: در خصوص ارزیابی هم که ارائه شد برای نمونه آمل در خصوص ساماندهی مرکز دفن، هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است. اگر شهردار یا متولیان پسماند شهرستان آمده‌اند و یک حصار و دیوارکشی کردند،  اصلا تعهد آمل یک چیز دیگر است، اصلا آمل باید وزارت نیرو می‌آمد که تکلیف دارد، تعهد محضری دارد و در کنار شهرداری آمل، در سد هراز  آنجا دارند سال‌ها جولان می‌دهند و هنوز هم خیلی اتفاقی نیفتاده است؛ یعنی آقایان خود را موظف نمی‌دانند و زور می‌خواهد.
 
جایی را در استان نداریم که واقعا شایسته تقدیر باشد
ابراهیمی گفت: خواهش من آن است که این تقدیر و تشکر‌هایی که می‌خواهد صورت بگیرد طبیعتا حقی را ایجاد خواهد کرد و تما فردا مردم از ما سوال می‌کنند که به پاس کدام خدمات ارزنده در حوزه پسماند این تقدیر صورت گرفت و لطفا تجدیدنظر بفرمایید؛ چون من اعتقادم این است که هنوز در استان، جایی را نداریم که واقعا قابل تقدیر باشد.
 
قدم‌های حداقلی تجلیل ندارد
وی یادآور شد: آن کارهایی که انجام دادند در حد، حداقلی وظایف‌شان بود؛ یعنی وظایف خودشان را هم عمل نکردند، حالا که به اجبار شما، اجبار ما و اجبار بهداشت، این‌ها آمدند و یک قدم‌های حداقلی را برداشته‌اند منتی ندارد؛ اصلا وظیفه‌شان است، این‌همه اعتبارات آمده است و از طرفی این اعتباراتی که آمده من نمی‌دانم چه کسی نظارت می‌کند و چه طوری این‌ها هزینه می‌شود و فرم و تبصره ماده 6 را می‌آورند و چقدر پول گرفته‌اند؟

عدم پاسخگویی دفتر روستایی به مکاتبات متعدد محیط زیست!
مدیرکل محیط زیست مازندران اعلام کرد: چند وقت پیش آقای شیخ‌پور با بنده تماس گرفتند و خیلی هم گلایه کردند که چرا این قطار پیش نمیرود؟ چه اتفاقی دارد می‌افتد؟ وظیفه شهردار است، وظیفه دهیار است؛ اینکه در نکا یک بخشی، درست انجام می‌شود و بخش دیگری انجام نمی‌شود؛ از نگاه مردم ما را به تمسخر قرار می‌دهند؛ یعنی چی زباله شهری و روستایی؟ چرا دفتر روستایی ما این‌همه مکاتبه می‌کنیم متاسفانه اصلا جواب نمی‌دهد؟ جناب آقای نبیان لطفا این موضوع را پیگیری کنید. و اگر کسی از این مجموعه در این جلسه حضور دارد بیایند و بگویند علت چیست؟

در بابل پیشرفت خاصی نداشتیم
این مسئول خاطرنشان کرد: در خصوص بابل، واقعا پیشرفت خاصی نداشتیم اصلا، این‌همه اعتبار گذاشتید، پول گذاشتید،  100 تنی آن از مدار خارج شده است! بقیه جاها هم شیرابه‌ای که دارد می‌آید 40 متر مکعب نیست و خیلی بیشتر از این‌ها است و تصفیه نمی‌شود. این‌هم نافی آن زحمات ارزشمند شما نیست، اما تا حد ایده‌آل خیلی فاصله داریم.

تجلیل به چه بهانه‌ای؟
ابراهیمی ادامه داد: خواهش من این است که یک حقی را ایجاد نکنیم در استان که بعدا بگویند ما خوب کار کردیم و از ما تقدیر هم شده است و فلان مدیر، بیخود می‌کند می‌گوید کار نمی‌کنید. من می‌دانم کار نکردند. اگر من دستگاه ناظر هستم و اگر من نظارتی هستم من دارم اینجا اعلام می‌کنم کارهایی که انجام شده در حد انجام وظایف‌شان هم نبوده است.

تجدید در تجلیل!
وی عنوان کرد: خواهش من آن است که تجدیدنظر بفرمایید و امیدواریم در جلسه‌ای که آخر هفته در تهران داریم ضمن انکه بگویم از مجمع نمایندگان گله‌ای کردیم که سال گذشته سازمان محیط زیست اعتباری را پیگیری کرد، پیشنهاد کردو دولت تصویب کرد و رفت برای کمیسیون تلفیق که متاسفانه مورد موافقت قرار نگرفت و امسال هم خواهش من این است که در این جلسه، پیشنهاد مشخص استان ان باشد که دولت بیاید یک هزار تنی را خودش ایجاد کند و تحویل استان مازندران بدهد و واقعا این را مدیریت کنیم. این پروژه ردیف اعتبار مجزایی داشته باشد، یک مکانیزم نظارتی داشته باشد و بدانیم این پول کجا خرج می‌شود و چه طوری دارد خرج می‌شود.
 
گزارشات مطروحه را نه مردم باور می‌کنند نه محیط زیست!
مدیرکل محیط زیست مازندران عنوان کرد: شهرداری در راستای وظیفه اصلی‌اش، اگر این پول به او تخصیص نمی‌یافت چه کرده است؟ چقدر عملیات پیش رفته است؟ ما می‌توانیم اینجا گزارشات خیلی قشنگ بدهیم و همه هم همدیگر را قانع کنیم ولی واقعیت این است که مردم باور نمی‌کنند و حق هم دارند و محیط زیست هم باور نمی‌کند.

ما میراث‌دار 40 سال عدم مدیریت پسماند در مازندران هستیم
این مسئول با بیان اینکه باید بیاییم و کار را عملیاتی کنیم، تصریح کرد: ما میراث‌دار 40 سال عدم مدیریت پسماند در استان مازندران هستیم، به هر حال از من و شما سوال می‌کنند و بیاییم یک قدم بزرگ‌تر و بلندتر برداریم و ببینیم اشکال کار کجاست، تا بتوانیم جوابگوی افکار عمومی باشیم و این نیازمند آن است که هم مردم، هم دولت، هم نمایندگان مجلس، هم شوراها و هم شهرداران پای کار باشند و با هم تعارف نکنیم و از همدیگر هم نترسیم که اگر واقعیتی را بگوییم ما را زیر سوال می‌برند.

اظهارت نبیان در پاسخ به گلایه‌های مدیرکل محیط زیست مازندران
علی نبیان در ادامه در پاسخ به اعتراضات و گلایه‌های ابراهیمی بیان کرد: من نکات مطروحه را نه دفاع می‌کنم و نه تکذیب، جملاتی را که می‌گویم واقعیت‌ها است. 

مدیران قبلی محیط زیست خواب بوده‌اند و حالا بیدار شده‌اند؟
وی اعلام کرد: آیا زباله  مختص به امروز و دیروز است.  آیا اقداماتی که دستگاه نظارتی محیط زیست باید انجام می‌داد متعلق به این یکسال و دو سال اخیر است؛ آیا مدیران قبلی این مجموعه در گذشته خواب بودند و الان از خواب بیدار شده‌اند؛ آیا زمانی که سازمان حفاظت محیط زیست کشور آمد و مجوز زباله سوز ساری و نوشهر را صادر کرد و دوسال و نیم ما دویدیم تا کلنگ‌زنی خود مدیرکل محیط زیست را تبدیل کنم به مجوز که بتوانیم منابع مالی بگیریم این‌ها کار نیست و کجای کار است؟ اینها را که فراموش نکردید؟ اینها اقداماتی است که باید همه‌مان انجام می‌دادیم.
 
هیچکس نظارتی نیست
معاون عمرانی استانداری مازندران افزود: اینکه ما بیاییم بگوییم نظارتی هستیم، نه هیچکس نظارتی نیست؛ در دستگاه دولت، همه اجرایی هستیم، نظارتی نیستیم؛ بله از باب اینکه دیگران چه می‌کنند، منم جایگاهم نظارتی است. من نظارتی نگاه نمی‌کنم، من اجرایی نگاه می‌کنم. هر کسی خطایی کرد، مقصر منم. ما باید ادبیاتمان این باشد.


جدا از اسم و جایگاه همه کار کنند
این مسئول متذکر شد: ما باید فراموش کنیم اسممان چیست، نام دستگاه‌مان چیست، همه را کنار بگذاریم. همه با یک ادبیات واحد که مازندران متعلق به همه ما نیست و مردم کشور هم از این استان سهمی دارند و ما اگر اقدامی را انجام می‌دهیم اقدام متعلق به همه آحاد ایران اسلامی است که مازندران را به عنوان مقصد سفر خود در نظر می‌گیرند و این را نباید فراموش کنیم.

نبیان گفت: اگر توضیحاتی را آقای محمدی ارائه کردند به مصداق بیان کسانی است که زحمت می‌کشند و اگر ایرادی هم در کار کسی باشد را می‌گوییم. چون به ما یاد دادند. در جایگاه نظارتی، که بنده ناظرتر از خیلی‌ها هستم. کار و وظیفه بنده، هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی است و یک نکته را نباید فراموش کنیم که استاندار دستوری دادند که باید تفکیک زباله از مبدا را انجام دهیم. 

ما کاملا با چشم‌انداز استان فاصله داریم/ محدودیت مالی عامل عقب افتادگی پروژه‌ها
وی با بیان اینکه ما با چشم‌اندازی که برای ما تعریف کردند فاصله داریم، عنوان کرد: کسی نمی‌تواند انکار کند و ما 100 درصد فاصله داریم. اما می‌دانید که تامین منابع مالی با محدودیت‌ها و معذوریت‌ها همراه است. این را باید همه ما بپذیریم و علت اینکه برخی پروژه‌های ما با فاصله اتفاق افتاد، همین است.  

معاون امور عمرانی استانداری مازندران افزود: اگر در یک مرکز دفن زباله‌ای دیوار کشی نبوده و الان داریم آن کار را می‌کنیم، این دیگر کاری است که دارد انجام می‌شود و باید بپذیریم. اگر دوستان قبلی نکردند، این اشکال باز بر ما مترتب است و کاری بوده که باید انجام می‌شده، نشده و دارد اکنون انجام می‌شود.
 
تفکیک 1400 تن از زباله‌های مازندران تا اوایل سال آینده
این مسئول یادآور شد: این اقدامات یک اتفاق نسبتا مطلوب است که با مطلوب فاصله داریم و بخاطر همین باید تلاش کنیم تا این موضوع را انجام دهیم. آقای استاندار گفت ما باید 1400 تن زباله را تا پایان امسال یا نهایتا اوایل سال آینده مدیریت کنیم. آقای ابراهیمی مکلف است، محمدی مکلف است، نبیان مکلف است و بعنوان متولیان این امر مکلفیم که این کار را انجام دهیم و طرف چهارمی نداریم.

نبیان ادامه داد: این 1400 تن در تنکابنی است که از دفتر آقا منابع مالی گرفته است، نوشهر را هم رسیده به نقطه‌ای که آخرین محموله هم علیرغم نوسانات ارزی رسیده است و مشکل، تنها روی نیروی کار است که با توجه به اینکه پروژه خارجی بوده است باید حتما اسمبل آن از سوی خارجی‌ها انجام می‌شد که با توجه به هزینه بالای آن، سیاست‌ها تغییر پیدا کرد و بنا است نیروهای ایرانی ما بیایند و اینکار را انجام دهند.

مشکلات مانع تحقق افتتاح اولین کارخانه زباله مازندران در شهریور ماه شد
وی با بیان اینکه بنده قبول دارم وعده ما این بود که ما تا پایان شهریور این پروژه را به اتمام برسانیم، که با برخی مشکلات محقق نشد، گفت: اگر این پروژه افتتاح شود همه ما به یک آرامشی می‌رسیم که اولین زباله سوز مازندران رقم خورد و بعد ساری هم افتتاح خواهد شد.

تنها خانه آخر را نبینید

معاون عمرانی استانداری مازندران اضافه کرد: دوستان فقط نقطه آخر را می‌بینند و در این پروسه یک قسمتش اجرا است، یک قسمت منابع مالی است و اینها را هم باید دید و فقط آن انتها را دید درست نیست. بهشهر هم به دست خانم ابتکار کلنگ‌زنی شد و اگر اشکالاتی هست ما مکلف هستیم آن را حل کنیم؛ این جزو تکالیف ما است. هر روز اگر یک کیلوگرم هم مدیریت شود، منافعش به ما می‌رسد.
 
این مسئول در خصوص بابلسر اظهار کرد: قرارداد این شهرستان دو هفته پیش منعقد شده و داریم تلاش می‌کنیم اتفاقات شایسته‌ای رقم بخورد و باید بگوییم همه ما داریم تلاش می‌کنیم و شاید  از نگاه خیلی‌ها آن خروجی مطلوب را نداشته باشد، ولی تلاش ما هم وقتی مشخص می‌شود که گذشته کجا بودیم، حال کجاییم، مشخص می‌شود.

نبیان یادآور شد: کارگروه پسماند باید جدول زمان‌بندی را روزانه پیگیری کند تا بتوانیم ببینیم امروز با ده روز قبل، کجای کاریم و اگر عقب ماندگی داریم، مشکل کار را حل کنیم. 

ابراهیمی در پایان اظهارت نبیان گفت: اگر کار با سکوت من حل می‌شود، من سکوت می‌کنم.


وعده‌های چندین ساله را فرجامی نیست
موضوع زباله، پسماند، تفکیک زباله، تصفیه خانه، شیرابه و افتتاح کارخانجات در شهرهای مازندران موضوعاتی است که سالیان متمادی است که دست به دست و رسانه به رسانه می‌چرخد؛ اما این وعده چندین ساله را فرجامی نیست گویی و مردمان این دیار سبز، همچنان باید در انتظار بمانند.
 
وعده مدیران شعار است/ زمان افتتاح تمدید می‌شود
بارها و بارها قول افتتاح کارخانجات در شهرهای گوناگون مازندران و از سوی مسئولان مختلف داده شد، اما هر بار این زمان به آینده موکول شده است و هر بار تمدید و تمدید شده است و شاید دیگر برای مردم این دیار، وعده مدیران فراتر از شعار نمی‌رود و باور کرده‌اند این حرف‌ها، شعار است، وعده است و به قولی به عمر ما قد نمی‌دهد.
 
با مردم رو راست باشیم!
بی شک این موضوع که موضوع زباله در استان مازندران همچون موضوع آب، به مرحله بحرانی رسیده است بر کسی پوشیده نیست و عزم و اراده استانی برای حل این معضل ضروری است و شفاف‌گویی و راست آزمایی اظهارات و اقدامات می‌تواند به پیشبرد این پروژه‌ها و نیز واقعی شدن وعده‌ها کمک شایانی کند.

انتهای پیام/