به گزارش مازند اصناف؛ محمدعلی حسن زاده عصر سه شنبه در حاشیه بازدید از بندرامیراباد بهشهر به همراه مدیر بنادر کشور آذربایجان و هیئت همراه در جمع خبرنگاران افزود: ممنوعیت ۱۴۰۰قلم کالا با هر نوع ارز، یکی از دلایل مهم برای کاهش واردات به بنادر کشورمان بوده است.
وی اظهار داشت: کاهش برابری و تغییر ارزش ریال در برابر دلار هم در کالاها تاثیرگذار بود و مجموعه این مسائل و موارد موجب شد تا با کاهش عملکرد بنادر روبرو شویم اما کاهش عملکرد بنادر ربطی به برجام ندارد و تغییرات ارزش دلار و ممنوعیت کالاهای وارداتی در این بخش اثرگذار بوده است.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر کشور در ادامه در مورد تعرفه ترجیحی بنادر افزود: در آینده برنامه داریم تا برای کمک به رونق تجارت کشورها، تعرفه ترجیحی داشته و آن را لحاظ کنیم تا صاحبان کالا و تجار از بنادر ایران برای ترانزیت و صادرات استفاده کنند.
حسن زاده بیان داشت: برای این منظور تخفیفات و تسهیلات مختلف به صاحبان کالا و خطوط کشتیرانی تعلق می گیرد که تاکنون عملی نبوده است.
وی در مورد تبادلات کالا با کشورهای مختلف گفت: در تبادلات کالا، کشور مقصد تعیین کننده است که کالا از کدام مبداء و با چه قیمتی تامین شود که خوسبختانه تجربه گذشته و فعلی نشان می دهد که زیرساخت های بندری مناسبی برای تبادل کالا به کشورهای حاشیه خزر داشته و استقبال شده است.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر کشور با اعلام اینکه کشور مقصد تعیین کننده کالاست؛ یادآور شد: در گذشته براساس نیاز، سیمان کشور ما از بندر امیرآباد به آذربایجان صادر می شد و امروز به دلیل نیاز به قزاقستان صادر می شود.
حسن زاده افزود: بندرامیرآباد در ترانزیت کالا در سال جاری تحربه خوبی داشته است و کالا از طریق این بندر به بندر باکو در آذربایجان و سپس به اروپا ترانزیت شد و این ترانزیت کالا بیانگر فراهم بودن زیرساخت لازم در بندرامیرآباد است که به تعاملات راهبردی کمک می کند و باید برای توسعه مبادلات تلاش شود.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر کشور همچنین در مورد افتتاح دقیق روروریلی بندرامیرآباد گفت: این پروژه اولین تجربه کشور ما و پیمانکاران است که مسلما" ایراداتی دارد که با رفع ایرادات افتتاح می شود و با بهره برداری از ترمینال روروریلی در بندرامیرآباد، کشور ما به روروریلی کشورهای حاشیه خزر متصل می شود.
مرجع: مهر