به گزارش مازند اصناف؛ سید محسن موسوی تاکامی صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تنها راه در مدیریت بحران آب اجرای طرح های آبخیزداری است، گفت: در کل کشور از صندوق توسعه ملی 200 میلیون دلار برای مبارزه با ریزگردها اختصاص یافت که سهم مازندران 18 میلیارد و 320 میلیون تومان است و تاکنون این طرح در استان 30 درصد پیشرفت داشته است.
وی زمان تخصیص کامل اعتبار برای این طرح در منطقه ساری را تا پایان آبان ماه امسال عنوان کرد و افزود: کار شبانه روزی برای اجرای این طرح صورت می گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری اولویت دیگر این اداره کل را اجرای طرح کاداستر در اراضی جنگلی و مراتع استان عنوان کرد و ادامه داد: برای اجرای این طرح 2 میلیارد تومان اختصاص می یابد و با اجرای طرح کاداستر، تشخیص منابع ملی از مستثنیات مردم برای منابع طبیعی، دستگاه قضایی و مردم آسان شده است.
این مسئول بیان کرد: طرح کاداستر برای حفظ زمینهای کشاورزی، مدیریت بهینه آب و خاک، تثبیت کاربریهای زمین، حفظ حقوق متقابل مردم و دولت، تعیین تکلیف و ساماندهی اراضی و رفع تداخلات و اختلافات انجام میشود.
موسوی در بخش دیگری زراعت چوب در استان را رویکرد جدید سازمان جنگل ها عنوان کرد و گفت: اگر جنگل و منابع طبیعی مدیریت شود از بین نمیرود و همه ما باید یک جنگلبان و محیط بان باشیم.
وی با اشاره به اینکه در حفاظت از جنگل همه دستگاه ها باید همراه باشند و فقط بر عهده منابع طبیعی نیست، اظهار داشت: زراعت چوب به عنوان طرح جایگزین برای تامین نیاز چوبی صنایع سلولزی استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری تصریح کرد: از نظر اقلیمی جزء کشورهای خشک هستیم و مشکل ما در آینده دغدغه آب است و با حفاظت و مدیریت منابع طبیعی و جنگلها میتوان این دغدغه را برطرف کرد.
*28 هکتار جنگل در آتش سوخت
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری نیز گفت: پدیده قاچاق به طریق مختلف اتفاق میافتد که کشفیات را با مشکل مواجه میکند.
حسینعلی خورشیدی اظهار کرد: کشفیات چوب در پنج ماهه سال گذشته 114 متر مکعب بود اما امسال این آمار در این مدت به 236 متر مکعب رسید، همچنین در این مدت 6 هزار کیلو ذغال و 30 هزار شاخه درخت فرعی کشف شده است.
وی با اعلام در اینکه در پنج ماهه نخست سال گذشته 22 هکتار از جنگل های منطقه ساری دچار آتش سوزی شده بود، تصریح کرد: تا پایان مردادماه امسال 28 هکتار از جنگل های ساری در آتش سوخت.
خورشیدی با بیان اینکه در این مدت در راستای اجرای احکام قضایی 60 هکتار رفع تجاوز صورت گرفت ، افزود: 15 هکتار تبصره ذیل ماده 55 شد و 13 هکتار با دستور مقام قضایی خلع ید شد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری با اشاره به اینکه آمار دستگیرشدگان قاچاقچیان چوب در این مدت دو برابر شده است، گفت: در توقیف ادوات از 93 مورد به 252 مورد افزایش داشتیم.
انتهای پیام/