به گزارش مازند اصناف؛ عبداله مهاجر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بخش خصوصی در شرایط کنونی با چالش های زیادی مواجه است به موانع صادرات اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل عدم وصل به منطقه اوراسیا با چالش هایی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه کشورهای هدف صادراتی ما عمدتا کشورهای سی آی اس و روسیه هستند، قیمت محصولات را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: قیمت تمام شده محصولات ما بالاتر است و توان رقابت با محصولات دیگر کشورها نداریم.
مهاجر با اشاره به اینکه تعرفه ترجیحی ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت تمام شده محصولات را تشکیل می دهد، افزود: اگر بتوانیم شرایط مدنظر را تامین کنیم می توانیم به اهداف مدنظر در حوزه صادراتی دست یابیم.
وی حمل و نقل را از دیگر مشکلات فراروی صادرات بیان کرد و ادامه داد: تولیدکننده نمی تواند نگران صادرات نباشد و باید برای رفع این دغدغه برنامه ریزی کرد.
مهاجر بر لزوم حمایت دولت از صادرکننده تاکید کرد و گفت: در کشورهای دیگر به تناسب صادرات، مشوق های صادراتی درنظر گرفته می شود و باید ما نیز چنین برنامه هایی را اتخخاذ کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی حمل و نقل را یکی از موانع برشمرد و گفت: ما برای صادرات از ماشین های برگشتی روسیه برای صادرات استفاده می کنیم و صادرکننده برای صادرات باید ۱۰ روز منتظر بماند تا بتوانند آن را تهیه کند.
وی با عنوان اینکه ابزار صادرات در دست بخش خصوصی نیست و دولت متولی آن است بر لزوم تامین زیرساخت ها و ملزومات برای توسعه صادرات تاکید کرد.
مهاجر، مسائل بانکی را از دیگر دغدغه ها بیان کرد و گفت: سال گذشته ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تن در کشور مرکبات صادر شد اما شش هزار تن مرکبات از مازندران صادر شده است.
وی ادامه داد: غالب صادرات از ظرفیت های پیله وری، مرزهای عراق و ترکیه صورت گرفته است و باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا صادرات از طریق قانونی صورت گیرد.
مهاجر حقوق گمرکی را از دیگر مشکلات فراروی صادرات بیان کرد.