به گزارش مازند اصناف؛ ابراهیم قرباننژاد در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه پیشبینی میشود دهه سوم تیرماه عملیات برداشت برنج از شالیزارهای استان آغاز شود، گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد شالیزارهای استان در مرحله خوشهدهی و خمیری قرار دارد.
وی افزود: ۴ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری استان ارقام پرمحصول فجر، شیرودی و ندا کشت شد و بقیه ارضی به کشت ارقام محلی شامل طارم محلی، هاشمی، سنگطارم و بینام قرار گرفت.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه امسال از ۲۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی شالیزاری در استان ۲۰۴ هزار هکتار به کشت برنج اختصاص یافت گفت: در ۶ هزار و ۶۸۸ هکتار بهدلیل عدم تأمین آب و کاهش منابع آبی عملیات کشت انجام نشد و بقیه بهدلیل تغییر الگوی کشت از چرخه تولید برنج استان خارج شد.
وی از افزایش ۶ درصدی کشت مکانیزه برنج نسبت به سال گذشته در استان خبر داد و افزود: بیش از ۵۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزارها مکانیزه کشت شد.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۶ هزار هکتار دیگر از اراضی شالیزاری نشاکاری شده که دچار تنش آبی قرار گرفت، با بارندگیها در اردیبهشت و خرداد و جبران کمبود آب ذخیرهشده پشت سدها و رهاسازی آب در شبکههای آبرسانی، تحت استرس کاهش پیدا کرد.
قرباننژاد با بیان اینکه با توجه به توصیههای فنی انجامشده و لزوم انجام کشت جایگزین در اراضی که تأمین آب امکانپذیر نبوده است افزود: یکهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی به محصولاتی مانند سویا، کنجد، آفتابگردان و علوفه اختصاص یافت.
وی گفت: در یکهزار و ۹۰۷ هکتار از اراضی شالیزاری با ۲۱ هزار و ۷۱۵ نفر قرارداد بیمه محصولات کشاورزی دراستان منعقد شد.